Ajankohtaista

29.09.2021

Hyvinvointiviikolla lisätään tietoisuutta oman hyvinvoinnin huolehtimisesta

UEFin ja ISYYn Hyvinvointiviikon aikana opiskelijoilla ja henkilökunnalla on mahdollisuus osallistua monenlaiseen ohjelmaan, jolla edistetään omaa hyvinvointia ja lisätään tietoisuutta sen tärkeydestä.

Itä-Suomen yliopiston (UEF) ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) Hyvinvointiviikkoa vietetään molemmilla kampuksilla Joensuussa ja Kuopiossa viikolla 40 eli 4.–8.10.2021. Viikolla on tarjolla monipuolista ohjelmaa aina asiantuntijaluennoista Kennelliiton Kaverikoiriin.

- Tässä kohtaa lukuvuotta on hyvä, että muistutetaan pysähtymään ja huolehtimaan itsestä. Kun opinnot lähtevät pyörimään ja deadlinet lähestyvät, saattaa huomaamattaan laittaa liian ison vaihteen päälle ja palautuminen unohtuu arjen keskellä. Toki välillä tulee pitkiä päiviä, mutta kiireen tunnun ei pitäisi olla jatkuva olotila. Itselleen saa ottaa aikaa ja tehdä asioita, joista tykkää, kertoo ISYYn hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava Eveliina Scharin.

Viikon aikana opiskelijat ja henkilökunta pääsevät tutustumaan paikallisiin hyvinvointitoimijoihin poster-näyttelyissä Snellmanian ja Carelian ala-auloissa sekä kuntoilemaan liikuntailtapäivänä 6.10. Suuren suosion saaneet Kennelliiton Kaverikoirat saapuvat tälläkin kertaa kampuksille paijattaviksi maanantaina 4.10. Loppuviikosta järjestetään englanninkielinen kaamosinfo kansainvälisille opiskelijoille sekä YTHS:n luento ergonomiasta ja liikunnasta osana arkea.

Hyvinvointiviikon aikana on käynnissä ISYYn Hymy- ja valitusviikko, jolloin on mahdollisuus antaa palautetta esimerkiksi yliopistolle ja ylioppilaskunnalle. Lisäksi samalle viikolle osuu Maailman mielenterveyspäivän kampanja. Maailman mielenterveyspäivää vietetään 10.10.2021.

- Tänä vuonna Maailman mielenterveyspäivänä näytämme vihreää valoa yhdenvertaisuudelle, kannustamme kohtaamaan nuoria aidosti ja muistutamme, että jokaisen nuoren mieli on arvokas, toteaa UEFin opiskelijapalvelun päällikkö Tuija Pasanen.

Viikkoon voi osallistua myös sosiaalisen median kautta seuraamalla hashtageja #hyvinvointiviikko2021 ja #wellbeingweek2021.

Hyvinvointiviikko järjestetään osana Itä-Suomen yliopiston ja ISYYn Sillat-hanketta. Kaksivuotinen Sillat-hanke sisältää toimenpiteitä, joilla vahvistetaan opiskelijoiden kiinnittymistä yliopistoyhteisöön, edistetään opiskelijahyvinvointia sekä ehkäistään yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Hankkeen on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Hyvinvointiviikon 2021 ohjelma
Facebook.com, avautuu uuteen ikkunaan: Hyvinvointiviikko // Wellbeing week 2021
Mieli.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Maailman mielenterveyspäivä 10.10.

Lisätietoja:

Riina Pääkkönen, Sillat-hankekoordinaattori, riina.paakkonen(at)isyy.fi, p. 044 491 6529
Eveliina Scharin, ISYYn hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava (Joensuu), eveliina.scharin(at)isyy.fi, p. 044 576 8401
Pauliina Ryökäs, ISYYn hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava (Kuopio), pauliina.ryokas(at)isyy.fi, p. 044 576 8409