Ajankohtaista

14.04.2023

Pian valmistuvien vertaistukiryhmä alkaa toukokuussa Joensuussa!

Edit. (26.4.): Ilmoittautumisaikaa jatkettu 3.5. saakka

Monella valmistumisen kynnyksellä olevalla opiskelijalla voi olla painetta ja ahdistusta työelämään siirtymisestä. Kyseessä on suuri elämänmuutos, jossa yksi elämänvaihe jää taakse ja monet asiat mietityttävät opiskelijoita. Työelämään itsessään liittyy paljon odotuksia, ennakkokäsityksiä sekä jännitystä.

Tämän vuoksi ISYYn SILLAT-hanke järjestää toukokuussa Joensuun kampuksella pian valmistuvien opiskelijoiden vertaistukiryhmän. Ryhmä on paikka, jossa opiskelijat voivat jakaa omia ajatuksia, niin myönteisiä kuin ahdistavia muiden vertaisten eli samassa tilanteessa olevien kanssa. Ryhmän tapaamisten teemoja ovat muun muassa oma ammatti-identiteetti, jännittäminen työnhaussa ja omasta jaksamisesta huolehtiminen. Tavoitteena on, että vertaistukiryhmään osallistumisen jälkeen opiskelija olisi vähemmän jännittynyt sekä ahdistunut tulevaisuudesta ja työelämään siirtymisestä.

Kohderyhmänä ovat ne opiskelijat Joensuussa, jotka ovat valmistumassa vuoden 2023 aikana. Oppiaineella tai tiedekunnalla ei ole väliä. Vertaisryhmä toteutetaan lähitapaamisina kampuksella neljänä maanantaina 8.-29.5. klo 15.15-16.30. Tarvittaessa voidaan joustaa ja pitää etätapaamisia. Myös ryhmän aikatauluissa otetaan huomioon osallistujien toiveet. Ryhmässä vallitsevat turvallisen tilan periaatteet ja ensimmäisellä tapaamiskerralla luodaan työskentelysopimus ryhmän jäsenten kesken. 

Ryhmään ilmoittaudutaan mukaan alempaa löytyvän linkin kautta. Mukaan mahtuu 9 opiskelijaa ja toteutuakseen ryhmässä pitää olla vähintään 4 ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen on auki 14.4.-3.5., jonka jälkeen ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä sähköpostitse.

Ryhmää ohjaa SILLAT-hankkeen koordinaattori ja opinto- ja uraohjauksen opiskelija Riina Pääkkönen.

Ilmoittautuminen

Docs.google.com, avautuu uuteen ikkunaan: Pian valmistuvien vertaistukiryhmä Joensuu

Lisätietoa:

Riina Pääkkönen, SILLAT-hankekoordinaattori, riina.paakkonen(at)isyy.fi, p. 044 491 6529