Edustajistovaalit

Äänestäjälle

Edustajistovaalit eivät onnistu ilman aktiivisia äänestäjiä. Käytä siis äänioikeuttasi ja äänestä parhaiten omia etujasi ajava ehdokas edustajistoon! Alta löydät tietoa siitä, kuinka se tapahtuu.

Miksi edustajistovaaleissa kannattaa äänestää?

Edustajistovaalit ovat opiskeluaikasi tärkeimmät vaalit. Edustajistoon valitaan henkilöt, jotka päättävät ylioppilaskunnan asioista ja vaikuttavat osaltaan siihen, millainen sinun opiskeluaikasi yliopistossa on ja millaisia palveluja ylioppilaskunta sinulle tarjoaa. Edustajisto tekee myös yhteistyötä yliopiston kanssa ja pyrkii tätä kautta rakentamaan parempaa huomista ja opiskelijan arkea juuri sinulle!

Jos oma hyvinvointisi ja omien etusi ajaminen ovat sinulle tärkeitä, valitse edustajistovaaliehdokkaiden joukosta parhaiten sinua edustava henkilö ja äänestä. Kukaan ei taatusti tee sitä puolestasi!

Miten ja milloin äänestäminen tapahtuu?

Äänestäminen tapahtuu kokonaan sähköisesti eli voit tehdä sen missä vain. 

Äänioikeutettuja ovat kaikki ISYYn jäsenet, jotka ovat ilmoittautuneet läsnäoleviksi Itä-Suomen yliopistoon. Jokainen äänioikeutettu voi äänestää edustajistovaaleissa vain kerran, eikä vaaleissa voi äänestää valtakirjalla.

Ennakkoäänestys alkaa 25.10.2021 klo 8:00 ja päättyy 29.10.2021 23:59. Varsinaisena äänestyspäivänä 3.11. sähköinen äänestys käydään klo 9:00-18:00.

Mistä näen vaaliehdokkaat? 

Näet vaaleissa ehdolla olevat ehdokkaat syksyllä 2021 ISYYn verkkosivuilta "Vaalilistat ja ehdokkaat" -kohdasta, sekä kampuksilla olevilta ilmoitustauluilta. Ehdokasasettelu päättyy 29.9.2021 klo 15 ja ehdokaslistat julkaistaan 5.10.2021