Ajankohtaista

26.08.2020

ISYY esittää Saara Tenhovuorta Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2021

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)
Tiedote 26.8.2020
Vapaa julkaistavaksi: Heti

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) esittää kirjallisuuden maisteriopiskelija Saara Tenhovuorta Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittohallituksen jäseneksi vuodelle 2021. ISYYn edustajisto päätti asiasta kokouksessaan 25.8.2020.

Saara Tenhovuori, 25, on toiminut ISYYn hallituksessa vuosina 2019 koulutuspoliittisena vastaavana ja 2020 varapuheenjohtajana ja Joensuun kampuspuheenjohtajana. Hallitusvuosinaan hän on muun muassa varmistanut valmistumisen jälkeisen opinto-oikeuden myös muille kuin tavoiteajassa valmistuneille sekä puolustanut yhdenvertaista valintakoekäytäntöä Itä-Suomen yliopistossa. Hän on myös ottanut kantaa opiskelijoille tärkeisiin teemoihin lukuisilla julkisilla teksteillä.

Lisäksi Tenhovuori on toiminut Itä-Suomen yliopiston hallituksessa sekä ainoana ylioppilaskuntien edustajana SYL:n strategiatyöryhmässä.

– Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että olen saanut ISYYn tuen tavoitteelleni päästä jatkamaan opiskelijaedunvalvontaa kansallisella tasolla. Itselleni tärkeimmät teemat ovat koulutuksen saavutettavuus, koulutuksen rahoitus ja opiskelupaikkojen määrät, kertoo Tenhovuori. 

– Saara tuntee ylioppilaskuntakentän ja koulutuspolitiikan kuin omat taskunsa ja osaa tuoda keskusteluun mukaan laajasti eri näkökulmia ja mielipiteitä, sanoo ISYYn hallituksen puheenjohtaja Aino Peltonen.

SYL edustaa valtakunnallisella tasolla Suomen yliopisto-opiskelijoita ja ajaa heidän etujaan. SYL:n hallitus vuodelle 2021 valitaan liittokokouksessa 12.–13.11.2020 Espoossa. ISYYtä edustaa liittokokouksessa oma delegaatio.

Lisätietoja:

Saara Tenhovuori, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja, p. 044 576 8400, saara.tenhovuori(at)isyy.fi

Yhteyshenkilöt:

Sanna Heinonen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri, p. 044 576 8417, paasihteeri(at)isyy.fi

Aino Peltonen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja, p. 044 576 8404, puheenjohtaja(at)isyy.fi