Ajankohtaista

29.01.2024

Opintopisteiden hakeminen luottamustoimista vuodelta 2023

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on avannut opintopistehaun luottamustoimista vuodelta 2023. Itä-Suomen yliopiston hyväksytyn opetussuunnitelman mukaan UEF:n opiskelijalle voidaan myöntää opintopisteitä osallistumisesta ainejärjestö- tai kerhotyöskentelyyn, osallistumisesta hallinto- ja työryhmätyöskentelyyn ISYYssä, yliopistossa tai ylioppilaskunnan sidosryhmän toimielimessä, sekä kansainvälisestä ainejärjestö- tai kerhotyöskentelystä.

Ainejärjestö- ja kerhotyöskentelystä voidaan kirjata yhteensä enintään 5 ja osallistumisesta hallinto- ja työryhmätyöskentelyyn enintään 10 opintopistettä, kuitenkin niin että kaikista luottamustoimista (sisältäen kansainvälisen työskentelyn) voidaan opiskelijalle kirjata yhteensä enintään 10 opintopistettä.

Opintopisteet työskentelystä UEF:n alaisissa ainejärjestöissä ja kerhoissa

Opiskelijalle voidaan myöntää osallistumisesta ainejärjestö- tai kerhotyöskentelyyn ainejärjestön tai kerhon hallituksessa 1–2 opintopistettä. Lisäksi opiskelijan on mahdollista saada 1–4 opintopistettä ainejärjestö- tai kerhotyöskentelystä joko toteuttamalla suuren projektin (esim. vuosijuhlat) tai olemalla erittäin ansioitunut ainejärjestön toiminnassa. Opintopisteitä kirjataan pääsääntöisesti niin, että 1 vuosi ainejärjestön tai kerhon hallituksessa = 1 opintopiste pl. puheenjohtajan toimi, joka = 2 opintopistettä. Lisäpisteiden hakua tulee perustella erityisesti oppimispäiväkirjassa.

Opintopisteet yliopiston, yo-kunnan tai yo-kunnan sidosryhmien hallinnossa työskentelystä

Opiskelijalle voidaan myöntää osallistumisesta hallinto- ja työryhmätyöskentelyyn ISYYssä, yliopistossa tai ylioppilaskunnan sidosryhmän toimielimessä 1–3 opintopistettä. Myönnetyn opintopisteiden laajuus riippuu tehtävän kestosta ja vastuullisuudesta. Lisätietoja voi lukea Pepistä (linkki tiedotteen lopussa).

Opintopiste kansainvälisestä ainejärjestö- tai kerhotyöskentelystä

Opiskelija voi saada yhden opintopisteen (1op) toimimalla ainejärjestön hallituksessa kansainvälisistä asioista vastaavana tai kansainvälisen kerhon hallituksessa vähintään yhden vuoden. Tämä opintopiste on mahdollista sisällyttää Kansainvälistymisen opintokokonaisuuteen (koodi Pepissä: X1131020B).

Opintopisteiden hakeminen

Opintopisteitä ainejärjestö- ja kerhotyöskentelystä haetaan kirjautumalla UEF eLearn-alustalle kurssin tunnuksella 1131008 ja hallinto- ja työryhmätyöskentelystä kirjautumalla UEF eLearn-alustalle kurssin tunnuksella 1131006. 

Opintopisteitä kansainvälisestä ainejärjestö- ja kerhotyöskentelystä haetaan kirjautumalla eLearn Moodleen englanninkieliselle kurssille Participation in student organisation and student club's international activities tunnuksella 1131017.

Opintopisteitä haetaan pääsääntöisesti edellisen vuoden luottamustoimista. Tarkista että olet kirjautunut oikealle eLearn Moodle-kurssille. Opintopisteiden kirjaamisen ehtona on luottamustoimen moitteeton hoitaminen, osallistuminen ISYYn järjestökoulutukseen tai poissaolon korvaaminen sekä annettujen tehtävien tekeminen. Lisätietoja eLearn-alustalla. Vaaditut tehtävät on jätettävä eLearn-alustalle torstaihin 29.2.2024 klo 23.59. mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Lue lisää:

eLearn.uef.fi, avautuu uuteen välilehteen: Osallistuminen hallinto- ja työryhmätyöskentelyyn

eLearn.uef.fi, avautuu uuteen välilehteen: Osallistuminen ainejärjestö- ja kerhotoimintaan

Elearn.uef.fi, avautuu uuteen välilehteen: Participation in student association and student club's international activities

Opas.peppi.uef.fi, avautuu uuteen välilehteen: Osallistuminen hallinto- ja työryhmätyöskentelyyn 

Opas.peppi.uef.fi, avautuu uuteen välilehteen Osallistuminen ainejärjestö- ja kerhotyöskentelyyn

Opas.peppi.uef.fi, avautuu uuteen välilehteen: Kansainvälistymisen opintokokonaisuus

Lisätietoja:

Mikko Aaltonen, Koulutus- ja sosiaalipoliittinen asiantuntija (Kuopio), Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8414, koso(at)isyy.fi

Pekka Koivaara, Edunvalvonta-asiantuntija (Joensuu), Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 050 576 8465, soko(at)isyy.fi