Vaikuta

Asetu ehdolle ISYYn edustajistovaaleihin 5.10. mennessä

to syysk. 07 08:00:00 2023

Lähde rohkeasti ehdolle ISYYn edustajistovaaleihin! Edustajistovaaleihin osallistumalla voit parhaiten vaikuttaa opiskelija-aikasi tärkeimpiin asioihin ja osallistua yhteiseen päätöksentekoon.

Mitkä edustajistovaalit?

Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä toimielin, joka muodostuu 39 ISYYn jäsenestä. ISYYn jäsenet ovat UEF:n opiskelijoita. Edustajiston jäsenet valitaan vaaleilla, jotka järjestetään joka toinen vuosi. Jokaisella ISYYn jäsenellä on äänioikeus näissä vaaleissa, eli opiskelijat valitsevat edustajiston jäsenet ehdolle asettuneista opiskelijoista. Ehdolle voivat asettua kaikki ISYYn jäsenet. Nykyisen edustajiston toimikausi päättyy vuoden 2023 lopussa, joten on aika valita uusi edustajisto!

Edustajistovaalit järjestetään tänä syksynä sähköisesti. Vaalien ennakkoäänestys käydään 31.10.–3.11.2023 ja varsinainen äänestyspäivä on 8.11.2023.

Mitä edustajisto tekee?

Edustajisto ohjaa ylioppilaskunnan toimintaa päättämällä esimerkiksi jäsenmaksusta, toimintasuunnitelmasta, taloudesta ja ylioppilaskunnan tulevaisuuden suunnasta. Edustajisto valitsee myös vuosittain ylioppilaskunnan puheenjohtajiston ja hallituksen. Päätökset tehdään edustajiston kokouksissa, joita järjestetään tarpeen mukaan noin 6-8 kertaa vuodessa. Edustajiston kokoukset ajoittuvat yleensä loppupäivään. Kokouksia edeltävällä viikolla järjestetään usein iltakoulu, jossa keskustellaan tulevan kokouksen asioista etukäteen, jotta kokoukset sujuvat selkeästi. Edustajiston toimikausi on kaksi vuotta.

Uudelle edustajistolle järjestetään perehdytys, joten sinun ei tarvitse tietää kaikkea edustajiston toiminnasta valmiiksi! Riittää, että olet kiinnostunut vaikuttamaan opiskelijoiden elämään ja ylioppilaskunnan toimintaan.

ISYYn edustajiston kokoukset on avoimia kaikille jäsenille ja niitä voi seurata paikan päällä tai ISYYn YouTube-kanavan live-streamin kautta. Seuraava edustajiston kokous on 21.9. kello 17.00 alkaen. Kannustamme kaikkia edustajiston toiminnasta kiinnostuneita tulemaan silloin paikalle tutustumaan toimintaan. Edustajiston kokouskutsu julkaistaan ISYYn verkkosivuilla viikko ennen kokousta. Tiedotamme kokouksesta myös muissa viestintäkanavissamme.

Kuinka asetut ehdolle?

  1. Täytä ja toimita ehdokassuostumus ISYYlle (verkko- tai paperilomake) 5.10. klo 15 mennessä.
  2. Saat sähköisestä lomakkeesta vahvistuksen ilmoittamaasi sähköpostiin, kun vaalikoordinaattori on käsitellyt lomakkeen. Vahvistus toimitetaan myös vaalilistasi vaaliasiavastaavalle, jonka täytyy hyväksyä ehdokkuutesi ehdokaslistalle vastaamalla vaalikoordinaattorin sähköpostiin. Sinun ei tarvitse reagoida vahvistusviestiin. Saat sähköpostiisi vielä kuittauksen, kun ehdokaslistan vaaliasiavastaava on hyväksynyt ehdokkuutesi. 
  3. Paperinen lomake toimitetaan allekirjoitettuna ISYYn toimistolle ja ISYY lähettää sen vaaliasiavastaavan hyväksyttäväksi sähköpostitse.
  4. Kaikki ehdokkaat täyttävät 5.10. mennessä sähköisen lomakkeen, jolla toimitetaan tiedot Tuudon vaalijärjestelmän ehdokasgalleriaan. Ehdokasgalleria on näkyvillä 11.10.2023 alkaen.

Lisätietoa edustajistovaaleista, kuten ehdolle asettumisesta ja vaalilistan perustamisesta löydät verkkosivujen Edustajistovaalit-osiosta. Löydät Edustajistovaalit-osioista myös jo ilmoitettujen vaaliasiavastaavien yhteystiedot.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Vaalikuulutus 2023

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Edustajistovaalit

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Ehdokkaalle

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Vaaliasiavastaavat

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Vaalisäännöt

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Edustajisto

Lisätietoja:

Wilma Poutanen, Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, kvl.pj(at)isyy.fi

Elina Pitkänen, Keskusvaalilautakunnan sihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, kv.kuopio(at)isyy.fi, p. 044 576 8413