Palvelut

Uudelle opiskelijalle

Saitko opiskelupaikan Itä-Suomen yliopistosta? Tältä sivulta löydät kootusti tietoa, joka sinun uutena opiskelijana on hyvä tietää Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnasta eli ISYYstä.

Uuden opiskelijan ISYY

Jokainen ylempää tai alempaa korkeakoulututkintoa suorittava Itä-Suomen yliopiston opiskelija on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) jäsen eli myös sinä uutena opiskelijana. Ylioppilaskunnan jäsenyys perustuu yliopistolakiin.

Teemme työtä opiskelijalta opiskelijalle, suurella sydämellä, ja olemme täällä sinua varten, jotta opiskeluaikasi yliopistossa sujuisi mahdollisimman mukavasti. Onneksi olkoon opiskelupaikasta ja tervetuloa joukkoomme!

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Mikä ISYY

Hyödynnä jäsenyytesi mukanaan tuomat edut

ISYYn jäsenenä saat käyttöösi ylioppilaskunnan palvelut ja edut. Tarjoamme sinulle aktiivisen opiskelijayhteisön, vapaa-ajan toimintaa, tapahtumia, SYKETTÄ-liikuntapalvelut ja vaikutusmahdollisuuksia. Lisäksi valvomme etujasi yliopistossa, kampuskaupungeissa ja yhteiskunnassa, jotta sinä voit keskittyä opiskelemaan.

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Jäsenmaksu ja ilmoittautuminen

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Palvelut

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Vapaa-aika

Maksa YTHS-maksu Kelalle

Jokaisen korkeakouluopiskelijan tulee lukukauden alussa maksaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YHTS) maksu. Maksut ovat vuosikohtaisia, mikä tarkoittaa että kevätlukukauden maksamisen yhteydessä voit maksaa myös saman vuoden syksyn maksun. Maksettuasi YTHS:n maksun olet oikeutettu käyttämään YTHS:n terveydenhoitopalveluita. Voit maksaa terveydenhoitomaksun OmaKelassa. Opiskelijalle ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa oma-aloitteisesti. Voit maksaa maksun, vaikka et olisi vielä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Muista tarkastaa terveydenhoitomaksun suuruus ja maksupäivät Kelan sivuilta lukukauden alussa!

Kela.fi, avautuu uuteen välilehteen: Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitomaksu

Kela.fi, avautuu uuteen välilehteen: Näin maksat korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitomaksun

Tilaa opiskelijakortti

Ylioppilaskunnan jäsenenä olet oikeutettu hankkimaan itsellesi opiskelijakortin, jolla saat esimerkiksi opiskelijahintaista ruokaa ja muita alennuksia. Opiskelijakortti kannattaa tilata heti lukuvuoden alussa. Lukuvuosi alkaa 1. elokuuta. 

ISYYn jäsenet voivat ottaa käyttöönsä joko Pivon tai Frankin digitaalisen opiskelijakortin. Muovisen opiskelijakortin saat käyttöösi Frankilta. Voit käyttää sekä digitaalista että muovista opiskelijakorttia tai vain toista niistä. Digitaaliset opiskelijakortit ovat maksuttomia.

Pivo.fi, avautuu uuteen välilehteen: Pivon opiskelijakortti

Frank.fi, avautuu uuteen välilehteen: Opiskelijakortti

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Opiskelijakortti

Tutustu ISYYn toimistoon

Ylioppilaskunnalla on toimisto sekä Joensuun että Kuopion kampuksella. Toimistoltamme voit noutaa lukuvuositarran opiskelijakorttiisi, ostaa SYKETTÄ-korkeakoululiikunnan liikuntatarroja, lainata veloituksetta harrastusvälineitä ja lautepelejä tai hankkia vaikka ISYYn haalarimerkkejä sekä huikeita Straight Outta Itä-Suomi -kangaskasseja ja t-paitoja.

ISYYn toimistot tulevat sinulle tutuksi myös yliopiston orientaation aikana.

Huomaathan, että toimistomme ja niiden väki ovat lomalla 16.6.2023 alkaen elokuun alkuun saakka. Toimistot palaavat kesäloman vietosta 1.8.2023.

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Yhteystiedot

Osallistu tapahtumiimme

Lukuvuosi lähtee perinteisesti käyntiin ryminällä, kun järjestämme yhdessä yliopiston kanssa molemmilla kampuksilla Kampusrysäyksen ja Kaupunkisuunnistuksen. Mikä olisikaan parempi tapa tutustua muihin opiskelijoihin ja omaan kampuskaupunkiin? 

Kaupunkisuunnistus järjestetään molemmilla kampuksilla 7.9.2023!

ISYY järjestää lukuvuoden mittaan myös monia muita tapahtumia, joista voit lukea lisää ISYYn sivuilta. ISYYn tapahtumista saat tehokkaimmin tietoa seuraamalla verkkosivujen tapahtumakalenteria ja ajankohtaista-sivua.

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Ajankohtaista

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Tapahtumat

Lähde mukaan ISYYn kerhoihin

Jokainen tarvitsee opiskelun vastapainoksi mielekästä tekemistä vapaa-ajalle ja tätä varten kampuksilta löytyy aktiivista kerhotoimintaa. Kerhot ovat ISYYn alaisuudessa toimivia yhteisöjä, joiden tarkoitus on koota yhteen samanhenkisiä opiskelijoita. Olitpa sitten kiinnostunut teatterista, kansainvälistymisestä, lautapeleistä tai liikunnasta, löydät varmasti itsellesi mieleisen kerhon.

Voit myös perustaa uuden kerhon, jos kampuksesi vapaa-ajantarjonta kaipaa mielestäsi jotain uutta ja päräyttävää! SILLAT-hankkeen puolelta löydät myös tietoa kaveritoiminnasta, jonka kautta voit löytää samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä.

Isyy.fi, avautuu uudessa välilehdessä: Kerhotoiminta

Isyy.fi, avautuu uudessa välilehdessä: Kaveritoiminta

Lähde mukaan tiimeihin

Haluatko osallistua tapahtumien ja tempauksien järjestämiseen muiden opiskelijoiden kanssa? Hakeudu mukaan ISYYn tiimien toimintaan. Tiimeihin haetaan varsinaiset jäsenet hakukuulutuksilla, mutta niiden toimintaan voi lähteä mukaan myös ilmestymällä tiimien tapaamisiin. Tiimien lähestyvistä tapaamisista löytyy tietoa kalenterista sekä viikottain ilmestyvästä uutiskirjeestä.

Isyy.fi, avautuu uudessa välilehdessä: Mukaan tiimitoimintaan

Vaikuta ISYYssä

Uutena opiskelijana olet erittäin tervetullut mukaan vaikuttamaan ylioppilaskunnan asioihin ja tuomaan tuoreita ideoita ja ajatuksia.

  • Edustajisto on ylioppilaskunnan korkein päättävä elin, joten edustajiston jäsenet eli edaattorit ovat vaikuttamisen ytimessä. Voit seurata ISYYn edustajiston kokouksia ja lähteä itsekin ehdolle edustajistovaaleissa, jotka järjestetään seuraavan tulevana syksynä 8.11.2023. Pistä tämä korvan taakse!
  • ISYY valitsee vuosittain hallituksen, joka esimerkiksi toimeenpanee edustajistossa päätetyt asiat käytännössä sekä valvoo opiskelijoiden etuja. 
  • Voit lähteä hallinnon opiskelijaedustajaksi, jolloin pääset vaikuttamaan suoraan tärkeisiin asioihin yliopiston eri elimissä. Hallinnon opiskelijaedustajien suurhaku toteutetaan seuraavan kerran tänä syksynä 2023. Yksittäisiä avoimiksi tulevia paikkoja on mahdollista hakea myös muulloin. Avoimista yksittäisistä paikoista tiedotetaan ISYYn verkkosivujen Ajankohtaista-osiossa ja lisäksi niistä nostetaan tietoa ISYYn uutiskirjeisiin ja Facebookkiin.

Isyy.fi, avautuu uuten välilehteen: Edustajistovaalit

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Vaikuta

Ota ISYYn viestintäkanavat haltuusi 

Kun seuraat viestintäämme, saat tiedon palveluista, joita sinulla on oikeus käyttää ja tahoista, jotka voivat auttaa sinua opiskeluun ja opiskelijaelämään liittyvissä ongelmissa. Nostamme viestinnässämme esiin myös paikallisia ja valtakunnallisia opiskelijoihin liittyviä tiedotteita ja tapahtumia, sekä esimerkiksi SYKETTÄ-liikuntapalveluiden, YTHS:n ja UEFin ajankohtaisia kuulumisia. 

Tärkein viestintäkanavamme on verkkosivut. Kaikki tiedotettava asia löytyy täältä. Suomenkielinen uutiskirjeemme Wiikko-Ärsyke ja englanninkielinen uutiskirjeemme Weekly Feed ilmestyvät tiistaisin molemmilla kampuksillamme. Seuraa meitä myös Instagramissa ja Facebookissa, niin pysyt näppärästi ajan hermoilla! Kuulet meistä myös Yammerin Opiskelijat-kanavalla.

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Viestintäkanavat