Ajankohtaista

13.03.2020

Tiedote: Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta peruu 14.3.2020 pidettävät vuosijuhlansa koronaviruslinjauksien vuoksi

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Tiedote 13.3.2020
Julkaisuvapaa: heti     

Itä-Suomen yliopisto on tiukentanut tänään koronaviruslinjauksiaan, joita noudatamme myös Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnassa. Lisäksi Suomen hallitus antoi eilen suositukset koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi, joita olemme seuranneet aktiivisesti viime päivien ajan.

Koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi rajoitamme kokoontumisten kokoa. Itä-Suomen yliopisto, sekä ISYY seuraa THL:n linjaa, jonka mukaan yli 10 hengen kokouksia tai kokoontumisia ei tule järjestää.

Näin ollen eiliseen ilmoitukseemme vuosijuhliemme järjestämisestä on tullut muutos ja joudumme valitettavasti ilmoittamaan, ettei ISYYn 10-vuotisvuosijuhlia pidetä 14.3.2020. Vuosijuhliin ilmoittautuneet ovat saaneet asiasta tiedon sähköpostitse. 

Olemme erittäin pahoillamme tilanteesta ja päätös harmittaa meitäkin suuresti, sillä olimme innolla odottaneet 10-vuotisvuosijuhliamme järjestettäväksi juuri tänä viikonloppuna. Kuitenkin osallistujien, kuin myös ylioppilaskuntamme jäsenten, turvallisuus ja terveys ovat meille ensiarvoisia asioita, emmekä halua lähteä niitä riskeeraamaan.

Ylioppilaskunnan hallitus linjaa vuosijuhlamaksuista ensi viikolla ja keskustelemme 10-vuotisjuhlien järjestämisestä toisena ajankohtana.

Koronavirusepidemia vaikuttaa myös Sykettä-korkeakoululiikunnan toimintaan. Sykettä-toimintaa ei järjestetä toistaiseksi. 

Tulemme tiedottamaan ensi viikon alussa koronaviruslinjauksien muista vaikutuksista ylioppilaskunnan tapahtumiin ja toimintaan. 

Lue lisää: 

Uef.kamu.fi: Itä-Suomen yliopisto tiukentaa koronaviruslinjauksiaan (13.3.2020)
Thl.fi: Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19 (13.3.2020)

Lisätietoja:

Aino Peltonen, hallituksen puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 576 8404, puheenjohtaja(at)isyy.fi

Sanna Heinonen, pääsihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, paasihteeri@isyy.fi, p. 044 576 8417

Rosa Sinisalo, Vuosijuhlamestari, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, vuosijuhlat@isyy.fi