Ajankohtaista

23.04.2020

Ruoka-apua opiskelijoille

Sivua päivitetty 14.5.2020: HUOM! Opiskelijoille lahjoitetut ostokortit on nyt jaettu sekä Kuopiossa että Joensuussa. 

Uutinen on alunperin julkaistu Itä-Suomen yliopiston Kamussa 22.4.2020. 

Oppilaitoksilla on tunnistettu koronaepidemian vuoksi erityisessä avun tarpeessa olevat opiskelijat. Oppilaitokset lähtevät yhteistyössä tukemaan opiskelijoita lahjoituksin. Apu toteutetaan seurakuntien diakoniatyön kautta.

Koronaepidemian vuoksi taloudellisessa ahdingossa olevia Itä-Suomen yliopiston sekä Karelia ja Savonia ammattikorkeakoulujen opiskelijoita autetaan Joensuussa ja Kuopiossa. Apu toteutetaan hankkimalla lahjoitusvaroin ostokortteja, joilla opiskelijat voivat ostaa kaupasta ruokaa välittömään tarpeeseen.

Itä-Suomen yliopisto, Karelia ja Savonia ammattikorkeakoulut, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta sekä Poka ja Savotta opiskelijakunnat lahjoittavat yhteensä 140 ostokorttia jaettavaksi erityisessä tuen tarpeessa oleville opiskelijoille. Ostokorttien hankinta ja jakelu toteutetaan Joensuun ja Kuopion ev.lut. seurakuntien oppilaitostyön ja diakoniatyön kautta.

Ostokortit jaetaan Joensuussa ja Kuopiossa keskustan alueen seurakuntien diakoniatyön pisteisiin, joista diakoniatyöntekijät jakavat ne yhteyttä ottaville opiskelijoille. Opiskelijan on ostokorttia hakiessaan todistettava henkilöllisyytensä ja osoitettava olevansa yliopiston tai ammattikorkeakoulun opiskelija.

Ruoka-apua tarvitseva opiskelija ottaa yhteyttä oman asuinalueensa diakoniatyöntekijään soittamalla tai laittamalla sähköpostin ja sopii ostokortin noudosta. Oman asuinalueesi diakoniatyöntekijän yhteystiedot löydät tästä linkistä http://yhteishenki.fi/opiskelijan-ruoka-apu/

Lisätietoja:

Markku Fräntilä, oppilaitospappi, Joensuun ev.lut. seurakunnat, 050 3830336, markku.frantila@evl.fi

Raimo Hakkarainen, johtava oppilaitospastori, kampuspappi, Kuopion ev.lut. seurakunnat, 040 4848471, raimo.hakkarainen@uef.fi