Ajankohtaista

15.11.2023

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue Joensuussa 6.12.2023

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnalla (ISYY) on jälleen kunnia kutsua kaikki opiskelijamme Suomen itsenäisyyttä juhlistavaan soihtukulkueeseen 6.12.2023. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue on ylioppilaskuntamme vanhimpia ja kunnioitetuimpia perinteitä.

Voit osallistua klo 16 alkavaan soihtukulkueeseen soihdunkantajana tai ilman soihtua. ISYY jakaa soihdut ja ohjeistaa osallistujat kulkueen lähtöpaikalla Haltia-rakennuksella (Yliopistokatu 7), johon osallistujia pyydetään saapumaan viimeistään klo 15.45. Haltian kokoustilassa järjestetään myös glögitarjoilu ennen kulkuetta kello 15 alkaen. 

Soihtukulkue lähtee liikkeelle klo 16 ja etenee poliisisaattueessa Joensuun keskustan läpi sankarihautausmaalle lipunkantajien sekä airueiden johdolla. Kulkueen saavuttua perille klo 16.30 muistomerkillä alkaa juhlatilaisuus, jonka aikana esiintyy Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy, lasketaan seppele ja kuullaan Joensuun kampuspuheenjohtajan Julia Lautalan puhe. Lopuksi laulamme yhdessä Maamme-laulun.

Soihtukulkueeseen osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista, ja siihen voi liittyä vaikka matkan varrelta. Kulkue on avoin kaikille, joten voit ottaa mukaan myös ystäviä ja perheenjäseniä.

Yleisohje kulkueeseen osallistujille

  • Glögitarjoilu Haltian kokoushuoneella kello 15 alkaen.
  • Kulkue lähtee liikkeelle klo 16 Suomen lipun, airueiden ja ISYY-lipun johdolla. Näitä seuraavat seppeleenkantaja sekä puheenjohtajisto. Kulkue kulkee keskustan läpi klo 16.00–16.30 poliisisaattueessa.
  • Pitäkää soihdut pystyssä, jotta terva ei valu ja jotta tuli ei sytytä mitään palamaan. Pitäkää myös riittävä etäisyys edellä kulkijoihin.
  • Kulkue saapuu hautausmaalle noin klo 16.30. Seremonian aloittaa Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy. Seuraavaksi sankarihaudoille lasketaan seppele, ja Joensuun kampuksen puheenjohtaja Julia Lautala pitää juhlapuheen. Tilaisuus päättyy yhdessä laulettavaan Suomen kansallislauluun.

Pukeuduthan lämpimiin, siisteihin ja mielellään tummiin vaatteisiin. Voit pukea yllesi myös ylioppilas- tai ammattilakin. Jätäthän haalarit tällä kertaa kotiin.

Tervetuloa tekemään itsenäisyyspäivästä opiskelijoiden näköinen!

Toivottaa,

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Lisätietoja

Julia Lautala, hallituksen varapuheenjohtaja ja Joensuun kampuspuheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8404, julia.lautala(at)isyy.fi

Anni Turpeinen, palvelusuunnittelija, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8430, anni.turpeinen(at)isyy.fi