Ajankohtaista

29.03.2022

Tervetuloa viettämään Tuutko mukaan? -päivää Kuopiossa 13.4.2022!

Viimeisen kahden vuoden aikana opiskelijoiden ja nuorten yksinäisyys on lisääntynyt huomattavasti. Tuutko mukaan? -päivän tavoitteena on edistää yhteisöllisyyttä sekä tukea ja auttaa saamaan uusia kavereita. Päivä järjestetään Kuopion kampuksella keskiviikkona 13.4. ja tarkoituksena on levittää tietoa, mistä ja miten saada tukea, jos kokee itse yksinäisyyttä. Päivä järjestetään yhteistyössä ISYYn SILLAT–hankkeen, Punaisen Ristin Kaveritaitoja nuorille–hanke sekä Kuopion kriisikeskuksen Yksinäisyystyö Pohjois-Savossa–hankkeen kanssa.

Haluamme päivällä muistuttaa, että ikinä ei ole häpeä kokea yksinäisyyttä. Lisäksi toivomme, että huomioisimme enemmän ympärillämme olevia ihmisiä ja kysyisimme heitä matalemmalla kynnyksellä useammin mukaan. Kysymys kuuluukiin: Milloin viimeksi kysyit jotakuta kanssasi mukaan? 

Päivän ohjelma

Klo 11-14 Hankkeiden ständeilyä Snellmanian aulassa. Ständeilyssä kaikki mukana olevat hankkeet esittelevät toimintaansa ja mitä palveluita heillä on tarjota, jos kokee yksinäisyyttä. Lisäksi ständeilyn aikana on mahdollista osallistua arvontaa, jossa voi voittaa itselleen kaksi lippua Kuopion Saanaan.

Klo 17-19.30 Rento hengailuilta Lukemalla. Hengailuillan aikana on mahdollisuus ajatusten vaihtoon kaveruudesta ja yksinäisyydestä, saamme keinoja ajatusvääristymien ja tulkintojen tunnistamiseen sekä Speed Friending-ohjelmanumeron avulla mahdollisuuden tutustua rennosti muihin opiskelijoihin yhteisten mielenkiinnon kohteiden kautta. Kaikkeen illan ohjelmaan osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Tarjolla on pientä purtavaa sekä mahdollisuus osallistua arvontaan, jossa voi voittaa itselleen kaksi lippua Kuopion Saanaan. Hengailuiltaan voi saapua myös yksin, sillä täällä ei tarvitse olla yksin. Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta, ei ole etukäteen ilmoittautumista ja on mahdollista liittyä myös myöhemmin mukaan. Hengailuiltaa ovat järjestämässä Riina ISYYltä, Eveliina Punaiselta Ristiltä sekä Hanna ja Inka Kuopion kriisikeskukselta.

Toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleeksi viettämään päivää kanssamme! 

Tulethan meidän mukaan?

Lue lisää:

Facebook.com, avautuu uuteen ikkunaan: Tuutko mukaan?-päivä

Lisätietoja:

Riina Pääkkönen, SILLAT-hankekoordinaattori, riina.paakkonen(at)isyy.fi, p. 044 491 6529
Eveliina Yli-Rahnasto, Punaisen Ristin Kaveritaitoja nuorille -hanke, eveliina.yli-rahnasto(at)redcross.fi
Hanna Holopainen, Yksinäisyystyö Pohjois-Savossa -hanke, hanna.holopainen(at)kuopionkriisikeskus.fi
Inka Pironetti, Yksinäisyystyö Pohjois-Savossa -hanke, inka.pironetti(at)kuopionkriisikeskus.fi