Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 5/2023

ti tammik. 31 15:19:44 2023

Vko 5 / 30.1.-5.2.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 4/2023

Vko 5 / 30.1.-5.2.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

📌 Järjestöjen ja kerhojen kansainvälisen toiminnan kehitysavustus
📌Tämä viikko aikaa hakea tuutoriksi
📌 Vaihto-opiskelukierros alkaa
💬 ISYYn kielikahvilat
🎾 Liikuntailtapäivä
📷 Kaverikuvaus kampuksella
✨ Kerhojen tapahtumia
✨ SILLAT-tapahtumia
✨ Muita tapahtumia

 

 
 
     
 

 
 

 

ISYYn edustajisto kokoustaa ensi viikon torstaina 2. helmikuuta kello 17 alkaen!

Kokous pidetään kampuksilla tiloissa M100 (Joensuu) ja SN200 (Kuopio) ja sitä voi seurata paikan päällä tai ISYYn Youtube-kanavalla. Kokouksessa muun muassa valitaan uusi pääsihteeri, päätetään edustajiston puheenjohtajiston palkkioista ja keskustellaan uuden toimitilan hankkimisesta.

Katso kokouskutsu ja esityslista ISYYn verkkosivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYY kouluttaa kampuksilla toimivia järjestöjä 7.-8.2.2023

Ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona 7.-8.2. ISYY järjestää kampuksillamme toimiville aine- ja kampusjärjestöille koulutuksen, jonka aikana käsitellään laajasti eri osa-alueita järjestötoiminnasta.

Koulutuksessa järjestöt kuulevat ylioppilaskunnasta ja sen tarjoamista palveluista järjestölle. Lisäksi järjestötoimijoita koulutetaan mm. yhdistyslainsäädännöstä, hallitustyöskentelystä järjestöjen viestinnästä, edunvalvonnasta ja häirintä- ja kiusaamistapausten käsittelystä. Järjestökoulutuksen koulutussisällöt toteutetaan etänä, jotta koulutus on saavutettava mahdollisimman monelle. Tänä vuonna järjestämme koulutuksen ensimmäisenä päivänä, tiistaina 7.2. iltaohjelmaa, jonka tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä ja yhteyksiä ainejärjestötoimijoiden keskuudessa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYY avaa jälleen järjestöjen ja kerhojen kansainvälisen toiminnan kehityshankeavustuksen!

Avustus on tarkoitettu vuonna 2023 toteutettaviin, kotikansainvälistymistä edistäviin tapahtumiin ja projekteihin.

Hankkeen tulee edistää kansainvälisyyttä tai kotikansainvälisyyttä ja sen eduiksi katsotaan idean toistettavuus ja kopioitavuus, poikkitieteellisyys, pitkäjänteisyys, innovatiivisuus ja luovuus, ympäristöystävällisyys, ja sekä tutkinto-opiskelijoiden että vaihdossa olevien opiskelijoiden huomioiminen.

Kaksi parasta hakemusta saa 400 € avustuksen. Avustuksen hakuaika on 1.2.-1.3.2023.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Vielä tämä viikko aikaa hakea tuutoriksi!

UEF:n tuutorihaku on auki 5.2.2023 asti. Uudet kandi-, maisteri- ja kv-opiskelijat tarvitsevat tukeasi! Seniorituutorina voit olla mukana kehittämässä tuutorointia.

Kiinnostuitko? Lue lisää osoitteesta:

  Lue lisää  
 
 
     
 

 

 
 

SYKETTÄ tiedottaa

👉Huomioithan, että kaikilla SYKETTÄ-palveluiden käyttäjillä on oltava voimassa oleva SYKETTÄ-tarra. Edullisen tarran saat ostettua kätevästi verkkokaupastamme, joka palvelee 24/7 tai myyntipisteeltä. Varaudu näyttämään tarrasi Studentian vahtimestarille tullessasi Studentian liikuntatiloihin ja SYKETTÄ työntekijöille sitä kysyttäessä.

👉 Ryhmäliikuntatunnit yhteistyökumppaneidemme tiloissa starttaavat keskiviikkona 1.2. ja ilmoittautuminen tunneille alkaa tasan viikkoa aiemmin. Yhteistyökumppaneidemme tiloissa tarjotaan tänä keväänä muun muassa pilatesta, LesMills BodyCombat-tunteja sekä vesijumppaa Kuntolaaksossa.

👉 Voit palauttaa appropassin vielä 31.1.2023 asti. Saat haalarimerkin ja osallistut arvontoihin. Palauta appropassi ISYY:n kampustoimistolle, Yliopistonranta 3, Studentia-rakennus tai Savonia Amk:lle Cafe SAVOTTAan tai Bar&Cafe SAVOTTAan tammikuun loppuun mennessä palautuspisteen aukioloaikojen puitteissa. 

👉 Ravitsemusasiantuntijan palvelut keväällä 2023

  • Ravitsemusohjaukset (30min/asiakas) keskiviikkoisin klo 17.30 ja 18.00
  • Kasvisruokavalion kulmakivet -luento torstaina 2.2. 
  • Lisäravinteet ja luotettava tieto - luento 21.2. 
  • Klassikot kasvisversioiksi - kokkailuilta 14.3.
  • Nälkä, kylläisyys ja tietoinen syöminen -workshop 23.3.
 
 
     
 

 
 

Liikuntailtapäivää vietetään 21.2.

Korkeakoulujen yhteistä liikuntailtapäivää vietetään 21.2.2023. Liikuntailtapäivä on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä UEF:n, sekä Karelia- ja Savonia- ammattikorkeakoulujen yhteinen tapahtuma opiskelijoille ja henkilöstölle. Iltapäivä on vapautettu kokonaan opetuksesta klo 12.15 alkaen. Liikuntailtapäivän ohjelma on SYKETTÄ-liikuntapalveluiden järjestämä, mutta osallistuminen ei vaadi SYKETTÄ-tarraa. Kampuskohtaiset ohjelmat ja ilmoittautumisohjeet löydät SYKETTÄ-verkkosivuilta. Ilmoittautumiset alkaa 14.2.2023.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka jälleen! Kevään ensimmäiset tapahtumat ovat nyt takanapäin. On ollut niin kivaa päästä pitkästä aikaa tositoimiin. Tästä osiosta saat tietoa SILLAT-hankkeen tulevista tapahtumista. Lisäksi lopussa on mainos Kaveritoiminnasta, johon nykyään harrastuskaveri-palvelu kuuluu. Toiminnassa voi etsiä myös opiskelu- tai liikuntakaveria. Mukavaa viikon jatkoa!

-Riina

 
 
     
 
 

Tervetuloa Kuopion Kaverikahvilaan!

Ensi tiistaina 7.2. klo 16-18 on kevään ensimmäinen Kaverikahvila!

Kaverikahvila kohtaamispaikkana avaa mahdollisuuden tutustua muihin opiskelijoihin rennossa ilmapiirissä. Kyseessä on opiskelijoiden olohuone, jossa pääsee levähtämään ja nauttimaan kahvia sekä välipalaa. Kaverikahvilaan voi saapua yksin tai kaverin kanssa.

Kahvila kokoontuu kevään ajan joka tiistai klo 16-18 Studentian Kappelissa. Luvassa on vaihtuvaa ohjelmaa, mutta ennen kaikkea hauskaa seuraa.

Tervetuloa!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Ystävänpäivä tulee!

Ystävänpäivänä 14.2. on luvassa SILLAT-hankkeen järjestämää ohjelmaa:

  • Kuopiossa brunssi yhteistyössä Kamratsin kanssa Lukemalla klo 9-11

Lisäksi Kaverikahvilassa on luvassa ystävänpäiväkorttien askartelua. Lue lisää tapahtumista ISYYn tapahtumakalenterista, linkki alempana. Tervetuloa mukaan!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Jaksamista opiskeluarkeen -workshop 15.2.

Workshopissa perehdytään oman jaksamisen edistämiseen, stressinhallintaan ja arjessa palautumiseen. Lisäksi käsitellään myös tasapainoisia elämäntapoja ja oman mielen hyvinvoinnin edistämistä. Workshopissa on luento-osuus sekä tehtäviä, joiden avulla pääset pohtimaan omaa opiskeluarkeasi ja siihen liittyvää kuormitusta. Workshoppia vetää Saara Närä (TtM).

Workshop järjestetään SN211:ssa 15.2. klo 15-17. Workshop on avoin UEF:n opiskelijoille oppiaineesta ja vuosikurssista riippumatta. Osallistuminen on maksutonta. Ilmoittautuminen päättyy 7.2.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tule mukaan Kaveritoimintaan!

Kaipaisitko uutta kaveria opiskeluun, vapaa-ajan harrastukseen tai liikkumiseen?

ISYYn, Student2Studentin ja SYKETTÄ-palveluiden yhteinen Kaveritoiminta-palvelu antaa mahdollisuuden löytää kaverin/kavereita aktiiviseen opiskeluun, harrastamiseen tai liikkumiseen. Palvelu kokoaa alleen kolme erilaista osa-aluetta (opiskelukaveri, harrastuskaveri ja liikuntakaveri), joihin jokaiseen on oma hakemuksensa. Voit valita yhden osa-alueen hakemuksen täytettäväksi omien tarpeidesi mukaan tai halutessasi voit täyttää ja etsiä kavereita kaikista osa-alueista.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Vaihto-opiskelun hakukierros helmikuussa!

Hakukierros vaihtoon kevätlukukaudella 2023 aikana on auki helmikuussa! Hakukierros alkaa 1.2. ja päättyy 15.2. kello 15:00 – huolehdi että teet hakemuksesi ajoissa.

Hakemus kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen hakuajan umpeutumista.

Lue hakuilmoitukset Kamusta ja tee hakemuksesi SoleMOVE-järjestelmässä. Lisätietoja Kamun vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen -kokonaisuudessa!

 
 
     
 
 

 

YTHS tiedottaa

  • Päivitä yhteystietosi Selfissä. Huolehdithan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, sillä ne eivät päivity automaattisesti väestörekisterikeskuksesta tai muilta tahoilta YTHS:lle. Tietojen ajantasaisuus tekee asioinnistasi entistä sujuvampaa. Lisätiedot.
  • Kevään ryhmät on julkaistu! Kevään aikana YTHS tarjoaa erilaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä ryhmiä, joista voit saada vertaistukea ja eväitä terveyden ja elämänhallinnan tueksi. Lue lisää.
  • Oletko uusi opiskelija ja aloitit opintosi kevätlukukaudella 2023? Vastaa nyt TerveysStartti -kyselyyn Selfissä. Vstattuasi kyselyyn saat palautteen terveydentilastasi ja mahdollisesti ohjauksen YTHS:n terveydenedistämisen palveluihin. Lue lisää. Sivuiltamme löydät hyödyllistä tietoa palveluista ja asioinnista. Lue lisää.
  • Maksuton YTHS Ravitsemus on käytössäsi opintojen ajan! Palvelu tuo ulottuvillesi valmennuksia, podcasteja, artikkeleita ja muuta monipuolista sisältöä ajasta ja paikasta riippumatta. Lue lisää ja lataa sovellus!
 
 
     
 
 

Tarvitsetko tukea ja ohjausta kielikeskuksen opintoihin?

Älä jää asian kanssa yksin, kielikeskuksen Kopparit auttavat sinua!

Koppareihin saat yhteyttä sähköpostitse kopparit@uef.fi tai voit tulla tapaamaan Kopparia
tiistaisin klo 16–17 Joensuussa luokkaan AU208 tai samaan aikaan etänä Zoomin kautta.

Lisätietoa ja Zoom-linkki Kamussa ja kielikeskuksen opintoyhteisössä.

 

 
 
     
 

 
 

 

Hyvät Kuvat kevätkaudesta

Tervehdys Hyvät Kuvat -johtokunnan puolesta!

Kuljemme taas valoa kohti, nimittäin Kino Kuvakukon hämärässä loistavaa projektorin lamppua kohti, joka loihtii silmiemme eteen jälleen kerran hienon valikoiman erinomaisia elokuvia.

 
 
 

Toivotamme siis kaikki hyvän elokuvan ystävät tervetulleeksi Hyvät Kuvat-elokuvakerhoon, jonka jäsenyyden ja koko kauden kattavan elokuvakortin saat hintaan 30 euroa (opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 25 e). Kausi tarjoaa tälläkin kertaa 11 käsin huolellisesti valikoitua elokuvaa.

Kevätkauden aluksi käännetään luokkaerot päälaelleen sangen erikoisella loistoristeilyllä ( The Triangle of Sadness), suosittelemme vahvasti hyppäämään kannelle heti kauden alusta! Kauden toisena elokuvana nähdään aiemminkin ohjelmistossamme ihastuttaneen ja kauhistuttaneen Jordan Peelen odotettu uutuus Nope.

Kauden mittaan saamme nauttia myös laadukkaasta epookista (Mothering Sunday ja Emily), sekä esimerkiksi erittäin mainion kirjan erittäin mainiosta elokuvasovituksesta (Suon villi laulu). Musiikillisia elämänkertoja on kaksin kappalein, eli itsensä Elviksen (ja hänen managerinsa) tarina, sekä dokumentaarisempi David Bowien Moonage Daydream. Kauden suomalaisena elokuvana nähdään Aleksi Salmenperän Kupla. Kesän lähestyessä kausi päätetään erinomaisella kolmikolla, eli ”Intian Cinema Paradisoksi” syystä mainittu The Last Film Show, SILLAT-yhteistyönä esitettävä Amsterdam sekä Colin Farrelin tähdittämä After Yang.

Huomioithan oman ja muiden terveyden tulemalla näytöksiin vain terveenä, noudattaen voimassa olevia ohjeistuksia turvavälien ja maskin käytön suhteen.

Nähdään elokuvissa, siellä on hyvä olla.

Lisätietoa: hyvätkuvat.fi
Hyvät Kuvat somessa:
Instagram: hyvatkuvatisyy
Facebook: Hyvät Kuvat

 
 
     
 
 

Kuopion taidemuseossa Kari Juutilainen: Presence, 28.1. –16.4.2023

Kuopiolaisen kuvataiteilijan Kari Juutilaisen näyttely Presence avautui Kuopion taidemuseossa 28.1.2023.  Näyttely koostuu abstrakteista maalauksista, joista taiteilija on luonut näyttelysaliin runsaan, kokemuksille avoimen installaation.

Pääosa Presence-näyttelyn teoksista edustaa Juutilaisen uutta tuotantoa. Näille abstrakteille teoksille ovat tyypillisiä orgaaniset -osin myös geometriset muodot- ja kerrokselliset rakenteet, joissa näkyy sekä ajallinen, vertauskuvallisesti myös historiallinen ulottuvuus, että kaaoksen ja järjestyksen vuorovaikutus.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Opiskelija, tule ystäviesi kanssa kaverikuvaan 2.2. klo 11-13!

Haluatko lähettää kuvaterveisiä kavereillesi ja perheellesi ystävänpäivänä? Kaipaatko kuvia opiskelukavereistasi ja itsestäsi muistojen kansioon? Tule ilmaiseen kaverikuvaan! Järjestämme pop-up-kuvaamon Carelian ja Snellmanian aulassa to 2.2. klo 11–13

Yliopiston viestintäpalvelut pystyttää pop-up-kuvaamon Joensuun kampuksella Carelian aulaan ja Kuopion kampuksella Snellmanian aulaan torstaina 2.2. klo 11–13. Voit tulla kuvauttamaan itsesi ja kaverisi ilmaiseksi videotaustaa vasten, ja saat valokuvan itsellesi sähköpostitse.

Halutessasi voit myös antaa yliopiston viestintäpalveluilla luvan jakaa kaverikuvia yliopiston somekanavissa ystävänpäivänä 14. helmikuuta.

Tervetuloa kaverikuvaan! Otamme ryhmiä kuvattavaksi saapumisjärjestyksessä, ei siis tarvita ennakkoilmoittautumisia.

 
 
     
 
 

 

Etsitkö uutta, monipuolista liikuntaharrastusta? Kokeile Hokutoryu ju-jutsua!

Hokutoryu on itsepuolustus- ja kamppailulaji, jonka vahvuus on monipuolisessa tekemisessä. Harjoituksiin kuuluvat lyönnit ja potkut, kaatumistekniikat, heitot, lukot ja kuristukset sekä erilaiset vapautumis- ja kuljetustekniikat ja puolustautuminen aseellista vastustajaa vastaan. Lisäksi harjoitellaan ottelua pystyssä ja matossa. Punaisena lankana ovat suoraviivaiset ja tehokkaat tekniikat. Ju-jutsu kehittää tehokkaasti kuntoa ja kehonhallintaa.

Peruskurssi alkaa ma 6.2.2023 klo 19.30 ja treenit ovat LIIKEllä (Väliköntie 4, alakerta). Treeneihin riittää aluksi verkkarit, t-paita ja juomapullo. Ota mukaasi pieni pyyhe jalkojen pesua varten.

Voit kokeilla lajia ilmaiseksi kahden viikon ajan ja SYKETTÄ-tarralla saat peruskurssista 10€ alennuksen!

Lue lisää lajista ja ilmoittaudu

 
 
     
 
 

Kiinnostaako turvallinen retkiluistelu mukavassa seurassa?

Retkiluistelun voi aloittaa turvallisesti Suomen retkiluistelijat ry:n tulokaskurssilla! Käy nyt tulokasluento etänä (17.1.-15.2.2023), minkä jälkeen pääset Pohjois-Savon jäillä järjestettävälle tulokasretkelle, jossa asioita harjoitellaan käytännössä, ja yhdistyksen muille retkille.

Kurssin hinta on 20 €.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Koukuttaako some? Somerajaton-hengailumiitti 22.2. klo 16.30-19

Hei somettaja – tunnetko tuijottavasi näyttöjä liikaa? Tahdotko hetken tauon taskussasi olevasta laitteesta

Osallistu matalan kynnyksen Somerajaton-hengailupäivään vertaisohjaajien johdolla. Ideana on, että vietämme aikaa yhdessä ilman somea ja keskustelemme siihen liittyvistä ilmiöistä mukavan tekemisen äärellä. Tällä kertaa pelaamme yhdessä Pelihuone Game overissa hyvän mielen pelejä. Lisäksi nautimme välipalaa ja keskustelemme somessa esiintyvästä sosiaalisesta vertailusta.

Tapaamme pelihuone Game overissa klo 16.30 ja ohjelman virallinen osuus päättyy noin klo 19.30.

Osallistuminen on ilmaista ja paikkoja on 10 ensimmäiseksi ilmoittautuneelle.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Tammikuu
31.1
. SILLAT-aamupala klo 8.15-9 Snellmanialla
31.1. SILLAT X SYKETTÄ -webinaari klo 15-15.45 Lukemalla & Zoomissa

Helmikuu
1.2. SILLAT-aamupala klo 8.15-9 Snellmanialla 
2.2. SILLAT-aamupala klo 8.15-9 Snellmanialla
2.2. Kaverikuvaus Snellmanian aulassa klo 11-13.
2.2. ISYYn edustajiston kokous klo 17
6.2. Hokutoryu ju-jutsun peruskurssi alkaa klo 19.30 (LIIKE, Väliköntie 4, alakerta)
7.-8.2. ISYYn järjestökoulutus
7.2. SILLAT: Kaverikahvila klo 16-18 Studentian kappelissa
14.2. SILLAT: Brunssi yhteisyössä Kamratsin kanssa lukemalla klo 9-11
15.2. Jaksamista opiskeluarkeen klo 15-17 tilassa SN211
21.2. Liikuntailtapäivä
22.2. Somerajaton-hengailumiitti klo 16.30-19 (Pelihuone Game over, Haapaniemenkatu 20, H-talo)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko