Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 45/2022

ti marrask. 08 15:11:31 2022

Tässä uutiskirjeessä kerromme esimerkiksi avoinna olevista luottamustoimista, ISYYn kerhoesittelyistä sekä ensi viikolla vietettävästä kestävän kehityksen viikosta.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 33/2022

Vko 45 / 7.-13.11.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Jäsenkysely avoinna!

Tässä uutiskirjeessä kerromme esimerkiksi juuri avatusta ISYYn jäsenkyselystä, hallitushausta sekä kestävän kehityksen viikon ohjelmasta.

Mukana myös uusi edunvalvontasarjan postaus, joka käsittelee asunnon vuokralaisen oikeuksia.

Kivaa viikkoa! 👋

 

 
 
     
 

 
 

Vastaa jäsenkyselyyn ja osallistu arvontaan!

Minkälaista palvelua olet saanut ylioppilaskunnasta? Tiedätkö mitä jäsenmaksullasi saat? Ovatko ISYYn vaikuttamismahdollisuudet sinulle tuttuja? Miten ISYY voisi parantaa tapahtumatarjontaa tai toimistopalveluita? Kerro meille!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on käynnistänyt jäsenkyselyn, jonka avulla kartoitamme ylioppilaskuntamme tunnettuutta, palveluiden laatua sekä kehitysideoita toimintaamme. Kyselyyn voi vastata 4.12.2022 asti ja kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan Joensuussa lippuja Lunta Ilosaaressa 2023 -konserttiin ja Kuopiossa sarjalippupaketteja Finnkinoon. Kummaltakin kampukselta arvotaan kaksi voittajaa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Hakuaika ISYYn hallitukseen päättyy tällä viikolla, hae nyt!

Oletko valmis viettämään opiskeluaikasi parhaimman ja antoisimman vuoden? Haluatko kartuttaa työelämävalmiuksia, joita ei opi luennoilla istumalla? Tai päästä kehittämään itseäsi ainutlaatuisella tavalla työnantajan roolissa? Kokemaan yhdessä tekemisen meininkiä ja edistämään opiskelijoiden hyvinvointia myös valtakunnallisesti? 

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, hae mukaan ylioppilaskunnan hallitukseen vuodelle 2023. Hallitus valitaan edustajiston kokouksessa 24.11.2022.

Lisätietoa ISYYn hallituksessa toimimisesta: Mukaan hallitukseen

Lisätietoa hallituksen sektoreista:  Hallituksen sektorit

Hakukuulutus

 
 
     
 
 

Hae meille pääsihteeriksi!

ISYY hakee pääsihteeriä 2.1.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Toimipaikkana on joko ISYYn Joensuun tai Kuopion kampustoimisto.

Pääsihteeri toimii esihenkilönä asiantuntijaorganisaatiossa, vastaa ylioppilaskunnan hallinnon ja talouden organisoinnista ja valvonnasta, hankkeiden johtamisesta sekä yhteiskuntasuhteista. Lisäksi pääsihteeri huolehtii ylioppilaskunnan päätöksenteon valmistelusta ja toimeenpanosta sekä valvoo toiminnan lain- ja sääntöjenmukaisuutta.

Kiinnostuitko tehtävästä? Lue lisää ISYYn verkkosivuilta ja hae 4.12.2022 kello 23.59 mennessä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Olethan sinäkin mukana kestävyystalkoissa? 

ISYYn sosiaalisen median kanavissa on parin viikon aikana jaettu UEF:n kanssa yhteistyössä toteutettua kestävyysaiheista materiaalia. 

Kestävyysaiheisista postauksistamme löydät tietoa esimerkiksi siitä, miten kestävä kehitys huomioidaan yliopiston toiminnassa, kuinka voit itse arjessa huomioida ympäristömme ja miksi kestävyysaiheiden opiskelu kannattaa.

 
 
 

Tiesitkö, että Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille on tarjolla monipuolisesti kestävään kehitykseen liittyvää opetustarjontaa? Mikäli kestävyysaiheiden opiskelu kiinnostaa kannattaa tutustua esimerkiksi seuraaviin sivuaineisiin, jotka on suunnattu kaikille opiskelijoille pääaineesta riippumatta:

  • Kestävän tulevaisuuden opinnot
  • Kestävä liiketoiminta ja yhteiskunta

Itä-Suomen yliopisto on myös mukana useammassa kestävyysaiheisia kursseja tarjoavissa verkostoissa:

  • Kestävyysopintojen verkosto
    Verkosto tarjoaa monitieteisesti ympäristö-, kestävyys- ja vastuullisuusteemaisia kursseja
  • Climate University
    Verkoston kautta on tarjolla kestävyyteen liittyviä kursseja, jotka ovat luotu yliopistojen monitieteisessä yhteistyössä.
     
  • Unipid
    Verkoston kautta on tarjolla englanninkielinen opintokokonaisuus, joka keskittyy kestävyyteen erityisesti globaalin vastuun ja globaalin kehityksen näkökulmista.
     
  • Biodiversiteettiverkosto 
    Verkosto kokoaa yhteen biodiversiteettiteemojen asiantuntijoita kansallisesti ja kehittää yhdessä biodiversiteettikoulutusta, joka vastaa nykyisiin ja tulevaisuuden osaamistarpeisiin.
 
 
     
 
 

 

Edunvalvonta apunasi: mihin vuokralainen on oikeutettu?

Mihin vuokralainen on oikeutettu? Millaisia asioita vuokranantaja ei saa kieltää? Saako vuokranantaja tulla asuntoon kysymättä? ISYYn edunvalvonta-asiantuntija kertoo! 

Edunvalvonta apunasi -julkaisusarjan kolmannessa osassa ISYYn eduvalvonta-asiantuntija Pekka Koivaara kertoo vuokralaisen oikeuksista, vuokranantajan vastuista, sekä asioista joita vuokralaisen on hyvä huomioida. 

Jokaisen opiskelijan olisi hyvä tutustua oman vuokrasopimuksensa huolella ennen sen allekirjoittamista. Sopimuksen alkaessa asunnon kunto olisi hyvä käydä läpi yhdessä vuokranantajan kanssa ja todeta asunnon kunto. Vuokasuhteen päättyessä asunto tulisi luovuttaa takaisin vuokranantajalle samassa kunnossa kuin olet sen saanut, poislukien asumisesta johtuva normaali kuluminen. On siis tavallista että asunnossa tapahtuu normaalia kulumaa! 

Edunvalvonta apunasi on julkaisusarja, jonka tavoitteena on tuoda korkeakouluopiskelijoiden edunvalvontaan liittyviä teemoja lähemmäs opiskelijaa ja muistuttaa ISYYn edunvalvontapalveluista. 

Muistathan, että mikäli kohtaat haasteita opiskelijarjessasi, etkä tiedä miten ne ratkaisisit, voit aina kysäistä neuvoa ylioppilaskunnalta. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn edustajisto kokoustaa ensi viikon tiistaina 15.11.2022 kello 17 alkaen!

Kokous pidetään kampuksilla tiloissa N100 (Joensuu) ja SN201 (Kuopio). Kokousta voi seurata paikan päällä tai ISYYn Youtube-kanavalla.
Kokouksessa mm. päätetään ISYYn jäsenmaksu lukuvuodelle 2023-2024, käydään lähetekeskustelu ensi vuoden talousarviosta ja valitaan keskusvaalilautakunta 2023 edustajistovaaleihin.

Kokouskutsu

 

 
 
     
 

 

 
 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa

👉 Ota opiskelu- tai työkaveri mukaan liikkumaan! 🙋
SYKETTÄ-tarralainen: Saat ottaa Kuopion korkeakouluyhteisöön kuuluvan työ- tai opiskelukaverin mukaan liikkumaan Studentialle tiistaina 15.11.2022 klo 7-16. Voitte käydä pelaamassa sulkapalloa tai kuntosalilla.

Toimi näin: SYKETTÄ-käyttäjä varaa vuoron liikuntakalenterin kautta. Kuntosalille voitte mennä treenaamaan klo 7–16 välisenä aikana.

👉Vinkkaa samalla kaveria ostamaan oma SYKETTÄ-tarra super edulliseen hintaan!  SYKETTÄ-tarra kätevästi verkkokaupastamme, joka palvelee 24/7

Hinnat marraskuun alusta vuoden 2022 loppuun asti
🏀 Palloilu & kuntosalitarra maksaa vain 17€ (36 snt/pv)
🤸 Palloilu&ryhmäliikunta&kuntosalitarra maksaa 35€ (76 snt/pv)

Koko vuoden tarralla palvelut vielä edullisemmin marraskuun alusta elokuun 2023 loppuun asti
🏀 Palloilu & kuntosalitarra maksaa vain 33€ (11 snt/pv)
🤸 Palloilu&ryhmäliikunta&kuntosalitarra maksaa 66€ (22 snt/pv)

👉Anna palautetta SYKETTÄ Kuopion syksyn toiminnasta!
Mitä tykkäsit syyskauden liikuntatarjonnasta ja palveluiden sujuvuudesta? Löytyikö liikuntakalenterista jokin ehdoton suosikki, vai puuttuiko lempituntisi valikoimasta? Jaa ajatuksesi padlet-seinällä ja auta meitä kehittämään palveluitamme entistä paremmiksi! Voit antaan palautteita 20.11.2022 asti.

👉 Haemme SYKETTÄ-traineria
 Etsimme joukkoomme henkilökohtaisia ohjaajia, jotka laativat asiakkaille räätälöidyn saliohjelman, opastavat oikeat tekniikat ja tsemppaavat salilla. Trainerilla tulee olla koulutusta liikunta- tai terveysalalta ja kyky ohjata myös englanniksi.

Hakuinfo verkkosivuiltamme ja hae tehtävään viimeistään 15.11.2022!

👉Liikuntaneuvonta palvelumme on juuri sinulle Itä-Suomen yliopiston opiskelija,
jos haluat tukea ja neuvoa liikkumisen aloittamiseen? SYKETTÄ Kuopion uusin palvelu on henkilökohtainen liikuntaneuvonta. Liikuntaneuvonta toteutetaan SILLAT-hankkeen avulla ja se on ilmainen Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijoille. 
Lue lisää täältä.

👉Lue lisää ajankohtaisista asioista marraskuun infokirjeestä

Seuraa meitä somessa: 
👉instagram @syketta_kpo
👉Facebook-page SYKETTÄ – Kuopion korkeakoululiikunta

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka! Tästä osiosta saat tietoa SILLAT-hankkeen tulevista tapahtumista. Olen aloittamassa pikkuhiljaa suunnittelemaan ensi vuoden tapahtumia, jonka vuoksi tapahtumat ovat vähenemään päin. Sen vuoksi tässä osiossa mainostamme myös muiden tahojen järjestämiä hyvinvointitapahtumia. Suosittelen lämpimästi osallistumaan niihin, sillä niistä voit oppia jotain uutta millä edistää omaa hyvinvointia. Toivotan mukavaa viikkoa sinulle!

-Riina

 
 
     
 
 

 

Lautapeli-ilta 21.11.

SILLAT-hanke ja Kärmes-lautapelikerho järjestävät yhteistyössä lautapeli-illan maanantaina 21.11. klo 17-21 Lukemalla (Studentia-rakennus, C-ovi).

Illan aikana on tarkoitus pelailla porukalla eri lautapelejä. Pelaamaan ovat tervetulleita kaikki sekä aloittelijat tai kokeneet konkarit. Pelit löytyvät paikan päältä, mutta voit tuoda myös oman lempipelisi mukaan. Osallistuminen on maksutonta ja saat muistoksi illasta SILLAT-hankkeen haalarimerkin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

SILLAT suosittelee

Nyyti ry:n webinaari Miten jaksan opiskeluarjessa? 9.11. klo 15-16.30. Webinaarissa puhutaan jaksamista tukevista konkreettisista keinoista ja levähdetään hetki lempeän palautumisharjoituksen äärelle. Lue lisää

YTHS:n Buustia opiskeluun! –opiskelukykypäivä 16.11., luvassa tietoa opiskelukykyyn vaikuttavista asioista, kuten opiskelutekniikasta, jaksamista tukevista hengitysharjoituksista sekä omien voimavarojen tunnistamisesta. Tutustu ohjelmaan 

 

 
 
     
 
 

 

Tukea yksinäisyyteen

UEF:n opiskelijoilla on kampuksesta ja asuinpaikkakunnasta riippumatta mahdollisuus saada maksutonta yksilöllistä keskusteluapua yksinäisyyteen Kuopion kriisikeskukselta, joko lähivastaanotolla, videoyhteydellä tai puhelimitse. Viiden kerran yksinäisyystyöskentelyn tavoitteena on yksinäisyyden kokemuksen ymmärtäminen ja lieventäminen. Työskentelyn avulla voi löytää uusia näkökulmia ihmissuhteisiin ja keinoja yksinäisyyden lieventämiseen, ja oppia ymmärtämään yksinäisyyteen liittyviä ajatuksia sekä niiden yhteyttä tunteisiin ja toimintatapoihin.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Vaihto-opiskelun hakukierros – viikko aikaa!

Hakukierros vaihtoon lukuvuoden 2023–24 aikana on auki! Hakukierros päättyy 15.11. kello 15:00 – myöhästyneitä hakemuksia ei oteta vastaan, joten huolehdi että teet hakemuksesi ajoissa.

Hakemus kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen hakuajan umpeutumista!

Lue hakuilmoitukset Kamusta ja tee hakemuksesi SoleMOVE-järjestelmässä. Lisätietoja Kamun vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen -kokonaisuudessa!

 
 
     
 
 

 

Stipendiohjelma USA:ssa opiskelijoille kesällä 2023

Study of the U.S. Institute for Student Leaders from Europe on Environmental Issues on suunnattu alempaa korkeakoulututkintoa suorittaville nuorille, jotka ovat kiinnostuneet ympäristöasioista sekä Yhdysvalloista. Ohjelma on loistava mahdollisuus opiskelijoille hankkia kansainvälistä kokemusta, luoda monikulttuurista verkostoa ja kehittää johtajuustaitoja.

Ohjelma kestää 5 viikkoa ja sisältää 4 viikon akateemisen osuuden yhdysvaltalaisella yliopistolla sekä opintomatkan. Kaikki ohjelmaan liittyvät kulut on katettu.

Haku ohjelmaan päättyy 14.11.2022. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tervetuloa Kaverikahvilaan Kuopion kampukselle

Paikka:  Studentia--rakennuksen kappeli
Aika: marraskuussa tiistaisin klo 16-18

 8.11. Lautapelejä 
15.11. Opintojen ja vapaa-ajan yhteensovittaminen: voimaa ja energiaa arkeen 
22.11. Joulukorttiaskartelua & pipareita 
29.11. Joulukorttiaskartelu ja joululauluja

Tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa.

Kaverikahvila on Kuopion YTHS-terveystyöryhmän konsepti, jonka ideana on matalan kynnyksen hengailua luentojen jälkeen kahvin ja hyvän seuran merkeissä. Kaverikahvilaan voit tulla omana itsenäsi yksin tai kaverin kanssa.

 
 
     
 
 

Taidevartti ke 9.11. klo 13: Antti Immonen, Häivätty

Kuopion taidemuseon taidevartilla keskiviikkona 9.11. kello 13 perehdytään taiteilija Antti Immosen johdolla hänen paikkasidonnaiseen veistokseensa Häivätty (2022).

Teos on osa Ars Libera – Dialogi -näyttelyä. Geometriseen muotoon perustuva veistos täyttää taidemuseon näyttelykerrokset yhdistävän korkean porrastilan. Antti Immonen saa innoituksen taiteeseensa ympäristön havainnoista, tiedeuutisista ja tieteisfiktion visioista sekä ilmaisee taiteellaan tunteitaan maailman havainnointiin liittyen.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Pelit, puhelin ja videot – Parhaat vinkit vanhemmille turvalliseen arkeen! Vanhempainilta verkossa 15.11. klo 18–19

Pelituen ja Mediakasvatusseuran järjestämän kaikille avoimen vanhempainillan aikana keskustelemme muun muassa somesta ja peleistä, ikärajoista ja siitä mitä vanhemman olisi hyvä ottaa huomioon, kun lapsi saa ensimmäisen oman puhelimen tai surffaa netissä ja katselee videoita. Miten lasta voi suojata sopivasti ja millaiset peli- ja digisäännöt toimivat eri ikäisten lasten kanssa?

Näitä ja monia muita vanhempia askarruttavia kysymyksiä pohtivat Mediakasvatusseuran asiantuntija Jenni Nevala ja Pelituen asiantuntijat Saara Kultamaa sekä Annukka Såltin.

Vanhempainilta on kaikille avoin ja toteutetaan Teamsilla. Ilmoittautuminen 14.11. mennessä.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

Lämpimästi tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Somemiitti 16.11.

Hei nuori aikuinen! Ilmoittaudu mukaan ilmaiseen matalan kynnyksen somemiittiin ke 16.11.2022! 

Yhteistyössä Somerajaton-hankkeen kanssa järjestettävän somemiitin ohjelmassa on ohjattu museokierros Kuopion luonnontieteellisessä museossa sekä ruokailu King's Crownissa. Ruokaillessa keskustelemme liiallisesta somen käytöstä. Mikäli kiinnostuit, täytä ilmoittautumislomake pe 11.11.2022 mennessä. Paikkoja tapahtumaan on 12:lle. 

 
 
     
 
 

 

The Aalto Gamers CS:GO Fall tournament 2022

Gather up your team of young (or old) hitters to compete for a prize pool of a 1000€ or come just to have fun with your best mates! Online qualifiers will be held on Sunday 27.11. and the four best teams will face off in live finals at Design factory on Saturday 3.12.

Sign-up for the tournament is now open!

More info can be found here

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Marraskuu
8.11. Jaksamista opiskeluarkeen -workoshop klo 15-17 Lukemalla (järj. SILLAT)
8.11. Kaverikahvila: Lautapelejä klo 16-18 Studentian kappeli
10.11. Poikkiurheilulliset sitsit klo 18.30 Lukemalla
10.11. Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia (järj. Hyvät Kuvat)
11.11. Tempo-sarja: Tuntemattomilla teillä klo 18, Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisali
15.11. Kaverikahvila: Opintojen ja vapaa-ajan yhteensovittaminen: voimaa ja energiaa arkeen klo 16-18 Studentian kappeli
15.11. Edustajiston kokous klo 17 tilassa SN201
16.11. Mielitekopiiri klo 10-11 Kuopion kaupunginteatterilla
16.11. Hiiriä ja ihmisiä -teatteriesitys klo 12 Kuopion kaupunginteatterilla
16.11. Opiskelukykypäivä 2022 - Buustia opiskeluun! -webinaari klo 12-15
16.11. Somerajaton hengailumiitti klo 17-20.30, lähtö Kuopion museon edestä
17.11. Herkullista vegaaniruokaa -kokkauskurssi klo 17-20 (järj. SILLAT)
17.11. Maastamuuttajat (järj. Hyvät Kuvat)
17.11. Puhaltajien pauloissa Kuopion Musiikkikeskuksessa
21.11. Lautapeli-ilta klo 17-21 Lukemalla (järj. SILLAT)
22.11. Kaverikahvila: Joulukorttiaskartelua & pipareita klo 16-18 Studentian kappeli
24.11. Licorize Pizza (järj. Hyvät Kuvat)
24.11. Meidän oma tähti Kuopion Musiikkikeskuksessa
24.11. ISYYn edustajiston kokous
29.11. Kaverikahvila: Joulukorttiaskartelu ja joululauluja klo 16-18 Studentian kappeli

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko