Ajankohtaista

30.11.2020

ISYY juhlistaa itsenäisyyspäiväperinteitään sosiaalisessa mediassa 6.12.2020

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnalla (ISYY) on kunnia kutsua kaikki opiskelijat mukaan juhlistamaan itsenäistä Suomea ylioppilaskunnan sosiaalisen median kanavissa.

Vallitsevaan tilanteen vuoksi Joensuun soihtukulkuetta ei järjestetä, mutta seppeleen lasku sankarihautausmaalle ja Joensuun kaupunginjohtajan Kari Karjalaisen puhe näytetään klo 17 alkaen ISYYn Facebook-kanavalla. 

Kuopion soihtukulkuetta voi seurata klo 18 alkaen. Turvallisuuden vuoksi kulkueeseen osallistuvat ovat ennakkoon ilmoittautuneita ISYYn edustajiston, jaostojen, ja kerhojen toimijoita sekä ainejärjestöjen edustajia. Soihtukulkueessa huolehditaan turvaväleistä ja kasvomaskien käytöstä.

Kulkueessa ISYYn edustajat kantavat Suomen lippua ja ylioppilaskunnan lippua sekä ainejärjestöjen puheenjohtajat ainejärjestöviirejä. Soihtua kantavat ja muut kulkueeseen osallistuvat ovat pukeneet ylioppilaslakit päähänsä. 

Kuopion soihtukulkueen jälkeen näytetään Itä-Suomen yliopiston rehtorin Jukka Mönkkösen puhe sekä lauletaan Maamme-laulu.

– Tänä vuonna kannustamme nauttimaan glögitarjoilut kotisohvan lämmössä ja viettämään opiskelijannäköistä itsenäisyyspäivää etänä! Pue siis ylioppilaslakki päähän ja sytytä kynttilä kotonasi itsenäisyyspäivän kunniaksi, kannustaa ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Aino Peltonen. 

Soihtukulkue on ylioppilaskunnan vanhimpia ja kunnioitetuimpia perinteitä. Kulkueella ylioppilaskunta kunnioittaa sotaveteraaneja ja juhlistaa itsenäistä Suomea. 

Jaa itsenäisyyspäivän juhlintaasi sosiaalisessa mediassa tunnisteella #itsenäisyyspäivä2020 ja tägää meidät postauksiin @isyyuef. 

Facebook, avautuu uuteen välilehteen: @fbISYY
Instagram, avautuu uuteen välilehteen: @isyyuef

Lue lisää:

Facebook-tapahtuma, avautuu uuteen välilehteen: ISYYn itsenäisyyspäiväperinteet somessa 2020

Lisätietoja:

Aino Peltonen, hallituksen puheenjohtaja ja Kuopion kampuspuheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 576 8404, puheenjohtaja(at)isyy.fi

Saara Tenhovuori, hallituksen varapuheenjohtaja ja Joensuun kampuspuheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 576 8400, kampuspj.joensuu(at)isyy.fi