Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 3/2023

ti tammik. 17 15:11:33 2023

Vko 3 / 16-22.1.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 2/2023

Vko 3 / 16-22.1.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

✔️ SYL:n hallitus on järjestäytynyt
💡 Mitä tapahtuu kampuksella sähkökatkoksen yllättäessä?
🏥 Haku YTHS:n opiskelijaraatiin
☕ Kevään kielikahvilat
📨 Liikuntaneuvontakysely
⛷️ Alppilajien OSM-kisat
 🔥 SILLAT-tapahtumia
📣 Kansainvälinen viikko ja kv-infot
✨ Tulevat tapahtumat

💪 Tehokasta viikkoa!

 

 
 
     
 

 
 

 

ISYYn avoinna olleeseen pääsihteerin paikkaan tuli määräaikaan mennessä seitsemän hakemusta

ISYYn hallitus teki kokouksessaan 12.1.2023 päätöksen kutsua haastatteluun neljä hakijaa. Haastattelut järjestetään Joensuussa lauantainana 21.1.2023.

Edustajisto valitsee uuden pääsihteerin kokouksessaan torstaina 2.2.2023.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

SYL:n hallitus on järjestäytynyt

Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitus vuodelle 2023 on järjestäytynyt ja jakanut kullekin jäsenelleen vastuualueet. Lisäksi jokaiselle hallituksen jäsenelle on nimetty kummiylioppilaskunnat, joiden kummina ja yhteyshenkilönä hän vuoden ajan toimii.

SYL:n hallitusta puheenjohtaa tänä vuonna Lotta Leinonen ja ISYYn ehdokkaana SYL:n hallitukseen noussut Pauliina Ryökäs toimii hallituksen varapuheenjohtajana ja vastaa lisäksi viestinnästä ja eduskuntavaaleista. Lue tiedote järjestäytymisestä SYL:n verkkosivuilta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tiedätkö mitä kampuksella tapahtuu jos sähkökatko yllättää?

Sähköpula voi aiheuttaa paikallisia sähkökatkoja, jotka vaikuttavat Itä-Suomen yliopiston henkilöstön, opiskelijoiden ja kumppaneiden työskentelyyn Joensuun ja Kuopion kampuksilla. Yliopisto on varautunut sähkökatkoihin ja laatinut yliopistoyhteisölle käytännön ohjeet sähkökatkotilanteissa toimimiseen.

Miten voi ennakoida? Kannattaako kampukselle tulla, mistä saa tietoa?

Sähkön säästämisellä voidaan vaikuttaa sähkön riittävyyteen ja välttää pahimmat energiapulan seuraukset.

Tsekkaa ohjeet UEF:n verkkosivuilta

 
 
     
 
 

Vielä ehdit hakea jäseneksi YTHS:n opiskelijaraatiin

Kiinnostaako sinua opiskeluyhteisösi ja korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi- ja terveyspalvelujen kehittäminen? Onko sinulla ajatuksia siitä, miten YTHS:llä asiointia voitaisiin entisestään sujuvoittaa? Tai millaista terveystietoa ja viestintää opiskelijat kaipaavat?

Haemme nyt YTHS:n opiskelijaraatiin jäseniä vuodelle 2023. Nyt koottavan opiskelijaraadin toimikausi on yksi vuosi. Toiminta alkaa helmikuussa 2023.

Raadin tavoitteena on tuoda opiskelijan ääni mukaan YTHS:n toiminnan ja palvelujen kehittämiseen. Opiskelijaraati koostuu yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoista ja YTHS:n asiantuntijoista. Kokoukset järjestetään Teamsin välityksellä, ja ne kestävät kerrallaan maksimissaan pari tuntia.

Hakuaikaa 31.1.2023 asti.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Ahdistaako? Ärsyttääkö? Nyt on lupa puhua!

Nyyti ry järjestää vertaisryhmiä ja yksilöohjausta verkossa 18–29-vuotiaille korkeakouluissa opiskeleville miehille.

MiehenTila-vertaisryhmät on tarkoitettu korkeakouluissa opiskeleville 18–29-vuotiaille miehille, jotka ovat halukkaita jakamaan kokemuksia jaksamisesta sekä vahvistamaan omaa mielenhyvinvointiaan. Olet tervetullut ryhmään omana itsenäsi elämäntilanteesta riippumatta. Ryhmään osallistuminen ei edellytä diagnoosia, lähetettä, traumaa tai kriisiä – halu keskustella riittää.

Uusia ryhmiä alkaa 31.1.–2.2.2023.

Jännittääkö ajatus ryhmätoimintaan liittymisestä? Kaipaisitko ensin mahdollisuutta jäsentää ajatuksiasi ja läpi elämäntilannettasi ohjaajan kanssa? Ilmoittaudu yksilöohjaukseen! Paikkoja ohjaukseen on rajoitetusti.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset

Lisätietoa ryhmistä saa niistä vastaavalta asiantuntijalta Atte Rimpiltä (atte.rimppi@nyyti.fi / 050 476 0627)

 
 
     
 
 

Oletko kuullut Nyyti ry:n chateistä opiskelijoille?

Nyytin Chatin kevätkausi käynnistyy huomenna torstaina 12.1.2023. Chattejä järjestetään kaikille täysi-ikäisille opiskelijoille avoimesti. Mukana on myös muutamia rajatuimmille kohderyhmille kohdennettuja chattejä vertaistuen vahvistamiseksi.

Jossain chateissä on mukana keskustelua rikastuttamassa mielenkiintoisia asiantuntijavieraita. Vertaistuki opiskelijoilta opiskelijoille on kuitenkin joka chatissä meidän tärkein tavoite!

Tammikuun chatit torstaisin klo 18-20:

💛To 19.1. Mies, mietityttääkö jaksaminen?
💛To 26.1. Sukupuolen moninaisuus opiskeluyhteisössä

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Osallistu ISYYn kielikahvilatoimintaan!

Haluaisitko opetella uuden vieraan kielen, kerrata jo oppimaasi kieltä tai opettaa suomea kansainvälisille opiskelijoille? ISYYn kielikahvilatoiminta on oiva tilaisuus tähän!

Kielikahviloiden ideana on, että opiskelija opettaa valitsemaansa kieltä toisille opiskelijoille vapaamuotoisesti ja rennossa ilmapiirissä. Palauttamalla muutaman pienen tehtävän Moodleen, voit ansaita 1 op osallistujana ja/tai 2 op kielikahvilan vetäjänä.

Osallistu englanninkieliseen kielikahvilainfoon ti 24.1.2023 kello 9 tai kello 16.15 Google Meetissä, niin kerromme lisää! Kummankin tapaamisen sisältö on sama, joten voit valita itsellesi sopivimman ajankohdan osallistua. Linkit infoon löytyvät ISYYn nettisivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

SYKETTÄ tiedottaa

👉Ilmaiset kokeiluviikot jatkuvat 22.1.asti. Ilmaisten kokeiluviikkojen ajan voit korkeakoulun yhteisön jäsenenä ilmoittautua haluamillesi tunneille maksutta ja testata valikoimaamme vapaasti. Liikuntakalenterin valikoimassa on tunteja lempeästä liikkumisesta hikitreeneihin. 

👉Vielä ehdit mukaan! SYKETTÄ appro käynnissä 22.1. asti. Appron perusajatuksena on kerätä liikuntasuorituksista merkintöjä appropassiin. Passin palauttaneiden kesken arvotaan palkintoja.

 
 
 

👉Osta SYKETTÄ Kuopion tarra. 
SYKETTÄ vuoroilla liikkuvilla on oltava voimassa oleva tarra 23.1. alkaen. SYKETTÄ liikuntatarra on edullinen ja helppo ostaa 24/7 verkkokaupastamme. Tarran näytät helpoiten mobiilisovelluksesta.

👉Liikuntakalenteri keväälle 2023
Tarjolla yli 50 ohjattua ryhmäliikuntatuntia, erilajien palloiluvuoroja, kuntosalivuorot, ravitsemusohjausta, liikuntaneuvontaa, SYKETTÄ Trainerit ja alennuksia eri yhteistyökumppaneiden palveluihin.

👉Ravitsemusasiantuntijan palvelut keväällä 2023

👉ALPPILAJIEN OPISKELIJOIDEN SUOMEN MESTARUUSKISAT (OSM-kisat) TAHKOLLA LAUANTAINA 28.1.2023 Tahkofest 2023 -tapahtuman yhteydessä

Tahkolla järjestetään 28.1.2023 opiskelijoiden SM-kisat alppilajeissa. Kisamuotona on suurpujottelu ja lajeina sukset, lauta ja telemark. Sarjoina toimii naisten ja miesten kilpasarjat sekä Unisex rentosarja.

Pujottelu suksilla, pujottelu laudalla ja pujottelu telemarkeilla. Kaikissa sarjoissa on naisten ja miesten kilpasarjat sekä Unisex rentosarja. 

Lue lisää ja ilmoittaudu.

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka ja ihanaa alkanutta viikkoa! Julkaisimme ISYYn verkkosivuille viime viikolla tietoa tulevista tapahtumista. Se tarkoittaa sitä, että “uusi vuosi, uudet kujeet, mutta tuttu SILLAT-hanke” lähtee nyt tosiaankin kunnolla käyntiin. On meillä pari ässääkin hihassa, mutta ei ole järkevää vielä tässä vaiheessa niitä paljastaa. Kannattaa seurata ISYYn verkkosivuja, niin saat ensikäden tietoa tulevista tapahtumista.
Toivotan superia viikkoa just sulle!

-Riina

 
 
     
 
 

 

Lautapeli-ilta 25.1.

SILLAT-hanke ja Kärmes-lautapelikerho järjestävät yhteistyössä lautapeli-illan keskiviikkona klo 25.1. klo 17 alkaen Lukemalla.

Illan aikana on tarkoitus pelailla porukalla eri lautapelejä. Pelaamaan ovat tervetulleita kaikki sekä aloittelijat tai kokeneet konkarit. Pelit löytyvät paikan päältä, mutta voit tuoda myös oman lempipelisi mukaan. Osallistuminen on maksutonta ja saat muistoksi illasta SILLAT-hankkeen haalarimerkin.

Tervetuloa!

 
 
     
 
 

SILLAT x SYKETTÄ -webinaari 31.1.

Oletko halunnut lisätä arkeesi enemmän liikuntaa, mutta aikaansaaminen tuntuu vaikealta ja tarvitset tukea? Entä mietityttääkö joku ravitsemuksessa ja kaipaisit siihen ohjausta?

Tule kuulemaan SILLAT-hankkeen ilmaiseen webinaariin SYKETTÄ-palveluiden maksuttomista liikuntaneuvonta- ja ravitsemusohjauspalveluista tiistaina 31.1. klo 15-15.45. Webinaari järjestetään hybridinä Lukemalla sekä Zoomissa. Ilmoittautuminen webinaariin on käynnissä 30.1.klo 15 saakka ISYYn nettisivuilla. Webinaari on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kevään 2023 SILLAT-aamupalat

Tule aloittamaan päiväsi ravitsevalla aamupalalla sekä poikkitieteellisesti tutustumalla kanssa opiskelijoihin, ja saat puhtia koko loppupäiväksi!

Aamupalahetkiä järjestetään kevään 2023 aikana neljänä eri viikkona. Yhdellä viikolla järjestetään kolme aamupalakertaa. Ensimmäiset aamupalat järjestetään viikolla 5 eli 31.1.-2.2. Snellmanian ravintolassa. Aamupalat alkavat klo 8.15 ja päättyvät klo 9.00.

Ilmoittautuminen aukeaa Kide.appissa 17.1. klo 12. Osallistuminen on maksutonta ja mukaan mahtuu 13 henkilöä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Jaksamista opiskeluarkeen -workshop 15.2.

SILLAT-hanke järjestää Jaksamista opiskeluarkeen -workshopin SN211:ssa 15.2. klo 15-17. Workshopissa perehdytään oman jaksamisen edistämiseen, stressinhallintaan ja arjessa palautumiseen. Lisäksi käsitellään myös tasapainoisia elämäntapoja ja oman mielen hyvinvoinnin edistämistä. Workshopissa on luento-osuus sekä tehtäviä, joiden avulla pääset pohtimaan omaa opiskeluarkeasi ja siihen liittyvää kuormitusta.

Workshop on avoin UEF:n opiskelijoille oppiaineesta ja vuosikurssista riippumatta. Osallistuminen on maksutonta. Ilmoittautuminen alkaa 24.1. klo 12. ISYYn verkkosivuilla. Workshoppia vetää Saara Närä (TtM).

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tule mukaan SILLAT-tiimiin!

Ovatko opiskelijoiden hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistäminen sinulle tärkeitä asioita? Haluatko olla mukana toteuttamassa SILLAT-hankkeessa järjestettyjä tapahtumia, kuten aamupalahetkiä tai jopa kehittämässä jotain aivan uutta? Hae mukaan SILLAT-tiimiin 30.1. mennessä!

Täydennämme olemassa olevaan SILLAT-tiimiin 2-3 jäsentä suunnittelemaan ja toteuttamaan opiskelijoille hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä edistäviä tapahtumia keväälle 2023. Aiempaa kokemusta ISYYstä ei tarvitse olla, vaan into yhdessä tekemiseen riittää! Lue lisää tiimihausta ja täytä hakemus jo tänään!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Kansainvälinen viikko ja vaihtoinfoja

KV-liikkuvuuspalvelut järjestävät kansainvälisen viikon molemmilla kampuksilla 23.-26.1.2023. Luvassa infotilaisuuksia vaihtokohteista ja kampuksittaisia infotiskejä.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Matalan kynnyksen somemiitti 22.2.

Hei nuori aikuinen! Ilmoittaudu mukaan ilmaiseen matalan kynnyksen somemiittiin ke 22.2.2023! 

Yhteistyössä Somerajaton hankkeen kanssa järjestettävän miitin ohjelmassa on pelailua pelihallissa Kuopion keskustassa. Tarjolla on myös välipalaa. Tapahtuman aikana keskustelemme someen liittyvästä vertailusta. Mikäli kiinnostuit, täytä ilmoittautumislomake mahdollisimman pian. Paikkoja tapahtumaan on 10:lle.

Tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

ISYY’s club ESN Kuopio is looking for board members

Do you have awesome ideas for free time activities? Become an ESN Kuopio Board Member and make them happen! ESN Kuopio is an international club operating under ISYY and it is also a part of the Erasmus Student Network (ESN).

You do not need to worry about money since ISYY provides all the funding for the club so you can just focus on organising fun activities for fellow students. Additionally, ISYY staff is there to support and help you along the way. Being a Board Member is also a good addition to your CV since it is volunteer work. The club operates in English.

The club is looking for a president, vice-president, treasurer, secretary, event managers and communication manager, but if you are interested in something else there is always room for other positions too.You can also join as an active member which means that you help the board organise events when it suits your schedule and you help as much or little as you want. International as well as Finnish students are warmly welcome!

Fill in the Google Form by Tuesday 17 January and let us know which position you are interested in!

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Tammikuu
1.1.-28.2.
Talvikilometrikisa
9.-22.1. Ilmaiset SYKETTÄ-kokeiluviikot
9.-22.1. SYKETTÄ appro
17.1.-14.2. Jaksamista ja hyvää oloa ruoasta -ryhmäohjaus (järj. SYKETTÄ & UEF)
24.1. Kielikahvilainfo klo 9 / 16.15 @ Google Meet
25.1. Lautapeli-ilta klo 17 Lukemalla (järj. SILLAT)
28.1. Alppilajien OSM-kisat
31.1. SILLAT-aamupala klo 8.15-9 Snellmanialla
31.1. SILLAT X SYKETTÄ -webiaari klo 15-15.45 Lukemalla & Zoomissa

Helmikuu
1.2. SILLAT-aamupala klo 8.15-9 Snellmanialla 
2.2. SILLAT-aamupala klo 8.15-9 Snellmanialla
15.2. Jaksamista opiskeluarkeen klo 15-17 tilassa SN211

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko