Ajankohtaista

11.09.2023

ISYYn ja UEF:n hyvinvointiviikko 2.-7.10.2023

Hyvinvointiviikko järjestetään 2.–7.10.2023 jo kymmenettä kertaa Itä-Suomen yliopistossa. Hyvinvointiviikon tarkoituksena on tarjota UEF:n opiskelijoille sekä henkilökunnalle hyvinvointia edistävää ohjelmaa koko viikon ajan. 

Vähemmän istumista, aktiivisempi arki

Tänä vuonna viikon teeman tavoitteena on lisätä taukoja ja aktiivisuutta arkeen. Teknologian kehityksen myötä istumisen määrä on kasvanut niin töissä kuin vapaa-ajalla. Lisäksi etäopiskelu- ja työ ovat vähentäneet merkittävästi päivän aikana tapahtuvaa, tiedostomatonta liikuntaa, kun siirtymisiä paikasta toiseen ei tapahdu. Pitkäkestoisella paikallaanololla ja istumisella on merkittäviä terveyshaittoja. Lisäksi vähäinen liike vaikuttaa negatiivisesti keskittymiseen ja täten myös oppimiseen. Sen vuoksi on tärkeää kiinnittää huomiota oman paikallaanolon määrään sekä pyrkiä pienin teoin tauottamaan ja vähentämään istumista. 

Hyvinvointiviikon aikana järjestetään useita erilaisia ohjelmanumeroita ja aktiviteetteja, joilla pyritään lisäämään taukoja ja liikettä päiviin. Esimerkiksi Kennelliiton Kaverikoirat saapuvat kampuksille rapsutettavaksi ja YTHS pitää opetushenkilökunnalle tietoiskun, jossa saa konkreettisia vinkkejä oman opetuksen liikunnallistamiseen. SYKETTÄ järjestää perinteisen liikuntailtapäivän ja viikko huipentuu päiväretkeen Tiilikkajärven kansallispuistoon. Myös ISYYn Instagramissa jaetaan viikon ajan tietoa liiallisen istumisen terveysvaikutuksista sekä keinoista vähentää liiallista paikallaanoloa. Kymmenvuotisjuhlan kunniaksi ensimmäistä kertaa viikon yhteydessä järjestetään HyvinvointiAppro, jossa osallistuja kerää viikon aikana aktiviteeteista ja ohjelmanumeroista leimoja passiin.

Ohjelmaa on molempien kampuksien lisäksi verkossa. Viikon aktiviteetit ovat maksuttomia ja joihinkin on etukäteen ilmoittautuminen. Osa aktiviteeteista on opiskelijoille, osa henkilökunnalle ja osa kaikille. Lue lisää koko viikon ohjelmasta ja approista viralliselta tapahtumasivulta isyy.fi/hyvinvointiviikko.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Hyvinvointiviikko 2023

Hyvinvointiviikon yhteistyössä mukana: UEF, SYKETTÄ Joensuu, SYKETTÄ Kuopio, YTHS, Compass Group, Hyvät Kuvat ja Tukipilari.

Lisätietoja:

Riina Pääkkönen, SILLAT-hankekoordinaattori, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY), riina.paakkonen(at)isyy.fi, p. 044 491 6529