Ajankohtaista

25.11.2021

Kuopion itsenäisyyspäivän soihtukulkue 6.12.2021

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnalla (ISYY) on kunnia kutsua kaikki opiskelijat mukaan ylioppilaskunnan Kuopion kampuksen itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen 6.12.2021. Soihtukulkue on ylioppilaskunnan vanhimpia ja kunnioitetuimpia perinteitä.

Kulkueen lähtöpaikkana on Sotilaskoti eli Sotku (Suokatu 42), johon osallistujia pyydetään saapumaan viimeistään klo 17.45. Ainejärjestöjen puheenjohtajat kantavat ainejärjestöviirejä.

Kulkue lähtee liikkeelle klo 18.00, käymme laskemassa seppeleen sankarihaudoille ja lopuksi saavumme Kuopion kaupungintalolle, jossa kuullaan ylioppilaskunnan edustajiston ensimmäisen varapuheenjohtajan Riku Kiviluodon puhe ja lauletaan Maamme-laulu.

Pue siis lämmintä vaatetta yllesi. Lisäksi voit pukea päähäsi ylioppilas- tai ammattilakin tai saapua paikalle myös ilman lakkia. Jätäthän haalarit kuitenkin tällä kertaa kotiin.

Yleisohje kulkueeseen osallistujille

  • Kulkue lähtee kulkemaan klo 18 kohti kaupungintaloa Suomen lipun, airueiden ja ISYY-lipun johdolla. Näitä seuraavat seppeleenkantaja, puheenjohtajisto ja juhlapuhuja.
  • Pitäkää soihdut pystyssä, jotta lamppuöljy ei valu ja ettei tuli sytytä mitään palamaan. Pitäkää myös riittävä etäisyys edellä kulkijoihin.
  • Tultaessa Sankaripuiston kohdalle kulkue jää paikoilleen ja lippusaattue menee puheenjohtajiston kanssa haudalle. Kulkueessa olevat pitävät aina rintamasuunnan kohti Suomen lippua. Kun seppele on laskettu, palaa lippusaattue kulkueeseen, jossa otetaan hatut pois päästä (miehet) ja pidetään minuutin hiljaisuus.
  • Hiljaisuuden jälkeen kulkue jatkaa matkaansa kaupungintalolle, jossa pysähdytään kaupungintalon eteen. Lippusaattue siirtyy kaupungintalon portaille, viirien ja soihtukulkueen jäädessä paikalleen kasvot kaupungintaloa kohden. Kaupungintalolla kuunnellaan puhe ja lauletaan Maamme-laulu. Tämän jälkeen kulkue kaartaa kaupungintalon taakse, jossa soihdut kerätään pois.

Tervetuloa tekemään itsenäisyyspäivästä opiskelijoiden näköinen!

Toivottaa,

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Lue lisää:

Facebook.com, avautuu uuteen ikkunaan: ISYYn itsenäisyyspäivän soihtukulkue 2021 Kuopiossa 

Kuopio.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Itsenäisyyspäivä 6.12.2021

Lisätietoja:

Vesa Janhunen, Kuopion kampuspuheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 576 8404, kampuspj.kuopio(at)isyy.fi

Elina Pitkänen, kv- ja hallintokoordinaattori, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 576 8413, kv.kuopio(at)isyy.fi

Päivitetty 29.11.2021: Muokattu ohjeistusta koskien kulkueeseen pukeutumista.