Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 2/2023

ti tammik. 10 15:41:17 2023

Vko 2 / 9-15.1.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 1/2023

Vko 2 / 9-15.1.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Vuoden ensimmäisessä uutiskirjeessä

❤️ Kiitos jäsenkyselyyn vastaamisesta
🏥 Muista maksaa terveydenhoitomaksu
📌 Muista ilmoittautua läsnäolevaksi kevätlukukaudelle 
⛸️ Liikuntavälineitä lainattavissa
🏋️ SYKETTÄ-ajankohtaiset
📝 SILLAT X SYKETTÄ -webinaari
💡 Osallistu Kamun kehittämiseen
✨ Tulevat tapahtumat

👋 Kivaa vuoden alkua!

 

 
 
     
 

 
 

 

Kiitos vastaamisesta ISYYn jäsenkyselyyn!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) toteutti jäsenilleen kyselyn 8.11.-4.12.2022. Jäsenkyselyn avulla pyrittiin kartoittamaan ylioppilaskunnan tunnettuutta, palveluiden laatua sekä keräämään laaja-alaisesti kehitysideoita toimintaamme.

Jäsenkyselyyn saatiin kaikkiaan 192 vastausta. Kiitos kaikille kyselyyn osallistuneille! 

Kyselyn kautta saimme paljon hyödyllistä tietoa toimintamme kehittämiseksi ja kyselyn tuloksia käydään heti vuoden 2023 alussa läpi ISYYn henkilöstön ja hallituksen kesken. Näillä eväillä on hyvä aloittaa uusi vuosi.

Muutama nosto jäsenkyselyn vastauksista: 

  • Vastauksissa korostui useasti opinto-aloja ja kampuksia yhdistävien tapahtumien, monipuolisen vapaa-ajan toiminnan sekä erilaisten vapaa-ajan yhteisöjen merkitys vastapainona opiskeluarjelle.
  • Vastauksissa on selkeästi nähtävissä tyytymättömyys mielenterveyspalveluihin sekä opiskelijoiden toimeentuloon
  • Uutiskirje säilyttää paikkansa ISYYn suosituimpana viestintäkanavana. 
  • Viestintään kaivataan enemmän tietoa ISYYn palveluista ja toiminnasta, mutta myös mielenterveys- ja hyvinvointiteemoista sekä konkreettisesta edunvalvontatyöstä.
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Muistathan maksaa terveydenhuoltomaksun Kelalle!

Ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Terveydenhoitomaksu täytyy maksaa jokaiselta lukukaudelta. Kela ei lähetä maksusta erillistä laskua, vaan se täytyy muistaa maksaa itse. Voit maksaa terveydenhoitomaksun OmaKelassa.

Jos suoritat korkeakoulututkintoa ja olet ilmoittautunut läsnä olevaksi, sinulla on oikeus käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluita.

Lue lisää terveydenhoitomaksun maksamisesta ja maksun eräpäivistä: Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun määrä tarkistetaan vuosittain. Vuonna 2023 maksu on 36,80 euroa lukukaudessa. Kevätlukukauden eräpäivä on 31.1., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Jos ilmoittaudut kevätlukukaudelle 1.2. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.7.

Jos et maksa terveydenhoitomaksua eräpäivään mennessä, Kela muistuttaa maksun maksamisesta. Jos terveydenhoitomaksu maksetaan eräpäivän jälkeen, Kela perii 5 euron kiinteän viivästymismaksun.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Muista ilmoittautua länsäolevaksi kevätlukukaudelle! 

Mikäli et ole ilmoittautunut vielä läsnäolevaksi kevätlukukaudelle, tee se tällä viikolla! Ilmoittautumisaika pelkästään kevätlukukaudelle on 1.12.2022–15.1.2023.

Ohjeistus lukuvuosi-ilmoittautumisesta koskee vain opiskelijoita, jotka ovat tehneet ilmoittautumisen myös ennen kuluvaa lukuvuotta (opiskelet siis toista, kolmatta, jne. vuotta). Syksyllä 2022 aloittaneet opiskelijat ovat ilmoittautuneet jo syksyllä automaattisesti koko lukuvuodelle, ellei opiskelijalla ole poissaoloon lakisääteistä syytä. Kamu.fi: Uuden opiskelijan ilmoittautuminen.

Perustutkintoa suorittavien opiskelijoiden on maksettava ylioppilaskunnan jäsenmaksu (verkkopankkitunnuksilla) läsnäolevaksi ilmoittautumisen yhteydessä. Ylioppilaskunnan jäsenmaksu kevätlukukaudelta 36 euroa. Lue ISYYn jäsenmaksusta: Jäsenmaksu ja ilmoittautuminen. 

Opiskelijoiden, jotka eivät ilmoittaudu ilmoittautumisaikana, täytyy hakea opiskeluoikeuden palauttamista eli uudelleenkirjoittautumista. Ilmoittautumisajan jälkeen ilmoittautuvalta peritään lisäksi uudelleenkirjoittautumismaksu (35 euroa).

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Tule lainaamaan talviliikuntavälineitä toimistoltamme!

Tiesithän, että ISYYn jäsenenä olet oikeutettu lainaamaan toimistoiltamme liikuntavälineitä veloituksetta aina viikoksi kerrallaan. Nyt talvikautena välinelainaus käy kuumimmillaan, löytyyhän meiltä vaikka mitä välinettä talvipälvien iloksi! 

Jäsenkyselyssä tiedustelimme teiltä, mitä liikuntavälineitä valikoimaan kaivataan ja esiin nousi ainakin lumikengät ja retkiluistimet. Hyviä uutisia: molempia löytyy nyt lainattavaksi (retkiluistimet vain Kuopiossa)! Valikoimaan on viime syksynä lisätty myös esimerkiksi padelmailoja.

Talviliikuntavälineet Kuopiossa:

  • Pulkat
  • Liukurit
  • Ufot
  • Lumikengät
  • Luistimet
  • Retkiluistimet

Tsekkaa koko valikoima ISYYn verkkosivuilta ja tule toimistolle lainaamaan liikuntavälineitä:

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Opiskelijaedustajaksi UEF:n tasa-arvo ja yhdenvertaisuustoimikuntaan

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee yhtä opiskelijaedustajaa vapautuneen edustuspaikan tilalle yliopiston tasa-arvo- ja  yhdenvertaisuustoimikuntaan vuoden 2023 loppuun saakka.

  • UEF:n tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön lähtökohta ja tavoite on tunnistaa ja ennaltaehkäistä eriarvoisuutta ylläpitäviä tai lisääviä ilmaisuja, rakenteita ja toimintoja sekä lisätä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta yliopiston kaikilla tasoilla.
  • Yhdenvertaisuustoimikunta laatii Itä-Suomen yliopistolle tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusohjelman sekä seuraa sen edistymistä ja käyttöönottoa.
  • Yhdenvertaisuustoimikunta myös tekee esityksiä ja aloitteita yliopiston johdolle ja henkilöstölle siitä, miten edistää yhdenvertaisuutta yliopiston toiminnassa.

Lue lisää opiskelijaedustajan paikasta ja hae paikkaa 11.1.2023 kello 12 mennessä.
 
Lue lisää:
Isyy. fi: Hakukuulutus: Opiskelijaedustaja Itä-Suomen yliopiston tasa-arvo ja  yhdenvertaisuustoimikuntaan
Isyy.fi: Mukaan hallopediksi 

 
 
     
 

 
 

 

SYKETTÄ tiedottaa

👉Ilmaiset kokeiluviikot 9.-22.1. Ilmaisten kokeiluviikkojen ajan voit korkeakoulun yhteisön jäsenenä ilmoittautua haluamillesi tunneille maksutta ja testata valikoimaamme vapaasti. Liikuntakalenterin valikoimassa on tunteja lempeästä liikkumisesta hikitreeneihin. 

👉SYKETTÄ appro 9.-22.1. on yhtä aikaa ilmaisten kokeiluviikkojen kanssa. Appron perusajatuksena on kerätä liikuntasuorituksista merkintöjä appropassiin.

👉Kurssit ja lajikokeilut tammikuussa
 Kursseja on kolme eli kaksi hiihtokurssia 9. ja 16.1.  ja yksi uintikurssi.
 Lajikokeiluja kuntonyrkkeily 11.1, Escrima Concepts 10.1.  ja Wing Tsung Kung Fu 10.1.

👉Osta tarra
SYKETTÄ liikuntatarra on edullinen ja helppo ostaa 24/7 verkkokaupastamme. 
Tarran näytät helpoiten mobiilisovelluksesta.

👉Liikuntakalenteri keväälle 2023
Tarjolla yli 50 ohjattua ryhmäliikuntatuntia, erilajien palloiluvuoroja, kuntosalivuorot, ravitsemusohjausta, liikuntaneuvontaa, SYKETTÄ Trainerit ja alennuksia eri yhteistyökumppaneiden palveluihin.

👉ALPPILAJIEN OPISKELIJOIDEN SUOMEN MESTARUUSKISAT (OSM-kisat) TAHKOLLA LAUANTAINA 28.1.2023 Tahkofest 2023 -tapahtuman yhteydessä

Tahkolla järjestetään 28.1.2023 opiskelijoiden SM-kisat alppilajeissa. Kisamuotona on suurpujottelu ja lajeina sukset, lauta ja telemark. Sarjoina toimii naisten ja miesten kilpasarjat sekä Unisex rentosarja.

Pujottelu suksilla, pujottelu laudalla ja pujottelu telemarkeilla. Kaikissa sarjoissa on naisten ja miesten kilpasarjat sekä Unisex rentosarja. 

Lue lisää ja ilmoittaudu

Seuraa meitä somessa:

👉instagram @syketta_kpo
👉Facebook-page SYKETTÄ – Kuopion korkeakoululiikunta
👉TikTok syketta_kuopio
👉Youtube 

 
 
     
 
 

Jaksamista ja hyvää oloa ruoasta -ryhmäohjaus 17.1.-14.2.

Hei opiskelija tai UEF:n henkilökunnan jäsen! SYKETTÄ ja maisterivaiheen ravitsemustieteen opiskelijat järjestävät ilmaisen ravitsemusaiheisen ryhmäohjauksen!

Ilmoittautuminen on nyt auki! Ilmoittaudu mukaan yksin tai kaverin kanssa maanantaihin 16.1. mennessä sähköpostilla osoitteeseen miinape@student.uef.fi . Ole nopea, sillä kurssille mahtuu vain 15 osallistujaa!

Ryhmä kokoontuu tiistaisin 17.1.-14.2. klo 17.30-19 yliopistolla

 

 
 
     
 

k

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka ja hyvää alkanutta vuotta minunkin puolestani! Toivottavasti olet saanut kerättyä akkuja tulevaa kevättä varten. Viimeinen SILLAT-hankkeen vuosi pyörähtää nyt käyntiin eli vielä kahden lukukauden verran on luvassa kivoja SILLAT-tapahtumia. Tuttuun tapaan tulevista tapahtumista tiedotetaan ISYYn verkkosivujen ja somekanavien lisäksi täällä Wiikko-Ärsykkeessä. Muista siis seurata ja nähdään tapahtumissa!

-Riina

 
 
     
 
 

 

SILLAT x SYKETTÄ -webinaari 31.1.

Oletko halunnut lisätä arkeesi enemmän liikuntaa, mutta aikaansaaminen tuntuu vaikealta ja tarvitset tukea? Entä mietityttääkö joku ravitsemuksessa ja kaipaisit siihen ohjausta?

Tule kuulemaan SILLAT-hankkeen ilmaiseen webinaariin SYKETTÄ-palveluiden maksuttomista liikuntaneuvonta- ja ravitsemusohjauspalveluista tiistaina 31.1. klo 15-16. Webinaari järjestetään hybridinä Lukemalla sekä Zoomissa. Ilmoittautuminen webinaariin on käynnissä 30.1.klo 15 saakka ISYYn nettisivuilla. Webinaari on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Opiskelija, osallistu Kamu-verkkopalvelun kehittämiseen ja ilmoittaudu testitiimiin kevääksi 2023!

Testing, testing… Tänä keväänä testaamme tositarkoituksella opiskelijoiden Kamu-verkkopalvelua ja opiskelijaviestinnän käytäntöjä. Opiskelija, sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus vaikuttaa oikeasti opiskeluarjen tärkeän verkkopalvelun ja opiskelijaviestinnän tulevaisuuden suuntaan.

Ilmoittaudu mukaan opintopalveluiden vetämään testitiimiin 26.1.2023 mennessä Forms-lomakkeella. Testitiimiin mahtuu mukaan enintään 50 tutkinto-opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittautuneita on enemmän, huomioimme testaajissa oppiaineiden moninaisuuden. Testitiimi toimii suomen kielellä.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Kuopion kaupunginorkesterin tulevat tapahtumat

Lauantain 14.1. klo 18 YHDESSÄ ÄÄNESSÄ -konsertissa Kuopion kaupunginorkesterin muusikot heittäytyvät luovan musisoinnin ja improvisaation maailmaan yhdessä brittisellisti ja improvisaatioguru Matthew Barleyn kanssa. Ohjelmassa on Terry Rileyn suosikkiteos IN C, jota voi esittää millä kokoonpanolla ja millä soittimilla tahansa. Ilta on seikkailu niin muusikoille kuin kuulijoille – tervetuloa! Kaikki liput 4 euroa,
myynnissä myös ennakkoon.

Musiikki antaa aivoille siivet! Opiskelijakortilla pääset keväällä huikeaan 4€ etuhintaan Kuopion
kaupunginorkesterin 8 kausikonserttiin Kuopion Musiikkikeskuksessa. Lataa konserteista lisäenergiaa opintoihin & arkeen.

 
 
 

4€ konserttipäivän etulippu seuraaviin konsertteihin:

To 2.2. Tervetuloa Eugene!
To 9.2. Arvoituksia ja aarteita
To 23.2. Huhuiluja luonnosta
To 23.3. Ihmeiden aika
Pe 14.4. Sounds of Circus
To 20.4. Runollista Rahmaninovia
To 11.5. Heräävä kevät
La 27.5. Kevätuhri

Kuopion kaupunginorkesterin kausittaiset edut mm. www.slice.fi

Lisätietoja: 4€ etulippujen lunastus vain konserttipäivänä Kuopion Musiikkikeskuksen lipunmyynnistä (ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun sekä viikonloppuisin esityspäivinä 1h ennen esitystä). Etuhinta voimassa, mikäli salissa on tilaa. Opiskelijakortti esitettävä / ikä todistettava lunastuksen yhteydessä.

Lue lisää konserteista: www.kuopionkaupunginorkesteri.fi
Tykkää meistä: www.facebook.com/kuopionkaupunginorkesteri
www.instagram.com/kuopionkaupunginorkesteri

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Tammikuu
1.1.-28.2.
Talvikilometrikisa
9.-22.1. Ilmaiset SYKETTÄ-kokeiluviikot
9.-22.1. SYKETTÄ appro
14.1. Yhdessä Äänessä -konsertti klo 18 Kuopion Musiikkikeskuksessa (opiskelijahinta 4 €)
28.1. Alppilajien OSM-kisat
17.1.-14.2. Jaksamista ja hyvää oloa ruoasta -ryhmäohjaus (järj. SYKETTÄ & UEF)
31.1. SILLAT X SYKETTÄ -webiaari klo 15-16 Lukemalla & Zoomissa

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko