Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 50/2022

ti jouluk. 13 10:29:36 2022

Vko 50 / 12.-18.12.2022
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 37/2022

Vko 50 / 12.-18.12.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Vuoden viimeisessä uutiskirjeessä mm.

🕒 Toimiston loppuvuoden aukioloajat
❗ Pääsihteerin hakuaikaa jatkettu
🏆 Vuosijuhlilla palkittiin ansioituneita toimijoita
⛷️ Alppilajien OSM-kisat tulossa 28.1.2023
📢 Edunvalvonnan ajankohtaiset
✔️ UEFin kirjasto on syrjinnästä vapaa alue
🏥 Muista maksaa terveydenhoitomaksu

Uutiskirje jää tämän viikon jälkeen joulutauolle ja ilmestyy seuraavan kerran 10.1.2023.

🎄 Rentouttavaa joulunaikaa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Viimeiset hetket asioida ISYYn toimistolla

ISYYn toimistot hiljentyvät joululoman viettoon torstaina 15. joulukuuta. Hoidathan tarvittavat asioinnit viimeistään keskiviikkona 14. joulukuuta kello 12-16. Rauhallista joulunodotusta. 

Toimistot palaavat joulutauolta 2.1.2023.

Ota yhteyttä

 
 
     
 
 

Pääsihteerin hakuaikaa jatkettu

Hakuaikaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) pääsihteeriksi on jatkettu. Olisitko sinä seuraava pääsihteerimme?

Haemme pääsihteeriä 6.2.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan. Toimipaikkana on ISYYn Joensuun tai Kuopion kampustoimisto.

Pääsihteeri toimii esihenkilönä asiantuntijaorganisaatiossa, vastaa ISYYn hallinnon ja talouden organisoinnista ja valvonnasta, hankkeiden johtamisesta sekä yhteiskuntasuhteista, ja huolehtii ylioppilaskunnan päätöksenteon valmistelusta ja päätösten toimeenpanosta sekä valvoo toiminnan lain- ja sääntöjenmukaisuutta.

Olisitko sinä hakemamme henkilö? Lue lisää ISYYn verkkosivuilta ja hae tehtävää 8.1.2023 kello 23.59 mennessä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn 12. vuosijuhlilla palkittiin ansioituneita toimijoita

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan vuosijuhlilla muistettiin ansioituneita ylioppilaskuntatoimijoita.

Tänä vuonna ISYYn vuosijuhlien yhteydessä myönnettiin yhteensä yhdeksän kunniamerkkiä, viisi kultaista ansiomerkkiä, seitsemän hopeista ansiomerkkiä sekä 20 kuntamerkkiä. Vuosijuhlilla julkistettujen tunnustusten lisäksi ylioppilaskunnan kunniakirjoja myönnettiin tänä vuonna 19 kappaletta.

Tänä vuonna kunniamerkit myönnettiin Kuopion yliopiston ylioppilaskunnan (KYY) tai jo edeltäjänsä Kuopion korkeakoulun ylioppilaskunnan (KUKKOY) toiminnassa erityisen ansioituneille henkilöille, jotka ovat vuosien varrella väsymättä edistäneet ylioppilaskunnan kulttuuria, perinteitä sekä tukeneet nuorempien toimijoiden astumista osaksi kuopiolaista opiskelijaelämää.

ISYYn verkkosivuilta voit lukea koko listan huomionosoitusten saajista sekä lisää tietoa myöntökriteereistä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Seuraa edustajiston kokousta tänään kello 17

ISYYn edustajiston vuoden viimeinen kokous järjestetään tänään tiistaina 13.12.2022 kello 17 alkaen! 😊

  • Kokous pidetään kampuksilla tiloissa AU100 (Joensuu) ja SN201 (Kuopio).
  • Kokousta voi seurata paikan päällä tai ISYYn Youtube-kanavalla.
  • Kokouksessa mm. valitaan hallitus ja edustajiston puheenjohtajisto ensi vuodelle.
  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Opiskelijajärjestöt vaativat opintotukeen täysremonttia

SYL, SAMOK ja poliittiset opiskelijajärjestöt vaativat opiskelijan toimeentuloon tuntuvia kevennyksiä. Yhteiskannanotossaan opiskelijajärjestöt vaativat opintotukijärjestelmän selkeyttä sekä korottamista sille tasolle, että täysipäiväinen opiskelu olisi mahdollista ja samalla opintotukea tulisi tarkastella osana Marinin hallituksen käynnistämää sosiaaliturvan uudistamisen työskentelyä. 

Lue kannanotto

 
 
     
 
 

YTHS sai uuden hallituksen ja valtuuskunnan

YTHS:n valtuuskunta asetti säätiölle uuden hallituksen vuosille 2023-2024. Hallituksessa on 10 jäsentä, joista Suomen ylioppilaskuntien liittoa (eli säätiön perustajaa) edustaa SYL:n sosiaalipolitiikan asiantuntija Petra Pieskä. Lähes kaikilla säätiön hallitukseen valituilla on vahva opiskelijajärjestötausta. Myös YTHS:n uusi valtuuskunta aloitti kautensa, joka kestää vuodet 2023 - 24. Valtuuskuntaan kuuluu 24 jäsentä, joista SYL nimittää 9 ja näistä 7 edustaa SYL:n alaisia ylioppilaskuntia. ISYY:ta edustaa LL, terveystieteiden maisteriopiskelija Hannamari Vilhunen. 

Säätiön hallituksen ja valtuuskunnan kokoonpano

 
 
     
 
 

Kevään 2023 terveydenhoitomaksun voi maksaa nyt Kelalle

Vuoden 2023 terveydenhoitomaksun voi maksaa KELA:lle jo nyt. Voit maksaa kerralla joko koko vuoden tai pelkästään kevään maksun. Maksu maksetaan KELA:n sivujen kautta, verkkopankissa tai tilisiirrolla. Eräpäivä kevään osalta maksulle on 31.1. mikäli opiskelija on ilmoittautunut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle. HUOM! Muista huolehtia terveydenhoitomaksun maksamisesta, sillä maksusta ei lähetetä erillistä laskua vaan maksamatta jäänyt maksu voidaan siirtää huomautuksen jälkeen ulosottoon. 

KELA:n uutinen ja ohjeet terveydenhoitomaksun maksamiseen

 
 
     
 

 
 

 

Alppilajien opiskelijoiden Suomen mestaruuskisat (OSM-kisat) 28.1.2023

Alppilajien opiskelijoiden Suomen mestaruuskisat (OSM-kisat) 28.1.2023 Tahkofest 2023 -tapahtuman yhteydessä.

Tahkolla järjestetään 28.1.2023 opiskelijoiden SM-kisat alppilajeissa. Kisamuotona on suurpujottelu ja lajeina sukset, lauta ja telemark. Sarjoina toimii naisten ja miesten kilpasarjat sekä Unisex rentosarja.

Pujottelu suksilla, pujottelu laudalla ja pujottelu telemarkeilla. Kaikissa sarjoissa on naisten ja miesten kilpasarjat sekä Unisex rentosarja. 

Lue lisää ja ilmoittaudu

 
 
     
 
 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa

👉SYKETTÄ Kuopio ja TikTok
SYKETTÄ Kuopio on nyt myös TikTokissa. Löydät meidät Tik Tokista nimellä syketta_kuopio. Ota tili seurantaan, niin pääset näkemään SYKETTÄ Kuopion joulukalenterin. Joulukalenterissa kerromme mm. kevään tunneista.

👉SYKETTÄ goes joulu ti 13.12.
Tule virittäytymään joulun tunnelmaan yhdessä SYKETTÄ Kuopion toimijoiden kanssa. SYKETTÄ goes joulu tapahtumaa vietetään Studentialla tiistaina 13.12. klo 16.00. alkaen! 

Tunnit ovat avoinna kaikille korkeakoulun yhteisön jäsenille, et siis tarvitse voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa. Sinun tulee olla rekisteröitynyt SYKETTÄ-Kuopion palvelujen liikkuja, jotta voit ilmoittautua ko. tunneille.

Studentian aulassa tarjolla glögiä ja pipareita klo 16.00-19.00

👉Joulun, uudenvuoden ja loppiaisen aukioloajat
Joulun aikaan aukioloajoissa ja palveluissa on aikataulumuutoksia. 

Liikuntatilat ovat osin kokonaan suljettuina tai avoinna lyhyemmän aikaan. 

Tältä sivulta näet palvelujemme aikataulut kokonaisuudessaan joulun aikaan.

👉 Syksyn tarrojen voimassaolo
Ryhmäliikunta SYKSY 2022 ja palloilu SYKSY 2022 tarrat ovat voimassa tämän vuoden loppuun, 31.12.2022 saakka. Varmista itsellesi liikuntapalveluiden värittämä kevätkausi ja hanki uusi liikuntatarra verkkokaupastamme!

👉 Kevään 2023 tarrat ovat voimassa 1.1. - 31.8.2023

  • Kevään palloilutarra maksaa 17€ (sisältää kuntosalit, avoimet lajivuorot,vakiovuorot, ravitsemusohjaukset ja luennot)
  • Ryhmäliikuntatarra maksaa 35€ (sisältää ryhmäliikuntatunnit, kuntosalit, avoimet lajivuorot, vakiovuorot ja  ravitsemusohjaukset ja luennot)
 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Hei! Vuoden viimeistä tervehdystä viedään. Vuosi on kulunut aivan älyttömän nopeasti. Toivottavasti vuodenvaihteen aikana Sinulla on mahdollisuus pysähtyä ja kerätä voimavaroja ensi lukukautta varten. Ensi vuodesta puheenollenkin: Hankkeen toiminnot jatkuvat ihan normaalisti myös ensi vuoden puolella, jee! Tammikuulle on luvassa jo ohjelmaa, nimittäin järjestämme Sykettä-palveluiden kanssa webinaarin sekä Kärmesin kanssa lautapeli-illan. Lisätietoa tapahtumista tulossa ensi vuoden ensimmäisessä uutiskirjeessä. Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta sekä nähdään taas ensi vuonna!

- Riina

 
 
     
 
 

 

Viimeinen Tomaattitiistai 20.12.

Vuoden viimeinen yhteinen opiskelutuokio "Tomaattitiistai" järjestetään Zoomissa tiistaina 20.12. klo 10.15-12.

Tomaattitiistaissa opiskellaan yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa Pomodoro-tekniikkaa hyödyntäen. Tekniikka perustuu ajanhallintaan, ja se auttaa sinua keskittymään tehtäviisi ja saamaan enemmän aikaan. Tuokiot ovat avoimia kaikille opiskelijoille. Tule ihmeessä kokeilemaan ja edistämään opintojasi!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

UEFin kirjasto on syrjinnästä vapaa alue

Itä-Suomen yliopiston kirjasto on sitoutunut oikeusministeriön koordinoimaan Syrjinnästä vapaa
alue -kampanjaan. Tämä merkitsee syrjinnän vastustamista, siihen puuttumista sekä ihmisten
yhdenvertaisuuden tunnustamista.

Kirjastomme toivottaa kaikki ihmiset tervetulleiksi riippumatta sukupuolesta, iästä, etnisestä taustasta, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

Merkki kirjaston tiloissa kertoo, että haluamme suhtautua syrjintään ja yhdenvertaisuuteen vakavasti. Merkki on vain pieni ele, mutta se voi auttaa syrjintään liittyvien kysymysten esille nostamisessa.

Lue lisää:
Lisätietoa kampanjasta
Yhdenvertaisuuslaki

 
 
     
 
 

 

YTHS tiedottaa

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu on 73,60 euroa vuonna 2023. Korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon opiskelijakohtainen terveydenhoitomaksu on 73,60 euroa, eli 36,80 euroa lukukautta kohden vuonna 2023. Opiskelijan tulee maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle oma-aloitteisesti sekä kevät- että syyslukukaudelta. Lue lisää

Toisesta EU- tai ETA-maasta tulevilla opiskelijoilla täytyy olla eurooppalainen sairaanhoitokortti 1.1.2023 alkaen. Kortti pitää hankkia jo ennen Suomeen saapumista. Lue lisää

Ensimmäisen vuoden opiskelija, oletko jo vastannut TerveysStartti-kyselyyn? TerveysStartissa kartoitetaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveydentilaasi, keskeisiä terveyskäyttäytymisen piirteitä sekä terveyteen, terveyskäyttäytymiseen ja opiskelukykyyn liittyviä tekijöitä. Lue lisää

Katso influenssarokotusten tiedot YTHS:llä. Maksuttoman rokotteen voivat saada YTHS:ltä lääketieteen ja terveys- ja hyvinvointialojen korkeakouluopiskelijat sekä riskiryhmiin kuuluvat opiskelijat. Lue lisää

 
 
     
 

 
 

 

SPR-hengailuilta 14.12: Jouluaskartelua

SPR-hengailuillat ovat SPR Kuopion osaston järjestämiä nuorille ja opiskelijoille tarkoitettuja maksuttomia illanviettoja. Joulukuussa
vietämme pikkujouluja jouluisen askartelun merkeissä. Tule mukaan askartelemaan joulukoristeita tai -kortteja itsellesi ja läheisillesi.
Askartelutarvikkeita löytyy paikan päältä. Tervetuloa mukaan!

Paikka: SPR:n tilat osoitteessa Puijonkatu 9
Aika: 14.12 kello 18-21
Lisätietoja sähköpostitse hengailu@sprkuopio.com

 
 
     
 
 

Haluatko järjestää vapaaehtoisena toimintaa nuorille ja opiskelijoille SPR Kuopion osastossa?

Nuorten hengailuiltoihin etsitään uusia vapaaehtoisia. Vapaaehtoisena pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan kerran kuussa pidettäviä nuorten illanviettoja ja viettämään aikaa mukavassa porukassa. Pääset itse vaikuttamaan hengailuiltojen ohjelmaan. Aiemmin hengailuilloissa on muun muassa laitettu ruokaa, askarreltu, pelattu lautapelejä sekä käyty pulkkamäessä.

Jos olet kiinnostunut voit tulla tutustumaan toimintaan joulukuun hengailuiltaan (14.12. klo 18-21, Puijonkatu 9) tai ottaa yhteyttä osoitteeseen hengailu@sprkuopio.com.

 
 
     
 
 

Taidevartti: Riitta Rönkkö 14.12. klo 13

Kuvataiteilija Riitta Rönkön (s.1951) posliinikosteet ovat syntyneet taiteilijan kyvystä nähdä ja havainnoida toisin. Kahvikupit, kannut, lautaset ja muut arkiset astiat muotoutuvat hänen käsissään hulvattomiksi ja hyvin inhimillisiksi hahmoiksi. Taidevartilla Riitta Rönkkö kertoo posliiniesineistä ja astioista rakentuvista teoksistaan ja niiden syntyprosessista, jonka alkuunpanijana oli vetäytyminen yksinäisyyteen kodin seinien sisälle.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Mukaan laulamaan Kuopion ylioppilaskuoroon!

UEF Kuopion ylioppilaskuoro on Kuopion kampuksella toimiva sekakuoro, jonka jäsenistö koostuu pääasiassa yliopiston nykyisistä ja entisistä opiskelijoista, jatko-opiskelijoista, vaihto-opiskelijoista ja työntekijöistä.

Avoimet harjoitukset järjestetään:
ti 10.1 klo 18–20 SN100

Avoimissa harjoituksissa pääset tutustumaan kuoron toimintaan ja lopuksi antamaan ääninäytteen valitsemastasi laulusta. 

Tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Joulukuu
13.12. ISYYn edustajiston kokous klo 17
14.12. Taidevartti: Riitta Rönkkö klo 13 @ Kuopion Taidemuseo
14.12. SPR-hengailuilta: Jouluaskartelua klo 18-21 osoitteessa Puijonkatu 21 / SPR:n tilat
15.12.-1.1. ISYYn toimisto suljettu
20.12. Tomaattitiistai klo 10.15-12 @ Zoom (järj. SILLAT)

Tammikuu
1.1.-28.2.
Talvikilometrikisa
10.1. UEF Kuopion ylioppilaskuoron avoimet harjoitukset klo 18-20 tilassa SN100
28.1. Alppilajien OSM-kisat

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko