Ajankohtaista

23.04.2021

ISYYn Sillat-hankkeen harjoittelijana on aloittanut Ronja Mäkinen

Ronja Mäkinen on aloittanut Sillat-hankkeen harjoittelijana Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnassa (ISYY). Mäkinen on sosiaalipsykologian maisteriopiskelija Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella.

Harjoittelun tehtäviin kuuluu OKM:n Itä-Suomen yliopistolle myöntämän rahoituksen avulla tehtävän SILLAT-hankkeen suunnittelua ja toimeenpanon valmistelua. Hankkeen tarkoituksena on lisätä opiskelijoiden yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja opiskelukykyä sekä ehkäistä syrjäytymistä erityisesti koronaviruspandemian synnyttämästä tarpeesta johtuen.

– Harjoittelu opiskelijoiden hyvinvoinnin ja osallisuuden lisäämisen edistämiseksi tuntuu pandemian aikana erityisen tärkeältä, eikä harjoittelupaikkaa toisaalta olisi ilman pandemiaa. Opiskelijoiden hyvinvointi ja edunvalvonta on jo pitkään ollut lähellä sydäntäni ja olenkin edistänyt näitä asioita jo useissa eri rooleissa ISYYllä ja yliopistolla, joten on ihana palata tuttuun ympäristöön samojen teemojen parissa. Opiskelijat tarvitsevat nyt aitoja tukitoimia opiskeluun ja opiskeluyhteisöön kiinnittymiseen liittyen. Odotan innolla hankkeen etenemistä ja tuloksia, kertoo Mäkinen.