Ajankohtaista

22.10.2021

Ohjeistus ISYYn edustajistovaalien vaalipaneeleihin osallistuville

Itä-Suome yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) järjestää vaalipaneelin edustajistovaalien ehdokkaille Joensuussa maanantaina 25.10. Carelian aulassa kello 14:00 ja Kuopiossa tiistaina 26.10. Snellmanian aulassa kello 14:00. Paneelit streamataan myös ISYYn Youtube-kanavalle.

Paneelikeskustelussa ehdokkaat vastaavat suomeksi tai englanniksi kysymyksiin eri teemoihin liittyen. Myös paneelin yleisöllä on mahdollisuus esittää ehdokkaille kysymyksiä paikan päällä. Voit esittää kysymyksiä panelisteille myös ennakkoon alla olevan Google Formsin kautta.

Tule vaalipaneeliin, sillä näissä vaaleissa sinä päätät, kuka päättää. Tarjolla kahvia, karkkia ja haalarimerkkejä!

Ohjeita vaaliasiavastaaville ja paneeliin osallistuville

Listan tulee ilmoittaa edustajansa vaalipaneeliin sunnuntaihin 24.10. mennessä lomakkeella, joka on toimitettu sähköpostitse listojen vaaliasiavastaaville. Vaaliasiavastaavan tulee ilmoittaa myös, jos listalta ei ole tulossa edustusta vaalipaneeleihin.
Ehdokaslistat saavat lähettää yhden ehdokkaan per vaalipaneeli. Sama ehdokas ei saa edustaa listaa kummallakin kampuksella eli ehdokaslista voi lähettää yhden edustajan Kuopion vaalipaneeliin ja eri henkilön listaltaan edustamaan listaansa Joensuun paneelikeskusteluun.

Paneelille on varattu kaikkine järjestelyineen 2 tuntia per kampus, mutta paneelit pyritään pitämään tiiviinä noin 1,5 h mittaisina. Pyydämme osallistujia saapumaan paikalle klo 13:45 mennessä.

Osa kysymyksistä on suoraan SYL:in vaalikonekysymyksiä ja osa ISYYhyn liittyviä. Osa kysymyksistä kysytään myös englanniksi, joten toivomme, että osallistujat varautuvat vastaamaan lyhyesti myös englanniksi. Vaaliasiavastaaville toimitetaan listaus kysymyksistä tämän viikon aikana.

Muistathan myös nämä asiat osallistuessasi paneeliin:

  • Emme ole kaikesta samaa mieltä, mutta voimme olla eri mieltä arvokkaasti.
  • Kuuntele toisia ja heidän puheenvuorojaan, älä keskeytä.
  • Olemme erilaisia (sukupuoli, identiteetti. ulkonäkö jne.) mutta kaikki yhtä arvokkaita.
  • Pyrimme siihen, ettemme toiminnallamme tai puheillamme loukkaa muita.
  • Tiloissa on tarjolla järjestäjän puolesta kasvomaskeja sekä käsidesiä. Osallistuthan paneeliin vain terveenä.

Lue lisää:

Google.docs.com, avautuu uuteen välilehteen: Kysymyksiä ehdokkaille

Youtube.com, avautuu uuteen välilehteen: ISYYn YouTube-kanava

Lisätietoja:

Elina Pitkänen, kv- ja hallinnon koordinaattori, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, kv.kuopio(at)isyy.fi, p. 044 576 8413