Ajankohtaista

05.04.2022

Tule mukaan mielenilmaukseen 13.4. klo 15 YTHS:n mielenterveyspalveluiden lisäresurssien puolesta!

Opiskelijoiden mielenterveyskriisi vaatii reagointia, siksi ISYY lähtee mukaan Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) 13.4.2022 järjestämään jonomielenilmaukseen YTHS:n mielenterveyspalveluiden lisäresurssien puolesta. 13.4. vietettävän Opiskelijoiden mielenterveyspäivän teemojen mukaisesti vaadimme, että valtio budjetoi YTHS:n mielenterveyspalveluihin lisää rahaa. ISYYn jonomielenilmaus järjestetään 13.4.2022 klo 15 Joensuun ja Kuopion toreilla. 

Opiskelijoiden mielenterveysongelmat ovat olleet kasvussa, mutta opiskelijaterveydenhuollon resursseja ei olla lisätty. Resurssit eivät ole myöskään pysyneet kasvavien opiskelijamäärien perässä. Näistä syistä johtuen ISYY ei voi olla reagoimatta tilanteeseen ja haluaakin tuoda esiin jonon muodossa, miten pitkät jonotusajat YTHS:n palveluille on. Mielenilmaus ei kohdistu YTHS:n henkilöstöön tai palveluihin, vaan liian vähäiseen rahoitukseen, josta päättää viime kädessä valtio.

Tule siis paikalle haalarit päällä ja halutessasi mielenosoituskyltti mukanasi. Näytetään yhdessä, että opiskelijat tarvitsevat terveydenhoitoonsa pikaisesti lisäresursseja! Paras mielenosoituskyltti palkitaan!

Tervetuloa!

  • Mitä? ISYYn mielenilmaus YTHS:n mielenterveyspalveluiden lisäresurssien puolesta. 
  • Miksi? Koska mielenterveyspalveluiden resurssit on koko haalarikansan asia! 
  • Milloin? Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä keskiviikkona 13.4. kello 15–16. Kokoontuminen Kuopion ja Joensuun toreilla.
  • Mitä muuta? Muista laittaa haalarit päälle!

Lue lisää:

Facebook.com, avautuu uuteen ikkunaan: Mielenilmaus Joensuussa - Lisäresursseja YTHS:lle -Facebook-tapahtuma

Facebook.com, avautuu uuteen ikkunaan: Mielenilmaus Kuopiossa - Lisäresursseja YTHS:lle -Facebook-tapahtuma

Lisätietoja:

Matti Karhunen, hallituksen sosiaalipoliittinen-, ympäristö- ja kehitysyhteistyö- sekä SILLAT-vastaava, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, matti.karhunen(at)isyy.fi, puh. 044 576 8410