Ajankohtaista

13.05.2022

Pohjois-Karjalan Seta ja ISYY järjestävät Pride-viikon puistojuhlan

Tiedote

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta

Pohjois-Karjalan Pride-viikkoa vietetään jälleen 17.-22.5.2022 ja Pohjois-Karjalan Setan järjestämä Pride-viikon perinteinen kulkue järjestetään lauantaina 21.5. klo 15:00. Kulkue lähtee liikkeelle  taidemuseo Onnin pihasta.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) ja Pohjois-Karjalan Seta järjestävät Pride-viikon lauantaina puistojuhlan Ilosaaressa klo 16 alkaen.

– ISYY on sateenkaarevia arvoja kannattava ylioppilaskunta, joka arvostaa moninaisuutta ja edistää omalta osaltaan yhdenvertaisuutta. Meille oli siis luonnollista lähteä yhteistyöhön hienon tapahtuman järjestämiseen, toteaa ISYYn hallituksen puheenjohtaja Sami Tanskanen. 

Pride-viikon puistojuhla on myös osa ISYYn SILLAT-hanketta, joka edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä Itä-Suomen yliopistossa vuoden 2023 loppuun saakka.

– Kannustamme kaikkia opiskelijoita osallistumaan Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan, sekä pukemaan päällensä opiskelijahaalarit muodostaakseen sateenkaaren värisen joukon. SILLAT-hanke järjestää myös excursion Kuopion kampukselta Joensuuhun, jotta Kuopiossa opiskelevilla on mahdollisuus osallistua Prideen, kertoo SILLAT-hankekoordinaattori Riina Pääkkönen.

Puistojuhlan ohjelmassa on luvassa omatoimista pikniköintiä ja musiikkia soittavat ravintola Kerubin Kellaridiskosta tutut Yei-T ja Fykth. Juhlassa esiintyvät (proto) Torvinen ja monesti palkittu drag-artisti Ville Kekäläinen eli Linnea von Kattendam. Lisäksi luvassa on puheita, tuotemyyntiä sekä mahdollisuus katuliitutaiteiluun perheen pienimmille ja isommillekin.

Tarkempi aikataulu julkaistaan Pohjois-Karjalan Setan nettisivuilla.

Lisätietoa:

Riina Pääkkönen, SILLAT-hankekoordinaattori,Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, riina.paakkonen@isyy.fi, p. 044 491 6529 

Anna Estola, Pohjois-Karjalan Setan koordinaattori, anna@pohjoiskarjalanseta.fi, 040 870 41 53