Ajankohtaista

27.02.2024

Nimikilpailu: Ehdota nimeä Kuopiossa vappuaattona nimitettävien opiskelija-aktiivien uusiksi nimityksiksi!

Niin Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) kuin myös edeltäjän Kuopion yliopiston ylioppilaskunnan (KYY) vappuperinteitä on juhlittu Kuopion torilla Velj’mies-patsaan ympärillä vappuaaton allastapahtumassa jo 50 vuoden ajan.

Allastapahtumassa Velj’mies pestään ja lakitetaan, nimitetään vuoden Uitettava Proffa ja uitetaan hänet Velj’miehen altaassa sekä nimitetään kaksi opiskelija-aktiivia vuoden Velj’mieheksi ja Siskotytöksi. Velj’miehen ja Siskotytön kunniatehtävä on lakittaa yhdessä Veljmies-patsas.

Velj’mies ja Siskotyttö -nimitykset liittyvät Kuopion kauppahallin molemmissa päissä oleviin patsaisiin, joiden nimet ovat tietenkin samat, Velj’mies ja Siskotyttö. Perinne nimittää opiskelija-aktiivit näillä nimillä on ongelmallinen, sillä nimityksessä on mahdotonta huomioida yksilöiden moninaisuutta. Ylioppilaskuntana haluamme päivittää perinteitämme vastaamaan nykyaikaa, jotta ne ovat saavutettavia kaikille jäsenillemme.

Haluamme osallistaa jäsenistömme mukaan nimitysten päivittämiseen nimikilpailun avulla, jonka voittaja saa ilmaiset liput ISYYn Savo-Karjala Excursiolle ennen lipunmyynnin alkua!

Nimikilpailu

Haluamme osallistaa jäsenistömme mukaan Velj’miehen ja Siskotytön -nimitysten päivittämiseen tämän nimikilpailun avulla. Nimet voivat olla erilliset tai se voi olla yhteinen. Uusien nimien tai nimen tulee olla sellaiset, että niillä voidaan nimittää kenet tahansa, riippumatta yksilön muista ominaisuuksista, kuin aktiivisuudesta ja ansioituneesta työstä ylioppilaskunnan jäsenten parissa. 

Ylioppilaskuntana haluamme pitää kiinni perinteestä, että nimitämme jatkossakin kaksi henkilöä. Nimitettyjen kunniatehtävä, Velj’miehen lakitus, on kaksin helpompi puuha, sillä Velj’miehen pää on yli metrin kokoinen, ja tottakai tilaisuus ja kunniatehtävä on mukavampaa jakaa jonkun kanssa.

Osallistuminen

Jätä nimiehdotus ja yhteystietosi (nimi, sähköposti) alla olevan lomakkeen kautta viimeistään sunnuntaina 24.3.2024.

Google Forms, avautuu uuteen välilehteen: Ehdota uudet nimet tai nimi vappuna nimitettäville Velj’miehelle ja Siskotytölle

Voittajan valinta ja palkinto

Voittajan valitsee ISYYn hallitus kokouksessaan maalis-huhtikuun vaihteessa. Mikäli nimikilpailussa ei tule ilmi soveltuvia nimiehdotuksia, pidätämme oikeuden olla valitsematta voittajaa kilpailun puitteissa. Tällöin ISYYn hallitus päättää uudesta nimityksestä ehdotusten ulkopuolelta. 

Nimikilpailun voittaja saa itselleen ja yhdelle ystävälle liput ISYYn Savo-Karjala Excursiolle, jossa kierretään Savo-Karjalan alueen anniskeluravintoloita useamman bussin voimin yhden päivän ajan 29.4.2024. Liput saa valita valitsemalleen kampukselle, valitsemaansa bussiin, ennen lipunmyynnin alkua.

Mikäli nimikilpailussa ei tule ilmi soveltuvia nimiehdotuksia ja ISYYn hallitus valitsee uudet nimet/nimen muuten, suoritamme kilpailuun osallistuneiden kesken arvonnan. Arvonnan voittaja saa edellä mainitun palkinnon. 

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Tietosuoja

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: ISYYn Vappu Kuopiossa 2024

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Savo-Karjala Excursio Kuopio 2024

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Savo-Karjala Excursio Joensuu 2024

Lisätietoja:

Mirka Nieminen, hallituksen puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY), puheenjohtaja(at)isyy.fi, p. 044 576 8400