Ajankohtaista

20.04.2020

Tiedote: Wappuradio yhdistää akateemisen vapunvieton kahdella kampuksella

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)
Tiedote: 20.4.2020
Vapaa julkaistavaksi: Heti 

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) toteuttaa vapun 2020 täysin uudella konseptilla. Opiskelijat pääsevät vapputunnelmiin etänä, kun tapahtumat sovitetaan virtuaalisiksi ja ISYY lanseeraa oman Wappuradionsa.

Opiskelijoiden vappujuhlinta alkaa keskiviikkona 22. huhtikuuta, kun ylioppilaskunta lanseeraa oman Wappuradionsa, ensimmäistä kertaa ISYYn historiassa. Wappuradion ohjelmaa voi kuunnella ISYYn Youtube-kanavalla 22.4.–1.5.2020 joka päivä noin klo 14–22. 

– Wappuradion ohjelmassa on muun muassa podcasteja, pelistriimiä, ainejärjestöjen ja kerhojen tervehdyksiä, iltasatuja sekä asiaa mielenterveydestä, kertoo ISYYn hallituksen puheenjohtaja Aino Peltonen. 

Keskiviikkona 22. huhtikuuta vappua juhlitaan myös etäsitsien tahtiin. Ohjelmaan kuuluu kampusrajat ylittävää laulamista, etäkuntoon rukattua pöytäskabailua ja vanhaa kunnon sitsimenoa. Lisäksi ylioppilaskunta järjestää matkailutapahtuma Savo-Karjala excursion tänä keväänä 31. kertaa. Opiskelijat osallistuvat excursiolle 29.4. omilta kotisohviltaan simulaattoripelin mahdollistamana.

Kampuskaupunkien vappuaaton perinteet seurattavissa Wappuradion erikoislähetyksessä 

Wappuradion erikoislähetyksen välityksellä on nyt ensimmäistä kertaa mahdollista seurata molempien kampuskaupunkien perinteitä. Ohjelma alkaa Joensuusta Alkukivien lakituksella noin kello 16. Sen jälkeen lähetyksestä voi seurata kiviltä lähtevää vappukulkuetta, joka pysähtyy matkallaan pesemään ja lakittamaan Torson. Lähetys päättyy Ilosaareen ja ylioppilaskunnan Joensuun kampuspuheenjohtajan Saara Tenhovuoren puheeseen. 

Joensuun lähetyksen jälkeen siirrymme Kuopioon, jossa Veljmies-patsas pestään ja lakitetaan vuoden Velj’miehen ja Siskotytön toimesta. Lähetyksessä kuullaan myös ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajan Aino Peltosen puhe. Erikoislähetys huipentuu perinteikkääseen professorin uittoon.

Lue lisää:

Isyy.fi: ISYYn Wappuradio 2020
Isyy.fi: Savo-Karjala excursio järjestetään 29.4.2020 sähköisempänä kuin koskaan!
Isyy.fi: Vapun etäsitsit 22.4.2020

Erikoislähetys on turvallisuuden vuoksi nauhoitettu ennakkoon. Seuraathan vappuaattona ohjelmaa siis etänä radiosta, etkä tule turhaan paikan päälle. Sosiaalisessa mediassa ISYYn vapputunnelmia voi seurata tunnisteilla #ISYYetävappu #wabueilobukaan.

Lisätietoja:

Aino Peltonen, hallituksen puheenjohtaja ja Kuopion kampuspuheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8404, puheenjohtaja(at)isyy.fi

Saara Tenhovuori, hallituksen varapuheenjohtaja ja Joensuun kampuspuheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8400, kampuspj.joensuu(at)isyy.fi

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on noin 13 500 opiskelijan etu- ja palvelujärjestö, jonka tavoitteena on edistää jäsentensä yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä pyrkimyksiä. ISYY toimii Itä-Suomen yliopiston molemmilla kampuksilla Joensuussa ja Kuopiossa.