Ajankohtaista

23.11.2021

ISYY osallistuu tänäkin vuonna digitaalisen turvallisuuden TAISTO21-harjoitukseen

ISYY osallistuu Suomen suurimpaan digitaalisen turvallisuuden harjoitukseen 25.11.2021. Valtakunnallinen TAISTO21 on tietosuoja- ja tietoturvaloukkauksia simuloiva harjoitus, joka auttaa kehittämään tietoturvallisuuden hallintaa, johtamista ja viestintää häiriötilanteissa. 

Neljättä kertaa toteutettava TAISTO on suunnattu erityisesti julkishallinnolle ja sen sidosryhmille, ja se on osallistujille maksuton. Viime syksynä TAISTOssa harjoitteli yhteensä 250 organisaatiota. Myös ISYY osallistui TAISTO-harjoitukseen ensimmäisen kerran viime syksynä.

Mahdollisuus kehittää ja testata digiturvan toimintamalleja

TAISTO-harjoituksen tavoitteena on kehittää digimaailman häiriötilanteiden hallintaa.

Harjoituksessa siihen osallistuvat organisaatiot pääsevät testaamaan ja kehittämään omia digiturvallisuuteen liittyviä toimintamallejaan, prosessejaan ja ohjeitaan. Harjoitus auttaa tunnistamaan kehitystarpeita ja parantaa harjoitustiimin kykyä toimia yhdessä. Digiturvallisuuden jatkuva harjoitteleminen on tärkeää, koska digitaalinen toimintaympäristö muuttuu koko ajan.

ISYYssä harjoitukseen osallistuu henkilökunnan ja hallituksen jäseniä. 

TAISTO21-harjoituksen toteuttaa Digi- ja väestötietovirasto, joka on suunnitellut harjoituksen yhteistyössä Keskusrikospoliisin, Kuntaliiton, Kyberturvallisuuskeskuksen, tietosuojavaltuutetun toimiston, Valtorin ja Turvallisuuskomitean kanssa. 

Lisätietoja:

Niklas Leinonen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan palvelusuunnittelija, vapaa-aika(at)isyy.fi, p. 044 576 8418

Sanna Heinonen, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri, paasihteeri(at)isyy.fi, p. 044 576 8417

Lue lisää:

dvv.fi, avautuu uuteen välilehteen: TAISTO-harjoitus