Ajankohtaista

20.09.2019

Haetaan vapaaehtoisia kestävän kehityksen viikon järjestämiseen!

Kiinnostaako sinua ilmastonmuutos ja sen yhteiskunnalliset vaikutukset? Haluaisitko tehdä jotakin konkreettista tärkeän asian puolesta ja järjestää tapahtumaa omalla kampuksellasi, osana valtakunnallista tapahtumaa?  Jos kiinnostuit, tule avuksi järjestämään kestävän kehityksen viikkoa tänä syksynä Kuopion ja Joensuun kampuksilla!

ISYY ja SYL (Suomen ylioppilaskuntien liitto) järjestää kestävän kehityksen viikon Joensuun ja Kuopion kampuksilla loka-marraskuun vaihteessa 28.10.-3.11.2019, mutta viikon järjestelyt ovat jo alkaneet. Viikko on osa EU-rahoitteista Frame. Voice. Report! -hanketta, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta ilmastonmuutoksen vaikutuksista matalan tulotason maissa, sekä samalla pyrkiä vakuuttamaan toimien tarpeellisuudesta sellaisetkin opiskelijat, jotka eivät vielä nykyisellään ole valmiita ryhtymään ilmastonmuutoksen vastaisiin toimiin, vaan pitävät omaa toimintaansa merkityksettömänä globaalissa mittakaavassa.

Tavoitteena olisi, että lisäämällä tietoisuutta yksilön mahdollisuuksista vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, voisimme ilmastoahdistuksen lisäämisen sijasta kannustaa konkreettisiin tekoihin. Hankkeen toteuttamiseen omilla kampuksillaan osallistuvat lisäksi HYY, JYY, LYY, OYY ja TYY.

Kestävän kehityksen viikko tulee sisällyttämään Dokumentti-iltaa, paneelikeskustelua, järjestötoreja, kirpputoreja ja muuta tapahtumaa ja toimintaa, jonka järjestämiseksi tarvitsisimme kiinnostuneita vapaaehtoisia.

Vapaaehtoiset voivat osallistua viikon järjestämiseen itselleen sopivalla tavalla ja omien mahdollisuuksiensa mukaan.  Vapaaehtoisena saat arvokasta kokemusta tapahtumien järjestämisestä, verkostoidut ja tapaat samanhenkisiä ihmisiä. Erityisesti pääset lisäämään ilmastonmuutostietoisuutta omassa opiskelijayhteisössäsi. Tule hyödyntämään omia vahvuuksiasi ja keräämään uutta kokemusta tapahtumanjärjestäjänä. Siirrytään yhdessä ilmastoahdistuksesta ilmastotekoihin! Meidän kaikkien teoilla on merkitystä!

Mahdollisia tehtäviä ovat esimerkiksi:
– tapahtumien järjestely ja toteutuksen suunnittelu
– tapahtumassa mukana oleminen ja auttaminen
– sponsorien ja muiden yhteistyökumppanien etsintä
– tiedottaminen

Tervetuloa kekeviikon työryhmiin! Lisätietoa oman kampuksesi koordinaattorilta. Ensimmäiset tapaamiset pidämme torstaina 26.9. mutta jos et tuolloin pysty osallistumaan, mutta olisit silti halukas tulemaan vapaaehtoiseksi, olethan yhteydessä jompaankumpaan koordinaattoriin.

Lisätietoja:

Kuopio:
Vertti Tahvanainen
vertti.tahvanainen(at)isyy.fi

Joensuu:
Emma Thitz
emma.thitz(at)isyy.fi