Ajankohtaista

01.04.2020

Tiedote: Millaisia ovat opiskelijat nykyään – ylioppilaskunta toteuttaa aiheesta tutkimuksen

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Tiedote: 1.4.2020
Vapaa julkaistavaksi: heti

Millaisia ovat opiskelijat nykyään – ylioppilaskunta toteuttaa aiheesta tutkimuksen

Samalla kun yliopisto-opiskelijoiden määrä on kasvanut, myös heidän taustansa ovat moninaistuneet. Tästä huolimatta kaikkia perustutkinto-opiskelijoita koskevia yliopistokohtaisia selvityksiä opiskelijoiden taustoihin ja elämäntilanteeseen liittyen ei ole laajasti tehty.

– Edunvalvontatyön kannalta on tärkeää ymmärtää millaisia opiskelijoita Itä-Suomen yliopistossa on ja millaisessa elämäntilanteessa he ovat. Tutkimuksessa haluamme selvittää, vastaavatko opetusjärjestelmät tämän päivän opiskelijoiden tarpeita, kertoo Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) pääsihteeri Sanna Heinonen.

ISYY toteuttaa kevään 2020 aikana tutkimuksen, joka selvittää Itä-Suomen yliopiston perustutkinto-opiskelijoiden profiilia, elämäntilannetta ja taustoja. Tutkimuksen avulla kehitetään ylioppilaskunnan toimintaa ja palveluja vastaamaan paremmin opiskelijoiden tarpeisiin. 

Ylioppilaskunta toivoo, että tutkimuksesta on hyötyä myös yliopistokaupunkien toiminnan ja palvelujen kehittämiseen. Joensuussa opiskelijoita suhteessa väkilukuun on eniten Suomessa ja Kuopion alueella opiskelijoita on noin 20 000.

ISYYn opiskelijaprofiilitutkimuksen tulokset on tarkoitus julkaista ennen kesää.

Lisätietoja:

Pekka Koivaara, edunvalvonta-asiantuntija, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8465, soko(at)isyy.fi

Sanna Heinonen, pääsihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8417, paasihteeri(at)isyy.fi