Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 9-10/2023

ti 28. helmikuuta 2023 14.48.32

Vko 9-10 / 27.2.-12.3.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 8/2023

Vko 9-10 / 27.2.-12.3.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

📢 ISYYn ja POKAn eduskuntavaalipaneeli
📌Toimistot kiinni talviloman ajan
🌟Viestintäharjoittelija-haku
🌟Vaalityöntekijä-haku
🎉Vapputiimi-haku
😍 Järjestöpäivät tulossa maaliskuussa
❓ Mitä kannattaa huomioida opintotukea nostaessa suhteessa muihin tuloihin?
✨Sober Disco -lipunmyynti alkaa 1.3.
✨Tulevia tapahtumia

Uutiskirje on tauolla ensi viikon talviloman vuoksi ja ilmestyy jälleen 14.3. ☀️

 

 
 
     
 

 
 

 

ISYYn ja SAVOTTAn vaalipaneeli YouTubessa

Jäikö ISYYn ja SAVOTTAn maanantaina järjestetty vaalipaneeli väliin? Ei hätää, paneeli striimattiin YouTubeen ja tallenne on katsottavissa eduskuntavaalien ajan aina 2.4.2023 saakka. Ota paneeli kuunteluun ja tsekkaa mitä eri puolueiden ehdokkailla oli sanottavaa esimerkiksi YTHS:n palveluista, opintorahan tasokorotuksesta tai lukukausimaksuista! 

Puolueiden paneeliin ilmoittamat ehdokkaat:

 • Adam Al-Sawad, Vasemmistoliitto
 • Auli Piiparinen, Suomen Keskusta
 • Eero Klaavo, Suomen Kristillisdemokraatit (KD)
 • Ella Partanen, Vihreä liitto
 • Mikko Hiltunen, Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
 • Risto Pirinen, Perussuomalaiset
 • Sakari Pääkkö, Kansallinen Kokoomus
 • Suraindran Kamalakanan, Suomen ruotsalainen kansanpuolue

Kuopion paneeli ISYYn YouTubessa

Tervetuloa seuraamaan myös torstaina järjestettävää Joensuun paneelia paikan päälle tai YouTube-striimille!

 
 
     
 
 

 

Toimistot suljettuna talviloman ajan

Huomaathan, että ISYYn toimistot ovat suljettuna ensiviikolla 6.-12.3. talviloman vuoksi. Hoidathan tarvittavat asioinnit toimistolla vielä tällä viikolla. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Olisitko sinä meidän seuraava viestintäharjoittelija?

ISYY hakee maalis-kesäkuun ajalle viestintäalan korkeakouluharjoittelijaa 2-3 kuukauden mittaiseen harjoitteluun. Harjoittelu suoritetaan joko Joensuun tai Kuopion kampuksella.  

Harjoittelijana pääset kehittämään ja toteuttamaan ylioppilaskunnan viestintää. Viestintämme on kaksikielistä (suomi ja englanti), joten edellytämme erinomaista suomen kielen ja hyvää englannin kielen taitoa.

Ylioppilaskunta on rento työyhteisö, jossa pääset hyödyntämään monipuolisesti omaa osaamistasi ja kiinnostuksen kohteitasi. Lue lisää ISYYn verkkosivuilta ja hae tehtävää 12.3.2023 kello 25.59 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kiinnostaisiko sinua vaalityö ylioppilaskunnassa?

ISYY hakee vaalikoordinaattoria syksyllä järjestettäviä edustajistovaaleja varten. Työpiste on joko Joensuun tai Kuopion kampuksella ja työaika n. 20h/viikko ja kokonaistyöaika on 250h. Työ ajoittuu touko-kesäkuulle ja osa työstä syys-marraskuulle. 

Vaalikoordinaattori vastaa muun muassa käytännön vaalityön organisoinnista, kuten viestinnästä suomeksi ja englanniksi yhdessä ISYYn viestintäsuunnittelijan kanssa sekä vaalipaneeleiden ja -valvojaisten järjestelyistä. 

Kiinnostuitko? Tule tekemään ISYYlle edustajistovaalit. Hakuaika tehtävään päättyy 15.3.2023 kello 12.00.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Tutustu eduskuntavaaliehdokkaisiin Snellmanialla 16.3. 

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) ja Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (SAVOTTA) eduskuntavaalitorille Kuopiossa! Tule paikalle tutustumaan eduskuntavaaliehdokkaisiin ja keskustelemaan opiskelijoille tärkeistä teemoista.

Tapahtuma järjestetään Itä-Suomen yliopiston kampuksella Snellmanian aulassa torstaina 16.3. kello 10-14. Ehkäpä löydät itsellesi ehdokkaan, jota äänestää?

Vaalitorilla mukana olevat puolueet ilmoitetaan ilmoittautumisen päätyttyä 2.3.2023. Vaalitoreille on kutsuttu kaikki Suomessa rekisteröidyt puolueet.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tule mukaan ISYYn Vapputiimiin!

Joko vaputtaa? Haluatko olla mukana suunnittelemassa, tuottamassa ja ideoimassa sekä toteuttamassa ISYYn Vappua? Jos tapahtumajärjestäminen on sinun juttusi ja haluat olla mukana tekemässä Kuopion ja Joensuun historian huikeinta opiskelijavappua, tämä haku on sinulle!

Voit hakea mukaan vapputiimiin sähköisen lomakkeen kautta. Hakuaika päättyy sunnuntaina 19.3.2023.

Linkki sähköiseen lomakkeeseen:

Google Forms, linkki avautuu uuteen välilehteen: Hakulomake ISYYn vapputiimiin

 
 
     
 
 

Tutustu järjestöihin ja kerhoihin ISYYn järjestöpäivillä

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) järjestää kevään 2023 järjestöpäivät 29.3.2023 Kuopion kampuksella Snellmanian aulassa ja 29.-30.3.2023 Joensuun kampuksella Carelian aulassa. Järjestöpäivillä ainejärjestöt, kerhot, kampusjärjestöt sekä muut järjestöt pääsevät esittelemään toimintaansa ja verkostoitumaan. Perinteisesti järjestöpäivillä on ollut myös mm. haalarimerkkimyyntiä! Järjestöpäivät on kaikille avoin tapahtuma eikä sinne ole erillistä pääsymaksua.

Tule ottamaan selvää, mitä kaikkea ISYY ja sille läheiset järjestöt tarjoavat tekemiseksi!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Edunvalvonta apunasi: Mitä kannattaa huomioida opintotukea nostaessa suhteessa muihin tuloihin?

Saitko takaisinperintäehdotuksen opintotuesta? Mitä kannattaa ottaa huomioon kun tarkastelee omia tuloja? ISYYn edunvalvonta-asiantuntija kertoo! 

Edunvalvonta apunasi -julkaisusarjan kuudennessa osassa ISYYn eduvalvonta-asiantuntija Mikko Aaltonen kertoo siitä, mitä kannattaa huomioida opintotukea nostaessa suhteessa muihin tuloihin. 

 
 
 

Helmikuussa 2023 KELA uutisoi, että se on lähettänyt takaisinperintäehdotuksen opintotuesta 47 000 opiskelijalle liian suurien omien tulojen vuoksi vuodelta 2021. Näillä opiskelijoilla siis omien tulojen määrä on ylittänyt opintotukeen oikeuttavan vapaan tulon määrän vuodelta 2021. Kyse on kuitenkin vasta takaisinperintäehdotuksesta, sillä KELA tarkastelee tulojen kehitystä koko vuodelta. Jos olet siis saanut takaisinperintäehdotuksen, muista tarkistaa sen oikeellisuus ja reagoida sen mukaan.

Edunvalvonta apunasi on julkaisusarja, jonka tavoitteena on tuoda korkeakouluopiskelijoiden edunvalvontaan liittyviä teemoja lähemmäs opiskelijaa ja muistuttaa ISYYn edunvalvonta palveluista. 

Muistathan, että mikäli kohtaat haasteita opiskeluarjessasi, etkä tiedä miten ne ratkaisisit, voit aina kysyä neuvoa ylioppilaskunnalta. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelijoiden eduskuntavaalikampanja käynnistyi

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien liiton (SAMOK) yhteinen eduskuntavaalikampanja käynnistyi 24.1.2023. Yhteisenä tavoitteena opiskelijajärjestöille on saada opintorahaan 100 euron korotus ja turvata korkeakoulujen rahoitus sekä maksuton koulutus. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

OKM:n virkamiesmietinnössä useita esityksiä tulevan vaalikauden koulutuspoliittisiksi toimenpiteiksi

Tulevaa vaalikautta silmälläpitäen opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi oman esityksensä tulevalla vaalikaudella vaadittavista toimenpiteistä. Korkeakoulutuksen tavoitteena on nostaa suomalaisten koulutustasoa niin, että vuonna 2030 50% alle 39-vuotiaista olisi korkeakoulututkinto. 

Sivistyspoliittisina tavoitteina raportissa nostetaan tavoite kohdentaa koulutustarjontaa työelämän rakenteita paremmin palveleviksi, nostaa työ- ja koulutusperäistä maahanmuuttoa ja luoda EU/ETA-maiden ulkopuolelta saapuville kannustimia jäädä Suomeen sekä parantaa jatkuvaa oppimista. 

Raportin voi lukea täältä.

 

UNIFI julkaisi eduskuntavaalitavoitteensa

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI on julkaissut oman eduskuntavaaliohjelmansa. Ohjelmassaan UNIFI haluaa lisätä korkeakoulujen rahoitusta elvyttävän ja uutta kasvua luovan innovaatiopolitiikan saamiseksi.

Ohjelmaan voi tutustua täällä.

 
 
     
 

 
 

 

SYKETTÄ tiedottaa

👉Ilmaista liikuntaneuvontaa! 
Haluaisitko edistää omaa terveyttäsi ja hyvinvointiasi liikunnan avulla? Kaipaatko lisää liikettä arkeesi, mutta et tiedä, mistä ja miten aloittaa? Tarvitsetko ammattilaisen tukea matkallesi kohti aktiivisempaa arkea? Apunasi on  liikuntaneuvonta -  Sinä päätät ja liikuntaneuvoja auttaa!

 
 
 

Liikuntaneuvonta on sinun elämäntilanteeseesi sopivaa, helposti omaksuttavaa ja matalan kynnyksen maksutonta yksilöohjausta ja tukea, joka auttaa sinua löytämään oman mieluisan tapasi liikkua ja saamaan arkeen lisää aktiivisuutta. Sinä asetat tavoitteesi, liikuntaneuvoja auttaa ja on tukenasi.

Lue lisää täältä.

👉SYKETTÄ-tarralla saatavat ravitsemusasiantuntijan palvelut keväällä 2023

 • Ravitsemusohjausta ilmaiseksi (30min/asiakas) 
  • keskiviikkoisin klo 17.30 ja 18.00.
  • Varaa aikasi liikuntakalenterin kautta keskiviikon kohdalta
 • Klassikot kasvisversioiksi - kokkailuilta tiistaina 14.3.
 • Tulossa: Nälkä, kylläisyys ja tietoinen syöminen -workshop 23.3

👉Nettitreenikalenteri talviloman ajalle (6. -12.3.) 
Ohjaajamme lomailevat talvilomaviikolla ja sinä pääset pitämään kuntoa yllä treenivideoiden kautta. Videot ovat käytössäsi itse valitsemanasi ajankohtana ja voit hyödyntää niitä missä vaan ja niin monta kertaa kuin haluat! Treenivideot löydät liikuntakalenterista ajalla 6.-12.3.

👉Peruutuksia Studentian salivuoroissa keskiviikkona 8.3. ja 15.3. sekä sunnuntaina 19.3.
Studentian liikuntasali on varattu Puijo Wolleyn naisten peleihin kahtena keskiviikkona eli 8.3. ja 15.3. klo 16-> Lisäksi sunnuntaina 19.3. SYKETTÄ-salivuorot on peruttu klo 18.30 asti. 

👉 Lajikokeilut 

 
 
     
 

 
 

 

Sober Discon lipunmyynti alkaa 1.3. klo 13

ISYY järjestää kuopiolaisille korkeakouluopiskelijoille ensimmäistä kertaa ikinä Sober Discon eli alkoholittomat iltabileet Kulttuuriareena 44:ssä tiistaina 21.3. klo 19-01!

Tämän vuosikymmenen aikana alkoholittomista bileistä on tullut yhä suositumpia. Sober Discossa pääset nauttimaan live-musiikista sekä pitämään hauskaa ilman alkoholia. Illan aikana suun kostuttavat mm. holittomat mocktailit.

Ennakkolipunmyynti alkaa Kide.appissa 1.3. klo 13. Ennakkolipun hinta on 3 € (+ 0,5 € palvelumaksu), joka sisältää tapahtuman ainutlaatuisen haalarimerkin. Ennakkolippuja on rajoitetusti, joten hanki omasi ripeästi. Lue lisää isyy.fi/soberdisco.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Grillaamaan Puijonlaaksoon 15.3.

SILLAT-hankkeessa järjestetään opiskelijoille myös päiväretkiä lähiluontoon. Tällä kertaa keskiviikkona 15.3. klo 15-17 suuntaamme Kuopiossa Puijonlaaksoon laavulle rauhoittumaan luonnon äärelle sekä grillailemaan.

Kokoonnutaan ensin yhdessä Puijonsarvelle (Puijonsarventie 63, 70260 Kuopio) klo 15, josta lähdemme yhtä matkaa kohti laavua.

Ilmoittaudu mukaan retkelle alempaa löytyvän lomakkeen kautta. Ilmoittautuminen päättyy 14.3. klo 15. Osallistuminen on maksutonta, mutta mahdolliset eväät ovat omakustanteisia.

Ilmoittautuminen

 

 
 
     
 
 

 

Save the date! Päiväretki Ukko-Kolille 1.4.

Lauantaina 1.4. SILLAT-hanke järjestää päiväretken Ukko-Kolille. Viime vuonna suureen suosioon noussut retki järjestetään uudemman kerran. Kolilla voit lähteä liikkumaan omalla porukalla tai liittyä ISYYn poppoon retkikuntaan. Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautumisesta tulossa pian ISYYn verkkosivuille ja somekanaviin, joten muista seurata.

 
 
     
 
 

Opiskelija, tule mukaan Kaveritoimintaan!

Haluaisitko uuden kaverin opiskeluun, vapaa-ajan harrastukseen tai liikkumiseen?

ISYYn, Student2Studentin ja SYKETTÄ-palveluiden yhteinen Kaveritoiminta-palvelu antaa mahdollisuuden löytää kaverin/kavereita aktiiviseen opiskeluun, harrastamiseen tai liikkumiseen. Palvelu kokoaa alleen kolme erilaista osa-aluetta (opiskelukaveri, harrastuskaveri ja liikuntakaveri), joihin jokaiseen on oma hakemuksensa. Voit valita yhden osa-alueen hakemuksen täytettäväksi omien tarpeidesi mukaan tai halutessasi voit täyttää ja etsiä kavereita kaikista osa-alueista.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tervetuloa Kuopion Kaverikahvilaan!

Kaverikahvila kokoontuu kevään ajan joka tiistai klo 16-18 Studentian Kappelissa. Kaverikahvila kohtaamispaikkana avaa mahdollisuuden tutustua muihin opiskelijoihin rennossa ilmapiirissä. Kyseessä on opiskelijoiden olohuone, jossa pääsee levähtämään ja nauttimaan kahvia sekä välipalaa. Kaverikahvilaan voi saapua yksin tai kaverin kanssa. 

Tulossa ohjelmassa:

 • 7.3. Hyvinvointia ravitsemuksesta -alustus
 • 14.3. Aikomisesta ryhtymiseen -alustus, vieraana opintopsykologit

Tervetuloa!

 
 
     
 

 
 

Taidevartti: Erik Enrothin elämä keskiviikkona 1.3. klo 13

Kuopion taidemuseon suositut taidevartit jatkuvat Sara & Co. -näyttelyn parissa keskiviikkona 1.3. klo 13. Taidevartilla kuullaan Erik Enrothin (1917–1975) elämänvaiheista ja taiteesta. Hän oli aktiivinen, ahkera ja tuottelias taiteilija – niin paljon muutakin kuin taidemesenaatti Sara Hildénin aviopuoliso.

Sara & Co. -näyttelyssä esittelemme taidemesenaatti Sara Hildéniin liittyviä suomalaisia modernisteja ja abstraktin taiteen edelläkävijöitä omista ja Sara Hildénin Säätiön kokoelmasta.

Taidevartteja järjestetään keskiviikkoisin klo 13 12.4.2023 saakka. Taidevartille voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla 10/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museokortti käy maksuvälineeksi.

 

 
 
     
 
 

 

Opiskelijat vain 11 eurolla 3.3. Enkeleitä ja demoneja -konserttiin!

Kuopion kaupunginorkesterin ENKELEITÄ JA DEMONEJA -konsertissa perjantaina 3.3. klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksessa lumoaa Astor Piazzollan tango nuevo, tähtitanssija Minna Tervamäki ja bandoneontaiteilija Henrik Sandås.
Tule nauttimaan tango nuevon intensiivisestä ja sähköistävän kuumasta soinnista talven keskellä!
Ensimmäistä kertaa Suomessa kuultava konserttikokonaisuus huipentuu Sandåsin kokoamaan ja sovittamaan Enkelit ja demonit -sarjaan.

 
 
 

 

Lähtökohtana on ollut tarina buenosairesilaiseen kerrostaloon ilmestyvästä enkelistä, jonka on tarkoitus puhdistaa asukkaiden sielut. Konsertissa kuullaan myös yksi Piazzollan vaikuttavimmista teoksista, Aconcagua-konsertto, sekä Osvaldo Golijovin Last Round, jonka melodia on tuttu tangolaulaja Carlos Gardelin tangosta My Beloved Buenos Aires. Konsertin johtaa kapellimestari Eugene Tzigane.

Liput: Opiskelijat VAIN 11 € / Muut 25 / 20 €
Ennakkomyynti www.lippu.fi, Sokos Kuopio ja Kuopion Musiikkikeskus.
Lue lisää konserteista: Kuopion Kaupunginorkesteri
Tykkää meistä: Facebook: Kuopion Kaupunginokriesteri
Instagram: Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 
     
 
 

Armoa aivoille! YTHS-päivässä 22.3.2023 puhutaan kognitiivisesta ergonomiasta

22. maaliskuuta vietetään vuotuista YTHS-päivää kello 14 Armoa aivoille -nimisessä verkkowebinaarissa. YTHS-päivän webinaari striimataan YouTuben kautta. Pääset mukaan YTHS:n YouTube-kanavan @YTHSvideo etusivulta tai suoralinkillä.

Tilaisuutta voit seurata myös omalla kampuksellasi yhdessä YTHS-toimijoiden kanssa klo 14:00 alkaen:

 • Joensuun kampuksella, AU102 (Aurora)
 • Kuopion kampuksella, SN201 (Snellmania)

Kognitiivisesta ergonomiasta puhuu professori ja aivotutkija Minna Huotilainen. Kutsumme kuulolle niin opiskelijoita kuin korkeakoulujen ja YTHS:n henkilöstöäkin.

Mitä on kognitiivinen ergonomia?

Opiskelijana voit vaikuttaa itse keskittymiskyvyn vahvistamiseksi. Opiskelu on ajattelutyötä, ja sitä on tärkeä muokata aivoille sopivaksi eli kognitiivisesti ergonomiseksi. Se tarkoittaa ylimääräisten ärsykkeiden karsimista, työn oikeaa tauottamista ja keskittymistä yhteen asiaan kerrallaan.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

4X tuo neljän tanssiteatterin teokset Kuopioon, Rovaniemelle, Vantaalle ja Turkuun

Uusi ja ainutlaatuinen kiertävä tanssitapahtuma 4X esittelee Suomen mielenkiintoisimmat tanssiteatterit: Aurinkobaletin, Minimin, Rimpparemmin ja Raatikon. 4X järjestetään ensimmäisen kerran keväällä 2023, ja tapahtuma toteutetaan samanlaisena Kuopiossa, Rovaniemellä, Vantaalla ja Turussa.

Tapahtuma järjestetään Kuopiossa 19.–20.5.2023.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Helmikuu
28.2.-2.3
. SILLAT-aamupalat klo 8.15-9 Snellmanian ravintolassa (ilmoittaudu etukäteen)

Maaliskuu
6.-12.3. ISYYn toimistot suljettu
7.3. Kaverikahvila: Hyvinvointia ravitsemuksesta -alustus, klo 16-18 Studentian Kappelissa
14.3. Kaverikahvila: Aikomisesta ryhtymiseen -alustus, vieraana opintopsykologit,  klo 16-18 Studentian Kappelissa
15.3. SILLAT: Grillaamaan Puijonlaaksoon klo 15-17, lähtö Puijonsarvelta klo 15
16.3. ISYYn ja SAVOTTAn eduskuntavaalitori klo 10-14, Snellmania
21.3. Sober Disco klo 19, Kulttuuriareena 44
22.3. YTHS-päivä
29.3. ISYYn järjestöpäivät

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko