Ajankohtaista

13.01.2020

Kuopion jaostopuheenjohtajien haku vuodelle 2020

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee jaostopuheenjohtajia Kuopion kampukselle vuodelle 2020. Jaostopuheenjohtajia haetaan kahteen eri jaostoon; vapaa-aika, sekä edunvalvonta.

Jaostopuheenjohtajana olet osa Kuopion kampusvaliokuntaa. Kampusvaliokunnan jäsenenä osallistut kampusvaliokunnan kokouksiin sekä autat ISYYn Kuopion tapahtumien (esim. vapun toritapahtuma, kampusrysäys ja kaupunkisuunnistus, itsenäisyyspäivän soihtukulkue) järjestämisessä.

Puheenjohtajan tehtävästä maksetaan pieni korvaus. ISYY kouluttaa uudet toimijat tehtäviinsä. Alta löydät tarkemmat tiedot kustakin tehtävästä.

Mikä vapaa-ajan jaosto?

Vapaa-ajan jaosto kokoaa yhteen kuopiolaiset ainejärjestöt, kerhot sekä kaikki vapaa-ajan asioista kiinnostuneet opiskelijat.

Vapaa-ajan jaoston tehtävä on toimia yhteenliittymänä ja viestintäkanavana ISYYn, ainejärjestöjen ja kerhojen välillä. Jaoston tarkoituksena on myös antaa jäsenistölle mahdollisuus vaikuttaa entistä enemmän ylioppilaskunnan toimintaan ja tuoda sen toimintaa lähemmäksi opiskelijoita.

Jaoston jäseniä ovat kerhojen puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat sekä ainejärjestöjen valitsema edustaja, esimerkiksi tapahtuma- tai liikuntavastaava. Lisäksi kaikki ISYYn jäsenet voivat tulla jaoston jäseniksi osallistumalla kahteen peräkkäiseen kokoukseen. Jaoston kokouksia on noin 4 kertaa vuodessa ja ne ovat kaikille avoimia.

Jaoston puheenjohtaja vastaa jaoston toiminnasta ja sen organisoimisesta. Pääasiallisena tehtävänä tässä on vapaa-ajan jaoston kokousten järjestäminen ja vetäminen. Vuoden aikana pääset mukaan myös uudistamaan jaostoja ja kampusvaliokuntaa osana ISYYn organisaatiorakenteen kehittämistä.

Lisäksi jaostojen puheenjohtajat ovat ISYYn kampusvaliokunnan jäseniä, joka on ISYYn paikallisesta toiminnasta päättävä ja toteuttava elin Kuopion kampuksella.

Puheenjohtajaksi ehdolle asettumiseen et tarvitse ainejärjestö- tai kerhotaustaa. Voit ilmaista kiinnostuksesi vapaa-ajan jaoston puheenjohtajan tehtävään lähettämällä lyhyen motivaatiokirjeen sähköpostitse, jossa voit kertoa lisää itsestäsi ja ansioluettelostasi. Lähetä motivaatiokirje osoitteeseen kampuspj.kuopio@isyy.fi viimeistään 27.1.2020 kello 16.00 mennessä. 

Mikä edunvalvontajaosto?

Edunvalvontajaosto kokoaa yhteen kuopiolaiset ainejärjestöt, hallopedit sekä kaikki edunvalvonnasta ja opiskelijoiden hyvinvoinnista kiinnostuneet opiskelijat.

Edunvalvontajaoston tehtävänä on toimia edunvalvonnan tiedotuskanavana ISYYn, hallopedien ja ainejärjestöjen välillä, tukiverkostona jäsenilleen, edunvalvontaa tai opiskelijoiden hyvinvointia edistävien tapahtumien järjestäjänä ja yhteistyön kehittäjänä. Jaostossa ovat ainejärjestöjen hallitusten nimeämät edustajat, hallopedit ja ISYYn hallituksen edunvalvontasektorin vastaavat sekä edunvalvontasihteeri. Jaoston kokoukset ovat avoimia kaikille ISYYn jäsenille ja kutsuvieraille.

Jaoston puheenjohtaja vastaa jaoston toiminnasta ja toiminnan organisoimisesta. Jaoston puheenjohtaja toimii myös yhteistyössä ISYYn hallituksen edunvalvontasektorin vastaavien kanssa sekä ISYYn edunvalvontasihteerin kanssa. Lisäksi jaostojen puheenjohtajat ovat ISYYn kampusvaliokunnan jäseniä, joka on ISYYn paikallisesta toiminnasta päättävä ja paikallista toimintaa toteuttava elin Kuopion kampuksella.

Puheenjohtajana pääset kehittämään johtamis- ja delegointitaitojasi, kuulemaan ja vaikuttamaan ajankohtaisiin edunvalvontasektorin asioihin sekä järjestämään ISYYn toimintaa kampusvaliokunnan (esim. Kampusrysäys, itsenäisyyspäivä ja vappu) ja jaoston (hengailuillat, Kirjan- ja ruusun päivä, Hymy- ja valitusviikot) kautta Kuopion kampuksella. Vuoden aikana pääset mukaan myös uudistamaan jaostoja ja kampusvaliokuntaa osana ISYYn organisaatiorakenteen kehittämistä.

Voit ilmaista kiinnostuksesi edunvalvontajaoston puheenjohtajan tehtävään lähettämällä lyhyen motivaatiokirjeen sähköpostitse, jossa voit kertoa lisää itsestäsi ja ansioluettelostasi. Lähetä motivaatiokirje osoitteeseen kampuspj.kuopio@isyy.fi viimeistään 27.1.2020 kello 16.00 mennessä. 

Lue lisää:

Isyy.fi: Mukaan jaostotoimintaan

Lisätietoja:

Aino Peltonen, Kuopion kampuspuheenjohtaja, puh. 044 576 8404, kampuspj.kuopio@isyy.fi