Ajankohtaista

25.02.2020

ISYYn vuosijuhlaviikon tapahtumat Joensuussa ja Kuopiossa 9.–15.3.2020

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) täyttää tänä vuonna 10 vuotta. ISYY aloitti toimintansa vuonna 2010, kun Joensuun yliopiston ylioppilaskunta (JoYY) ja Kuopion yliopiston ylioppilaskunta (KYY) yhdistyivät Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnaksi (ISYY).

Ylioppilaskuntamme vuosijuhlaviikkoa vietetään 9.–15.3.2020. Vuosijuhlaviikolla järjestämme kaikille opiskelijoille avoimia tapahtumia. Tervetuloa!

Maanantaista perjantaihin molemmilla kampuksilla:

Koko viikon kestävä Aarteenmetsästys! Kampuksillemme kätketään viikon aikana pieniä aarteita, joiden sijainnista keromme Facebookin ja Instagramin tarinoissa. Seuraa someamme, niin aarre voi olla sinun! Löytäjä saa pitää.

Maanantai 9.3.

 • Kuopio ja Joensuu: ISYY tarjoaa jäsenistölleen kakkukahvit kymmenvuotiaan ylioppilaskunnan kunniaksi Snellmanian ja Carelian auloissa klo 11-13. Tervetuloa starttaamaan vuosijuhlaviikko vaikkapa luentojen välissä! 
   
 • Kuopio: Tanssitunti West Coast Swing -perusteet
  Joko tanssijalka vipattaa? Nyt voit tulla oppimaan uusia mooveja, joita voit esitellä vaikkapa vujujen jatkoilla! West coast swingiin pääsee tutustumaan ilmaiseksi SYKETTÄ-tarralla maanantaina 19:00-19:45. Tanssitunnin järjestää Tanssikoulu Wisio, joka tarjoaa kevään 2020 aikana SYKETTÄ-tarralla kaikki perusteet-tunnit (lavatanssit sekä West Coast Swing) ilmaiseksi! Wision ohjelmasta ma, ke ja su vihreällä pallolla merkityt perusteet-tunnit ovat ilmaisia tunteja SYKETTÄ-tarralla. Tsekkaa koko kevään ohjelma tästä.  Tunneille ei tarvitse ennakkotaitoja, ilmoittautumista tai omaa paria! Tunnit järjestetään Kylpylähotelli Rauhalahdessa.

Tiistai 10.3.

 • Joensuu: Etiketti-ilta Suvaksella (Suvantokatu 6) klo 18 alkaen
  Oletko tulossa ISYYn vuosijuhlille tai lähestyvätkö oman ainejärjestösi vujut uhkaavasti?
  Tervetuloa viettämään iltaa Suvakselle vujuetiketin merkeissä! Käydään yhdessä läpi vuosijuhlien polttavat MITÄ, MILLOIN ja MIKSI -kysymykset aina cocktailtilaisuuden tervehdyksistä illan ensimmäiseen tanssiin. (Mitä vuosijuhlilla oikein tehdään? Mikä on se mysteerinen cocktailtilaisuus, josta joskus kuulee huhuja? Milloin snapsit juodaan?) Lisäksi ommellaan kuntanauharuusukkeita ja taitellaan konjakkikorvia.

  Vaikka aiheena onkin opiskelijan akateemisista juhlista arvokkaimman etiketti, niin iltaa vietetään rennossa ja etiketittömässä tunnelmassa - pistämme myös saunan lämpimäksi! Tapahtuma on osa ISYYn vuosijuhlaviikkoa, mutta paikalle ovat tervetulleita saapumaan ihan kaikki riippumatta siitä, ovatko he tulossa ISYYn vuosijuhlille. Etikettikäytänteitä käydään läpi sen verran yleisellä tasolla, että tämän illan eväillä uskaltaa lähteä minkä tahansa järjestön vuosijuhlille.
   
 • Joensuu: Joensuun Akateemisen Väkijuomakerhon oluttupailta
  Joensuun Akateeminen Väkijuomakerho kokoontuu maistelemaan 60's Palaverin oluttarjontaa rennossa seurassa ja hyvällä mielellä kello 18-20. Olit oluen ystävä tai vain hyvää seuraa vailla oleva opiskelija niin olet tervetullut istuskelemaan kanssamme. Mukaan tarvitset vain itsesi ja taskurahaa omiin juomiisi. Tapahtumaan ei ole ilmoittautumista ja se on kaikille ISYYn jäsenille avoin.

Keskiviikko 11.3.

 • Kuopio: Tanssitunti Bugg -perusteet
  Buggiin pääsee tutustumaan ilmaiseksi SYKETTÄ-tarralla keskiviikkona 18:00-19:00. Tanssitunnin järjestää Tanssikoulu Wisio, joka tarjoaa kevään 2020 aikana SYKETTÄ-tarralla kaikki perusteet-tunnit (lavatanssit sekä West Coast Swing) ilmaiseksi! Wision ohjelmasta ma, ke ja su vihreällä pallolla merkityt perusteet-tunnit ovat ilmaisia tunteja SYKETTÄ-tarralla. Tsekkaa koko kevään ohjelma tästä.  Tunneille ei tarvitse ennakkotaitoja, ilmoittautumista tai omaa paria! Tunnit järjestetään Kylpylähotelli Rauhalahdessa.

Torstai 12.3.

 • Kuopio ja Joensuu: Edustajiston iltakoulu
  ISYYn edustajisto on kutsunut juhlavuoden kunniaksi akateemisen rehtorin Tapio Määtän kertomaan UEFin ajankohtaiskatsauksen edustajiston iltakouluun torstaina 12.3. klo 16.30. Ajankohtaiskatsauksen lisäksi edustajistolla on mahdollisuus kysyä akateemiselta rehtorilta kysymyksiä. Ole yhteydessä omaan edaattoriisi tai edustajistoryhmään, mikäli haluat välittää kysymyksesi akateemiselle rehtorille. 

  Tilaisuus striimataan, joten voit seurata sitä livestreamin kautta tai tulemalla paikan päälle Joensuuhun (AU205) tai Kuopioon (CA304).
   
 • Kuopio: ESN KISA:n panimovierailu
  ESN KISA kutsuu sinut vuosijuhlaviikolla mukaan tutustumaan kuopiolaiseen panimoon, Rock Paper Scissorsiin! Panimokierros on mahtava mahdollisuus tutustua paikalliseen panimokulttuuriin - ja tietysti olueen - sekä virittäytyä vuosijuhlatunnelmaan!

  Vierailu panimolle alkaa 12.3. klo 18.00 ja kestää noin kaksi tuntia. Kierros on englanninkielinen ja osallistujat pääsevät maistelemaan oluita ja lonkeroita sen aikana. Panimo sijaitsee osoitteessa Siikaranta 3b.

  Löydät tapahtuman myös Facebookista. 
   
 • Kuopio: Kuopion akateeminen kyykkäturnaus (järjestää Serveri, KuoTra ja Hyeena)
  Mikä ihmeen kyykkä? Kyykkä on hauska matalan kynnyksen peli, joka ei vaadi aiempaa kokemusta. Yksinkertaisuudessaan pelissä on tarkoitus heittää kyykkämailoilla (kartuilla) puupalikoita (kyykkiä) pois vastassa olevan joukkueen alueelta. Pelit alkavat klo 16:00 ja finaali pelataan klo 19:00. Viralliset jatkot pidetään Calacucossa, jossa palkitaan kisojen parhaat suoriutujat!

  Joukkuepassien ja jatkolippujen myynti aukeaa kide.appissa maanantaina 2.3. klo 12:00. Varmista siis paikkasi turnauksessa sekä jatkoilla, ota kaverit mukaan kannustamaan joukkueesi voittoon ja tule pitämään hauskaa poikkitieteellisessä ympäristössä! Pelejä voi tulla vapaasti seuraamaan paikan päälle.

  Löydät tapahtuman myös Facebookista. 
   
 • Joensuu: Joensuun Akateemisen Väkijuomakerhon "tonicintuunaus" -tapahtuma
  Tervetuloa juhlistamaan 10 vuotiaan ISYY:n synttäreitä JAV tyyliin opettelemalla tuunaamaan oma toniccisi. Tarjolla on pientä coctail syötävää, Tonic- pohjaisia juomia sekä hieman tietoutta niiden tarjoamisesta ja sekoittamisesta! Ilmoittautuminen aukeaa 4.3.2020.

  Löydät tapahtuman myös Facebookista. 

Perjantai 13.3.

 • Kuopio: KIVES:n kakkukilpailu klo 15 alkaen
  KIVES järjestää kakkukilpailun. Kuusi joukkuetta pääsee luomaan oman väkemyksensä wabuisimmasta kakusta ja yleisö pääsee maistelemaan luomuksia Lukemalle, mutta keiden kakku on kaikkein maittavin? 

  Löydät tapahtuman myös Facebookista. 

Lauantai 14.3.

 • Kuopio: ISYYn 10. vuosijuhlat (ilmoittautuneille)
  ISYYn vuosijuhlia vietetään Kuopiossa Hotelli IsoValkeisella. Jäsenistön ilmoittautuminen vuosijuhlille päättyy 24.2.2020. 

  Vuosijuhlien jatkot pidetään Apteekkarissa (Vuorikatu 24, Kuopio). Kaikki opiskelijat ja ISYYn ystävät ovat tervetulleita osallistumaan jatkoille, vaikkei olisikaan osallistunut muulla tavoin lauantain vuosijuhlaan. Vuosijuhlaan osallistuvat siirtyvät jatkoille klo 23, eli siihen aikoihin kannattaa muidenkin tulla paikalle. 

Sunnuntai 15.3.

 • Kuopio: Akateeminen silliaamiainen (kuuluu vuosijuhlien hintaan)
  Sunnuntaina järjestetään kaikille vuosijuhliin osallistuneille akateeminen silliaamiainen, tuttavammin sillis. Silliaamiainen järjestetään klo 12 alkaen Tiukanlinnalle (Yliopistonranta 1 J). Sillis sisältyy vuosijuhlien illalliskortin hintaan, joten jos osallistut lauantaina vuosijuhlille, olet tervetullut mukaan sillikseen!

Lue lisää:

Facebook.com: ISYYn vuosijuhlaviikko Joensuussa ja Kuopiossa