Ajankohtaista

30.04.2024

Tiedote: Vuoden 2024 Kunniankantajat tunnetaan kampuksella yli oppiainerajojen aktiivisesta toiminnastaan

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)
Tiedote 30.4.2024
Vapaa julkaistavaksi: heti

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on valinnut vuoden 2024 Kunniankantajiksi Samu Raution ja Hermanni Kokkosen. Valitut lakittivat Velj’mies-patsaan ylioppilaskunnan vappuaaton allastapahtumassa 30.4.2024 Kuopion torilla.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) valitsee joka vuosi kaksi ylioppilaskunnan toiminnassa aktiivisesti mukana ollutta henkilöä Velj’miehen lakituksen kunniatehtävään. Tänä vuonna henkilöt nimitettiin ensimmäistä kertaa Kunniankantajiksi. 

Aiemmin nimitykset ovat olleet Vuoden Velj’mies ja Siskotyttö, mutta tälle vuodelle ylioppilaskunta on päivittänyt nimitystä yhdenvertaisemmaksi, jotta on mahdollista ottaa huomioon kaikki opiskelijat riippumatta yksilöiden ominaisuuksista. Tärkeää on aktiivisuus ja hyvän opiskelijakulttuurin edistäminen opiskelijoiden keskuudessa.

Vuoden 2024 Kunniankantajat ovat Samu Rautio ja Hermanni Kokkonen. Heillä oli erityinen kunniatehtävä Kuopion torilla järjestettävässä ylioppilaskunnan vappuaaton allastapahtumassa, jossa he pääsivät lakittamaan Velj’mies-patsaan. Sekä Rautio että Kokkonen ovat vaikuttaneet usean vuoden ajan erilaisissa tehtävissä jäsenistömme keskuudessa ja heidät tunnetaan poikkitieteellisestä ja aktiivisesta työstään opiskelijoiden parissa. 

Rautio on ollut viime vuosina aktiivinen ISYYn toverillisuutta edistävän Kamrats-kerhon toiminnassa ja hän onkin tänä vuonna kerhon puheenjohtaja. Kerho järjestää monipuolista vapaa-ajan toimintaa ja tavoittaa tapahtumillaan eri alojen opiskelijoita. Hän on toiminut myös tietojenkäsittelytieteen ainejärjestön Serveri ry:n hallituksessa ja puheenjohtajistossa vuosina 2020–2022.

– Samu on tullut tunnetuksi pitkästä ja aktiivisesta toiminnastaan eri vapaa-ajan aktiviteettien parissa ja on varsinainen tapahtumien vakiokasvo. Hänet tunnetaan laajasti myös oman alan ulkopuolisten opiskelijoiden ja vuosikurssien keskuudessa ystävällisenä hahmona, toteaa ISYYn hallituksen puheenjohtaja Mirka Nieminen.

Myös Kokkonen tunnetaan opiskelijoiden keskuudessa helposti lähestyttävänä ja aktiivisena järjestötoimijana. Hermanni on aloittanut aktiiviuransa kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestön Preemio ry:n NESU-tiimissä (Nordiska Ekonomie Studerandes Union) vuonna 2020 ja sen jälkeen hän oli ainejärjestönsä hallituksessa vuosina 2021 ja 2023, viimeisimpänä järjestön puheenjohtajana. Hän on ehtinyt opintojensa aikana toimia myös vertais- ja maisterituutorina. Nykyisin Hermanni vaikuttaa ISYYn edustajiston toiminnassa toista kauttaan.

– Hermanni on tullut tunnetuksi erityisesti kauppatieteen opiskelijoiden keskuudessa täällä Kuopiossa, mutta myös laajemmin koko Suomessa. Hänen aktiivisuutensa ei ole rajoittunut vain kauppatieteiden sisälle, vaan hän on tehnyt laajasti yhteistyötä muiden järjestöjen kanssa ja tullut tunnetuksi myös oman alan ulkopuolella iloisella olemuksellaan, Nieminen kertoo.

Vuoden 2024 Kunniankantajiksi valittujen nimet julkistettiin 30.4. Kuopion torilla pidetyssä ylioppilaskunnan vappuaaton allastapahtumassa.

Lisätietoja:

Mirka Nieminen, hallituksen puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY), p. 044 576 8400, puheenjohtaja(at)isyy.fi

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Kuopion opiskelijavappua juhlitaan tänä vuonna aiempaa yhdenvertaisemmin ylioppilaskunnan uudistaessa perinteitään (julkaistu 23.4.2024)