Ajankohtaista

06.11.2023

Toimeentuloavustushaku ainejärjestöille vuodelle 2024

Sellaiset ainejärjestöt, jotka on hyväksytty tai jotka odottavat hyväksyntää ISYYn ainejärjestöluetteloon, ovat hakukelpoisia hakemaan ISYYn rahallista toimeentuloavustusta vuodelle 2024. Toimeentuloavustuksen tarkoitus on turvata ainejärjestön toiminta taloudellisesti haastavassa tilanteessa. Toimeentuloavustuksena ei voi hakea kopiokiintiöitä, vaan kiintiötä myönnetään toimeentuloavustusten yhteydessä kaikille ainejärjestöille.

Hyväksyttäviä perusteita avustuksen myöntämiseksi ovat odottamattomasti kasvaneet menot, joita ainejärjestö ei ole pystynyt kattamaan; odottamattomasti laskeneet tulot tai uuden ainejärjestön toiminnan käynnistämiseen liittyvä taloudellinen ennakoimattomuus.

Ainejärjestölle voidaan myöntää toimeentuloavustusta enintään 200 euroa. Tämä rajoitus ei kuitenkaan koske ainejärjestöjä, joiden toiminta on käynnistetty vuonna 2020 tai myöhemmin. Mikäli ainejärjestön edelliseen tilinpäätökseen kirjattu taseen loppusumma on yli 3000 euroa, ei ainejärjestölle myönnetä toimeentuloavustusta. Tukea myönnetään korkeintaan kahtena peräkkäisenä vuotena.

Hakuaika on 6.11.–19.11.2023. Hakemukset on jätettävä hakulomakkeella sähköisesti viimeistään 19.11.2023 klo 23.59. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä.

Hakemukseen tulee liittää viimeisin yhdistyksen kokouksen hyväksymä tilinpäätös ja kuluvan vuoden talousarvio. Liitteet toimitetaan sähköpostitse järjestöasiantuntijalle. Sähköposti tulee otsikoida muotoon “Toimeentuloavustushakemuksen liitteet ainejärjestön nimi” ja liitetiedostot “Toimeentuloavustushakemus_liitteet_ainejärjestön nimi”.

Ylioppilaskunnan hallitus päättää toimeentuloavustuksien jakamisesta joulukuussa. Toimeentuloavustukset maksetaan helmikuussa 2024.

Lue lisää

Docs.google.com, avautuu uuteen välilehteen: Toimeentuloavustushakemus

Lisätietoja

Järjestöasiantuntija, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. +358 44 576 8419, jarjestoasiantuntija(at)isyy.fi