Ajankohtaista

26.03.2020

ISYYn tutkimusharjoittelijana on aloittanut Riina Tykkyläinen

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) harjoittelijana on aloittanut Riina Tykkyläinen, 24-vuotias gradua vaille valmis yhteiskuntatieteiden maisteri. Tykkyläinen opiskelee viidettä vuotta yhteiskuntapolitiikkaa Jyväskylän yliopistossa. 

Kevään 2020 aikana Tykkyläinen toteuttaa ylioppilaskunnalle opiskelijaprofiilikyselyn. 

– Lähes kaikesta kiinnostuneena yhteiskuntatieteilijänä innostukseni opiskelijaprofiilitutkimusta kohtaan heräsi heti kuultuani, ettei vastaavanlaisia yliopistokohtaisia selvityksiä ole tehty. Yliopisto-opiskelijoita ei voi nykyään laittaa yhteen muottiin, joten on opiskelijoidenkin edun mukaista selvittää, millaisia ihmisiä yliopisto pitää sisällään. Näin voidaan kehittää paitsi ylioppilaskunnan myös yliopiston toimintaa niin, että niillä voidaan vastata paremmin opiskelijoiden tarpeisiin, pohtii Tykkyläinen.

Kyselytutkimuksen toteuttaminen ei ole Riinasta lainkaan niin yksitoikkoista miltä se voi aluksi kuulostaa. 

– Aloitin harjoittelun kaksi viikkoa sitten ja olen jo nyt päässyt tekemään monenlaista, sillä kyselyn tekoon sisältyy paljon eri vaiheita ja yhteistyötä muiden ihmisten kanssa. Työssä pääsee lisäksi kirjoittamaan paljon, mikä on itselleni erityisen mieluisaa. Pääsen myös luomaan kyselylomakkeen alusta alkaen sekä syventymään entisestään SPSS:n maailmaan, kertoo Tykkyläinen innoissaan kesäkuun alkuun asti kestävästä harjoittelustaan.

Tutkimus toteutetaan kyselytutkimuksena verkossa. Tutkimuksen kohderyhmänä ovat Itä-Suomen yliopistossa kevätlukukaudella 2020 läsnäolevat kandidaatti- ja maisteriohjelmia suorittavat perustutkinto-opiskelijat. 

Tutkimuksen otos poimitaan UEFin opiskelijarekisteristä satunnaisotannan avulla. Kutsu kyselyyn lähetetään otoksen kautta valituille opiskelijoille sähköpostitse 6.4.2020. 

Tarkkailethan siis sähköpostiasi – Riinan toteuttama kysely voi tulla juuri sinulle!

Lisätietoja:

Riina Tykkyläinen, tutkimusharjoittelija, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, riina.tykkylainen(at)isyy.fi, p. 044 576 8420