Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 7/2023

ti helmik. 14 15:13:31 2023

Vko 7 / 13.-19.2.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 6/2023

Vko 7 / 13.-19.2.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

📌 Poikkeuksia toimistojen aukioloajoissa
🗓️ Yhdenvertaisuuskoulutus
📢 Eduskuntavaalit lähestyvät 
❗ Liikuntailtapäivän ilmoittautumiset käynnissä ❗
🏃 SYKETTÄ-ajankohtaiset
🥣 SILLAT-aamupalat
☕ Kaverikahvila
🌟 Opiskelijat 4 eurolla leffakonserttiin 16.2.
🧩 Palapelit vol. 4 ARI-bileet 22.2. 

Hyvää ystävänpäivää! 🖤💚💙

 

 
 
     
 

 
 

 

Poikkeuksia toimistojen aukioloajoissa

ISYYn toimistojen aukioloajoissa on poikkeuksia helmi-maaliskuun aikana liikuntailtapäivän, Kuopion Winterfest-tapahtuman sekä talvilomaviikon vuoksi. Huomioithan seuraavat poikkeukset kun mietit toimistolla asioimista:

  • 21.2. palvelemme vain klo 10-12 (liikuntailtapäivä)
  • 28.2. Kuopion toimisto palvelee vain kello 10-12  (Winterfest)

  • 6.3.-12.3. Toimistot ovat suljettu (talviloma)

Ota yhteyttä

 
 
     
 
 

Yhdenvertaisuuskoulutus perjantaina 17.2.

ISYY järjestää yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston ja Pohjois-Karjalan Setan kanssa yhdenvertaisuus-, saavutettavuus- ja esteettömyyskoulutuksen perjantaina 17.2.2023 kello 12-15. Koulutus on suunnattu ainejärjestöille, mutta kaikki kiinnostuneet UEFiltaiset saavat osallistua koulutukseen.

Tapahtumassa kouluttajina toimii Pohjois-Karjalan Setasta Anni Rannikko, sekä Itä-Suomen yliopistolta Tommi Haapaniemi ja Tuija Pasanen. Haapaniemi on Itä-Suomen yliopiston koulutuspalveluiden erikoissuunnittelija, joka toimii muun muassa Euni4All -esteettömyyshankkeen yhteyshenkilönä. Tuija Pasanen on UEF:n opiskelijapalveluiden päällikkö ja on toiminut valmistelijana yliopiston saavutettavuus- ja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmatyössä.

Koulutus järjestetään etänä, ja toivomme mahdollisimman monen pääsevän paikalle kuuntelemaan koulutusta ja keskustelemaan tärkeistä ja ajankohtaisista aiheista. Koulutukseen ilmoittaudutaan ennakkoon Google Forms -lomakkeella viimeistään 15.2.2023 kello 12.00.

Ilmoittautumisen päätyttyä osallistujille lähetetään linkki koulutukseen. Ilmoittautumislomakkeella voi myös jättää ennakkokysymyksiä kouluttajille.

Ilmoittautumislomake

 

 
 
     
 
 

 

Eduskuntavaalit lähestyy: tapahtumat ja ennakkoäänestys

Eduskuntavaalit lähestyvät hurjaa vauhtia. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 2.4.2023 ja ennakkoäänestys käydään 22.-28.3., eli vain reilun kuukauden päästä. Ennakkoäänestys onnistuu tänä vuonna kätevästi kampuksella ISYYn toimistolla Studentialla.

ISYY ja kampuskaupunkiemme opiskelijakunnat POKA ja SAVOTTA ovat yhdistäneet voimansa ja järjestämme molemmilla kampuksilla vaalipaneelit ja ehdokastorit.

Kuopion vaalitapahtumat:

Vaalipaneelia voi tulla seuraamaan paikanpäälle tai live-streamin välityksellä. Paneeliin osallistuvat ehdokkaat ja eduskuntavaalitorille osallistuvat puolueet julkaistaan ilmoittautumisen päätyttyä.

Osallistu tapahtumiin ja löydä itsellesi ehdokas!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
     
 
 

 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa

👉Uudet tunnit maanantaisin (molemmat tunnit ohjataan englanniksi):

👉Liikuntailtapäivän ilmoittautumiset aukeavat tiistaina 14.2. 

  • Ohjelmassa on tarjolla monipuolista sisäliikuntaa ja hyvinvointia sekä ulkoaktiviteetteja.
  • Ilmoittautuminen aukeaa pääsääntöisesti tiistaina 14.2., tasan 7 vrk ennen jokaisen tapahtuman alkua. Lue lisätiedot ja tutustu liikuntailtapäivän ohjelmaan täällä. 
 
 
 

👉Ti 14.2. Ystävänpäivä  

  • Ystävänpäivän ryhmäliikunnat ja palloilut
    • Lähde korkeakouluyhteisön jäsenen kanssa aamun kahvakuulaan Studentialle klo 7.30-8.15. Ilmoita Tiitalle (tiitta.paajanen(at)savonia.fi 13.2. klo 16.00 mennessä, jos otat ystävän mukaan.
    • Lähde pelamaan koripalloa klo 20.00 Klassiselle lukiolle ja ota korkeakouluyhteisön jäsen mukaan.
    • Lähde korkeakouluyhteisön jäsenen kanssa huoltamaan kehoa Huolto45min Studentialle klo 18.10-18.55. Ilmoita Tiitalle (tiitta.paajanen(at)savonia.fi 14.2. klo 14.00 mennessä, jos otat ystävän mukaan
  • Ystävänpäivän kuntosalit
    • Ota korkeakouluyhteisön jäsen mukaan kuntosalille Snellmanialle tai Studentialle. Riittää, että sinulla on SYKETTÄ-tarra.
  • Ystävänpäivän lajikokeilut Snellmanian peiliaulassa

👉Ti 21.2. Ravitsemusluento Lisäravinteet ja luotettava tieto - luento (ilmainen)

  • Mitä ovat lisäravinteet? Tarvitaanko niitä vai riittääkö ns. oikea ruoka? Saako lisäravinteista hyötyä liikunnassa? Mistä löytää luotettavaa tietoa ravitsemukseen liittyen netin dieettiviidakosta?

👉Haluaisitko edistää omaa terveyttäsi ja hyvinvointiasi liikunnan avulla? 

  • Kaipaatko lisää liikettä arkeesi, mutta et tiedä, mistä ja miten aloittaa? Tarvitsetko ammattilaisen tukea matkallesi kohti aktiivisempaa arkea? Apunasi on  liikuntaneuvonta -  Sinä päätät ja liikuntaneuvoja auttaa!

Liikuntaneuvonta on sinun elämäntilanteeseesi sopivaa, helposti omaksuttavaa ja matalan kynnyksen maksutonta yksilöohjausta ja tukea, joka auttaa sinua löytämään oman mieluisan tapasi liikkua ja saamaan arkeen lisää aktiivisuutta. Sinä asetat tavoitteesi, liikuntaneuvoja auttaa ja on tukenasi.
Lue lisää täältä.

👉 Lisää ajankohtaisia asioita helmikuun uutiskirjeessä

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka jälleen ja hyvää ystävänpäivää! Tästä osiosta saat tietoa SILLAT-hankkeen tulevista tapahtumista esim. loppukuun aamupaloille ilmoittautuminen on nyt auki! Lisäksi lopussa on mainos Kaveritoiminnasta, johon nykyään harrastuskaveri-palvelu kuuluu. Toiminnassa voi etsiä myös opiskelu- tai liikuntakaveria. Toiminta on avointa kaikille UEF:n opiskelijoille. Mukavaa viikon jatkoa!

-Riina

 
 
     
 
 

SILLAT-aamupalat 28.2.-2.3.

Tule aloittamaan päiväsi ravitsevalla aamupalalla sekä poikkitieteellisesti tutustumalla kanssa opiskelijoihin, ja saat puhtia koko loppupäiväksi!

Aamupalahetkiä järjestetään kevään 2023 aikana neljänä eri viikkona. Yhdellä viikolla järjestetään kolme aamupalakertaa. Seuraavat aamupalat järjestetään viikolla 9 eli 28.2.-2.3. Snellmanian ravintolassa. Aamupalat alkavat klo 8.15 ja päättyvät klo 9.00.

Ilmoittautuminen aukeaa Kide.appissa 14.2. klo 12. Osallistuminen on maksutonta ja mukaan mahtuu 13 henkilöä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Tervetuloa Kaverikahvilaan!

Ensi tiistaina 21.2. klo 16-18 Kaverikahvilassa pelataan lautapelejä! Pelit löytyvät paikan päältä ja osallistujien kesken sovitaan, mitä pelaillaan.

Mikä Kaverikahvila? Opiskelijoiden kohtaamispaikka, jossa pääsee levähtämään ja nauttimaan kahvia sekä välipalaa. Kaverikahvilaan voi saapua yksin tai kaverin kanssa.

Kahvila kokoontuu kevätlukukautena tiistaisin klo 16-18 Studentian kappelissa. Tervetuloa!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Opiskelija, tule mukaan Kaveritoimintaan!

Haluaisitko uuden kaverin opiskeluun, vapaa-ajan harrastukseen tai liikkumiseen?

ISYYn, Student2Studentin ja SYKETTÄ-palveluiden yhteinen Kaveritoiminta-palvelu antaa mahdollisuuden löytää kaverin/kavereita aktiiviseen opiskeluun, harrastamiseen tai liikkumiseen. Palvelu kokoaa alleen kolme erilaista osa-aluetta (opiskelukaveri, harrastuskaveri ja liikuntakaveri), joihin jokaiseen on oma hakemuksensa. Voit valita yhden osa-alueen hakemuksen täytettäväksi omien tarpeidesi mukaan tai halutessasi voit täyttää ja etsiä kavereita kaikista osa-alueista.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Poikkeuksia ravintola Snellmanian aukioloissa

Keskiviikkona 15.2.2023 ravintola Snellmania suljetaan ja lounastarjoilu päättyy poikkeuksellisesti jo klo. 13.00.

Ravintola on varattu lääketieteen koulutus ja tutkimus 50 vuotta -juhlia varten.

 
 
     
 
 

Rozentāls-seuran apuraha opinnäytetyön tekijälle - hakemuksia otetaan vastaan ympäri vuoden

Rozentāls-seura, valtakunnallinen Suomi-Latvia-ystävyysseura, julistaa haettavaksi 500 euron apurahan opinnäytetyön tekijälle. Työn aiheen on liityttävä Latviaan tai suomalais-latvialaisiin suhteisiin. Apurahaa voivat hakea kaikki suomalaisessa korkeakoulussa tutkintoa suorittavat henkilöt.

Apurahan rahoittaa Rozentāls-seura yhteistyössä yksityisen lahjoittajan kanssa: tänä ensimmäisenä vuonna 2023 osuuden apurahasta lahjoittaa aiempi Latvian Suomen-suurlähettiläs Kristīne Našeniece.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Taidevartti: Yksi on kaikki ja kaikki on yhtä keskiviikkona 15.2. klo 13

Kuopion taidemuseon taidevartilla 15.2. pohdiskellaan Kari Juutilaisen Presence -näyttelyssä yksittäisen maalauksen asemaa osana suurempaa kokonaisuutta ja toisaalta teoskokonaisuutta enemmän kuin osiensa summana. Lisäksi sivuamme varmasti myös tekemisen, jos nyt ei pakkoa, niin ainakin välttämättömyyttä.

Taidevartteja järjestetään keskiviikkoisin klo 13 12.4.2023 saakka. Taidevartille voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museokortti käy maksuvälineeksi.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Opiskelijat 4 eurolla 16.2. leffakonserttiin!

Huomio leffamusiikin ystävä! Oletko hyvä tunnistamaan elokuvien tunnussävelmiä tai tykkäätkö muuten vaan elokuvista ja elokuvasävelmistä? Kuopion kaupunginorkesterin torstain 16.2. klo 19 Mikä leffa? -konsertti Kuopion Musiikkikeskuksessa tarjoaa elokuvien ja elokuvamusiikin ystäville antoisan ja aivonystyröitä mukavasti kutittelevan illan!

Luvassa on musiikkia mm. leffoista Mission Impossible, Austin Powers, Robin Hood, Supermarsu 2 sekä Metsän ja Järven tarina. Nauti vaikuttavasta sinfonisesta soundista, koskettavista melodioista ja tunnetuista teemoista – halutessasi pääset myös testaamaan paikan päällä omaa leffamusatietämystäsi, sillä kappaleista pidetään konsertissa tietovisa. Kaupunginorkesteria johtaa ja konserttia luotsaa kapellimestari Marjo Riihimäki.

Liput: Opiskelijat ja lapset VAIN 4 € / aikuiset 15 €
Ennakkomyynti www.lippu.fi, Sokos Kuopio ja Kuopion Musiikkikeskus.

Konsertti on osa Kuopion Musiikkikeskuksen toimijoiden yhteistä Avoimien ovien päivää, jossa on klo 11-15 tarjolla ilmaisohjelmaa.

Lue lisää konserteista:
Kuopion kaupunginorkesteri

Tykkää meistä:

Facebook:
Kuopion kaupunginorkesteri

Instagram:
Kuopion kaupunginorkesteri

 
 
     
 
 

Kirjailija Anna Kortelaisen luento Sara Hildénistä Kuopion taidemuseolla 16.2.2023 klo 18

Kuopion taidemuseossa päästään tekemään tarkempaa tuttavuutta Sara Hildéniin torstaina 16.2. klo 18 Anna Kortelaisen luennon Yllättävä Sara! oivalluksia Sara Hildénin elämäkertaa kirjoittaessa myötä. Esitys pohjautuu Kortelaisen kirjoittamaan elämäkertateokseen Hyvä Sara! Sara Hildénin kolme elämää (2018).

Tapahtumaan voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museokortti käy maksuvälineeksi. Paikkoja on tarjolla rajoitetusti. Varaa paikkasi ennakkoon taidemuseon asiakaspalvelusta tai puhelimitse (+358 17 182 633). Tapahtuma esitetään myös live-striiminä Kuopion taidemuseon Youtube-kanavalla.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Palapelit vol. 4 ARI-bileet 22.2.

Hei, tervetuloa vuoden ensimmäisille Palapeleille!

PALAPELIT VOL. 4 –  ARI-BILEET

Mitkä ihmeen ARI-bileet?

Tuntuuko siltä, ettet ole vielä päässyt toteuttamaan mahtavinta asuideaasi palapeleille? Ei hätää! ARI-bileet antavat sinulle mahdollisuuden ideoida asusi lähes millaiseksi vain, kunhan se sisältää ARI:n; maalARI, ritARI, mestARI… MITÄ VIELÄ?

Jokaisen lipun hintaan kuuluu perinteinen Palapeli-sarjan haalarimerkki. Haalarimerkeistä muodostuu vuoden aikana upea palapeli koristamaan haalareitasi!
MITÄ: Palapelit vol. 4 ARI-bileet
MISSÄ: Bar Nousu ja Bar Lasku
MILLOIN: 22.2.2023 klo 21.00
LIPUT: 5€ Kide.App (ovelta 6€)
PUKUKOODI: Haalarit + ARI

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Helmikuu
7.-19.2
. Tuutoroinnin täydennyshaku
14.2. SILLAT: Brunssi yhteisyössä Kamratsin kanssa lukemalla klo 9-11
14.2. Retikan ystävänpäivämyyjäiset klo 10.30-14 Canthian ja Snellmanian auloissa
14.2. Kaverikahvila klo 16-18 Studentian kappelissa
15.2. Taidevartti: Yksi on kaikki ja kaikki on yhtä klo 13 Kuopion taidemuseolla
15.2. Ravintola Snellmania suljetaan poikkeuksellisesti klo 13
15.2. Jaksamista opiskeluarkeen klo 15-17 tilassa SN211
16.2. Kirjailija Anna Kortelaisen luento Sara Hildénistä klo 18 Kuopion taidemuseolla
16.2. Mikä leffa? -konsertti klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksessa
17.2. Yhdenvertaisuuskoulutus klo 12-15
21.2. ISYYn toimisto auki klo 10-12
21.2. Liikuntailtapäivä
22.2. Somerajaton-hengailumiitti klo 16.30-19 (Pelihuone Game over, Haapaniemenkatu 20, H-talo)
22.2. Palapelit vol. 4 ARI-bileet klo 21 alkaen, Bar Nousu ja Bar Lasku
27.2. ISYYn ja SAVOTTAn vaalipaneeli klo 11-12, Savonian kampussydän
28.2.-2.3. SILLAT-aamupalat klo 8.15-9 Snellmanian ravintolassa (ilmoittaudu etukäteen)
28.2. ISYYn toimisto auki klo 10-12

Maaliskuu
6.-12.3. ISYYn toimistot suljettu
16.3. ISYYn ja SAVOTTAn eduskuntavaalitori klo 10-14, Snellmania

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko