Ajankohtaista

09.11.2023

Jatkettu haku: Hakuaikaa ISYYn hallitukseen 2024 on jatkettu

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) hallitus on päättänyt kokouksessaan 9.11.2023 jatkaa hallitushakua yhdellä viikolla. Aiemmasta hakukuulutuksesta poiketen hakemuksia ISYYn hallitukseen voi nyt jättää 19.11.2023 saakka.

Hallituspaneeli, joka oli määrä järjestää maanantaina 13.11.2023, on jatketun haun myötä peruttu ja uusista järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin.

Hallitus valitaan uuden edustajiston ensimmäisessä kokouksessa torstaina 23.11.2023. Hallitushakijoiden toimittamat hakemukset julkaistaan ISYYn verkkosivuilla 13.11. alkaen toimistoaikoina, sitä mukaa kun hakemuksia saapuu, viimeistään maanantaina 20.11.2023.

ISYYn sääntöjen mukaan hallitukseen voi asettua ehdolle vielä edustajiston kokouksessa.

Oletko valmis viettämään opiskeluaikasi parhaimman ja antoisimman vuoden? Haluatko kartuttaa työelämävalmiuksia, joita ei opi luennoilla istumalla? Tai päästä kehittämään itseäsi ainutlaatuisella tavalla työnantajan roolissa? Kokemaan yhdessä tekemisen meininkiä ja edistämään opiskelijoiden hyvinvointia myös valtakunnallisesti? Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, hae mukaan!

Hallituksen tehtävät

Hallitus vastaa ylioppilaskunnan päivittäisestä toiminnasta yhdessä työntekijöiden kanssa. Hallituksen jäsenten tehtävinä ovat mm. sektoreiden toiminnan lisäksi mm. opiskelijavaikuttaminen ja edunvalvonta, edustaa ylioppilaskuntaa ja vastata toimintasuunnitelman toteuttamisesta. Hallituksessa toimimisesta maksetaan palkkio. Hallituksen jäsenten odotetaan sitoutuvan aktiivisesti hallitustyöskentelyyn.

ISYYn hallitukseen hakeminen

Hallituspaikoista kiinnostuneet voivat lähettää yhteystietonsa ja vapaamuotoisen hakemuksen ylioppilaskunnalle, jotta edustajisto pääsee arvioimaan ehdokkaita. Vapaamuotoisessa hakemuksessa voit kertoa lyhyesti itsestäsi ja siitä, miksi haet hallitukseen. Halutessasi voit liittää mukaan myös ansioluettelosi. Huomioithan, ettet kirjoita hakemukseesi ja ansioluetteloosi mitään, jota et halua julkaistavan. Lähetä hakemus sähköpostitse ylioppilaskuntaan viestintäsuunnittelijalle tiedotus@isyy.fi sekä osoitteeseen paasihteeri@isyy.fi. 19.11.2023 mennessä tulleet hakemukset julkaistaan ISYYn verkkosivuilla viimeistään 20.11.2023. Lähettäessäsi hakemuksen hyväksyt, että se julkaistaan ISYYn verkkosivuilla nähtäväksi. Edustajisto valitsee hallituksen kokouksessaan 23.11.2023. Hakemukset poistetaan verkkosivuilta 24.11.2023.

Edustajistoryhmät saattavat käydä keskenään neuvotteluja hallituksen valinnasta, joten ilmoitathan myös omat tai mahdollisesti edustajasi/neuvottelijasi yhteystiedot hakemuksessa. Hakemukset löytyvät ISYYn verkkosivuilta kohdasta: Vaikuta > Mukaan hallitukseen.

Mikä hallitus?

Ylioppilaskunnan hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja 4–8 hallituksen jäsentä. Hallitus on edustajiston valitsema ylioppilaskunnan toimeenpaneva elin. Hallitus on viime vuosina pitänyt noin 40 kokousta vuodessa/kokoustaa viikoittain pois lukien loma-ajat ja osallistuu aktiivisesti erilaisiin työryhmätyöskentelyihin. Hallituksen toiminta keskittyy yleensä arkipäiviin ja monet asiat, kuten työryhmiin ja kokouksiin osallistumiset sijoittuvat 8–17 väliselle ajalle. 

Hallituksen jäsenillä on kullakin yksi tai useampi sektori, jonka toiminnasta he vastaavat. Ylioppilaskunnan sektoreita ovat esimerkiksi koulutuspolitiikka, viestintä, kansainväliset asiat sekä sosiaalipolitiikka. Hallituksessa pääset vaikuttamaan siihen, mitä ylioppilaskunnassa tehdään ja mihin suuntaan ylioppilaskuntaa viedään. Sen lisäksi pääset vaikuttamaan asioihin hyvin läheisesti yliopiston suuntaan. Vuoden aikana verkostoidut myös kansallisesti muiden ylioppilaskuntatoimijoiden kanssa ympäri Suomea. Kaikkien hallitukseen valittavien toivotaan osallistuvan perehdytykseen, joka on 14.– 15.12.2023. Tammikuun toisella viikolla järjestetään perehdytysviikko.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Mukaan hallitukseen (Hakijat vuoden 2024 hallitukseen julkaistaan tällä sivulla)

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Hallitus 

Lisätietoja:

Eetu Hyvönen, ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8400, puheenjohtaja(at)isyy.fi

Helena Kansanen, pääsihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8417, paasihteeri(at)isyy.fi