Vaikuta

Eurooppa on kotisi -EU-vaalikiertue rantautuu Joensuuhun 21.5.2024

ti toukok. 07 08:35:00 2024

Meppiehdokkaat saapuvat Joensuuhun 21.5.2024 paneelikeskusteluun, jossa paneudutaan Itä-Suomeen ja Euroopan unioniin. Miten EU voi osaltaan avittaa Itä-Suomen potentiaalin hyödyntämistä?

Eurooppa on kotisi kiertue rantautuu Joensuuhun 21.5.2024 meppiehdokaspaneelilla, jossa lavalla tentattavana nähdään Ira Toppinen (kesk.), Krista Mikkonen (vihr.), Emilia Kangaskolkka (sd.), Maija Kuivalainen (vas.), Marika Visakorpi-Kemppainen (kd.), sekä Sakari Pääkkö (kok.). Tenttaajana toimii MTK Pohjois-Karjalan Jari Rouvinen. 

Paneelikeskustelu järjestetään Itä-Suomen yliopiston Joensuun-kampuksella Carelia-talon aulassa osoitteessa Yliopistokatu 4 kello 10.00-11.30. Voit myös seurata keskustelua suorana Eurooppalaisen Suomen Youtube-kanavalta.

Tapahtuma tarjoaa kattavan katsauksen Itä-Suomen elinvoimaan ja sen kehittämisen mahdollisuuksiin, keskittyen erityisesti alueen investointiympäristöön ja itärajan turvaamisen merkitykseen alueelliselle vakaudelle ja investointien houkuttelevuudelle. Paneelikeskusteluissa syvennytään Itä-Suomen vihreän energian kehitysnäkymiin ja pohditaan, miten EU:n metsäpolitiikka vaikuttaa alueen talouteen ja ekosysteemiin tulevalla viisivuotiskaudella. 

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Huomioithan, että paikkoja on rajoitetusti, joten saavuthan ajoissa paikalle. Muista myös ilmoittautua ja tilata muistutukset Facebook-tapahtumaan tästä linkistä.

Eurooppa on kotisi -hanketta on tuettu valtioneuvoston kanslian myöntämistä valtionavuista kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen. Joensuun tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat MTK Pohjois-Karjala, Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjala, Perheyritysten liitto, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta ISYY, Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAVOTTA, Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta POKA.

Eurooppa on kotisi -kiertueen järjestää Eurooppalainen Suomi ry.

Lisätietoja:

Totti Sivonen, toiminnanjohtaja, Eurooppalainen Suomi ry, totti.sivonen(at)eurooppalainensuomi.fi, p. +358 400 910 409,