Ajankohtaista

07.04.2021

Tutustu Joensuun kerhoihin ja järjestöihin ISYYn järjestöpäivillä 7.-14.4.2021

ISYYn järjestöpäivät on molemmilla kampuksilla järjestettävä tapahtuma, jossa ISYYn kerhot ja erilaiset järjestöt esittelevät toimintaansa. Tapahtumassa opiskelijoilla on mahdollisuus löytää mukavaa tekemistä opintojen vastapainoksi. 

Tänä keväänä järjestöpäivät järjestetään etänä. ISYY on pyytänyt molempien kampusten kerhoja ja ainejärjestöjä sekä kampusjärjestöjä ja muita järjestöjä lähettämään lyhyet esittelyt itsestään ja tälle sivulle olemme koonneet Joensuun toimijoilta saamamme materiaalin. Tervetuloa tutustumaan kerhoihin ja järjestöihin! 

Järjestöpäivät ovat myös Facebookissa, jossa Joensuun ja Kuopion järjestöpäiville on omat tapahtumansa! Voit osallistua Facebook-tapahtumiin alla olevista linkeistä

Facebook: Etäjärjestöpäivät kevät 2021 Joensuu // Remote Association days spring 2021 Joensuu

Facebook: Etäjärjestöpäivät kevät 2021 Kuopio // Remote Association days spring 2021 Kuopio

Joensuu ainejärjestöt

Echo ry

Echo ry on englannin kielen opiskelijoiden ainejärjestö Itä-Suomen yliopistossa, jonka jäseniin kuuluu niin kieliasiantuntija-, kääntäjä-  kuin opettajaopiskelijoitakin! Järjestämme jäsenillemme vuoden ympäri erilaisia tapahtumia ja pidämme huolen, että kaikilla on turvallinen ja hyvä olo opiskella yliopistolla! 

In English:

Echo ry is an English students' association at the University of Eastern Finland. Our members consist of people interested in translation, teaching and linguistics in the field of the English language. We organize various events throughout the year for our members and make sure that everyone feels safe and comfortable at the university!

Echon haalarimerkkimyynti / Buy Echo Overall Patches

Somesta meidät löytää osoitteista / Follow us on social media:

Instagram: @echo_ry

Facebook: Echo ry

Nettisivut / Website: Echo ry

Epsilon ry

Keväinen tervehdys fysiikan ja matematiikan pää- ja sivuaineopiskelijoiden ainejärjestö Epsilon ry:ltä! 

Epsilonin vuonna 1970 alkanutta toimintaa pyörittää tällä hetkellä kuusipäinen hallitus, joka hoitaa jäseniemme edunvalvontaa, järjestää tapahtumia (silloin kun se on mahdollista) sekä luo suhteita ympäröiviin tahoihin, esimerkiksi muihin ainejärjestöihin sekä alamme liittoihin. Tänä kautena suurin tavoitteemme on saada yritysyhteistyötä isommaksi osaksi toimintaamme. Näkyvin tapahtumamme on perinteisesti keväisin järjestettävä VappuViinatVirosta-risteily, jolle ei kuitenkaan päästä vielä tänäkään keväänä. Se harmittaa meitä kovasti, mutta toivottavasti joskus tulevaisuudessa pääsemme suuntaamaan laivan keulan kohti Viroa ja ottamaan mukaan myös muiden ainejärjestöjen jäseniä tälle ikimuistoiselle matkalle!  

Meidät löydät someista: 

Instagram: @epsilon_ry 
Facebook: Epsilon ry (kaikille avoin sivu), Epsilon Ry (matematiikka & fysiikka / Itä-Suomen yliopisto) (jäsenille suunnattu) 

Vastikään uudistetuilta nettisivuilta, josta pääset lukemaan lisätietoja hallituksestamme, tapahtumistamme sekä jäseneksi liittymisestä. 

Käythän tsekkaamassa ja halutessasi ostamassa haalarimerkkejämme täältä: Epsilonin haalarimerkkimyynti.

Paljon tsemppiä kevääseen ihan jokaiselle toivottelee Epsilon ry:n hallitus, Eero-gorilla sekä hallituskoira Andy  

In English: 

Epsilon ry, founded in 1970, is a student organization for students of mathematics and physics in UEF. We take care of our students' interests and organize versatile events (board game evenings, sport events, sauna evenings, among others), also with other student organizations. You are more than welcome to participate our events!  

You can find more about us at our website (also in English).  

Our Ig: @epsilon_ry 
And our Facebook-pages: Epsilon ry (for all) and Epsilon Ry (matematiikka & fysiikka / Itä-Suomen yliopisto) (for our members) 

Buy Epsilon Overall Patches

Have a nice spring! 😊

Iskra ry

Привет всем! Me ollaan Iskra ry eli Itä-Suomen yliopiston venäjän kielen opiskelijoita. Jäsentemme edunvalvonnan lisäksi järjestämme rentoja opiskelijatapahtumia, kuten Slaavikyykky-tapahtuman, venäläisiä ruokailtoja, joihin ovat tervetulleita myös muiden alojen opiskelijat. Poikkeustilanne on pakottanut ainejärjestöt luomaan etätapahtumia ja koitamme olla mukana luomassa jäsenillemme piristystä etäopiskelun ohelle. Tuu seuraa Iskran toimintaa instagramissa @iskrary ja facebookissa! Vastaamme mielellämme kysymyksiin, jos jokin venäjän opiskelussa askarruttaa.

Järjestöpäiviin kuuluu tottakai haalarimerkkien myynti ja pääset tilaamaan upeita merkkejä koristamaan haalareitasi täältä: Iskran haalarimerkkimyynti.

Judica ry

Judica ry on oikeusnotaarin tai oikeustieteen maisterin tutkintoa Itä-Suomen yliopistossa Joensuun kampuksella suorittavien opiskelijoiden ainejärjestö. Järjestämme jäsenillemme sekä vapaa-ajan tapahtumia että asiaohjelmaa liittyen opintoihin ja työelämään. Tapahtumien ohessa valvomme jäsentemme etuja niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Yhdistyksen toiminnasta vastaa hallitus, minkä lisäksi toimintaamme ovat mahdollistamassa toimihenkilöt, toimikuntalaiset sekä tuutorit.

Judicalaisen tunnistat bolognanpunaisista haalareista ja mahdollisesti päällä olevasta Judica-collarista mutta ilman näitäkin leveästä hymystä sekä rinnalla olevista judistikavereista — meillä kaikki ovat kuin yhtä suurta perhettä! 

Tulkaa ihmeessä moikkaamaan judisteja toimistopäivystykseen Haltialle tiistaisin klo 12-13. 

Haalarimerkkejämme voi lisäksi ostaa täältä: Judican haalarimerkkimyynti.

Tsemppiä kevään opintoihin! 

Judica ry:n hallitus

Legio Ostiensis ry

Legio Ostiensis ry eli Legio on Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa oikeustieteiden laitoksella erikoisjuristeiksi opiskelevien ainejärjestö. Legio tarjoaa jäsenilleen huvia ja hyötyä tapahtumien, etujen ja edunvalvonnan muodossa. Legio on aktiivinen ja eloisa ainejärjestö. Järjestämme paljon erilaista asiaohjelmaa ja vapaa-ajan tapahtumia. Meidät tunnistaa viininpunaisista haalareista.

Legion löydät somesta @legiory

Lisätietoja osoitteesta legio.fi

hallitus.legio@uef.fi

Voit ostaa haalarimerkkejämme tämän lomakkeen kautta: Legion haalarimerkkimyynti.

In English:

Legio Ostiensis is one of the three student organizations of the UEF Law School. You can recognize our law students from their wine red coloured overalls. Legio organises various events and activities, such as theme parties and sitzs, company visits and excursions. We supervise the interests of our members both at UEF Law School and in the society at large.

You can follow us @legiory

More information from Legio website.

hallitus.legio@uef.fi

Buy our overall patches here: Legio Overall Patches.

Joensuun Metsäylioppilaat ry

Olemme Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden opiskelijoiden ainejärjestö, tuttavallisemmin JMYO. Ainejärjestönä meillä on pitkät perinteet erilaisten tapahtumien järjestämisestä. Perinteikkäimpiä tapahtumia ovat pikkujoulut, Räkäposkella -hiihto, Vappusoudut sekä Forstikaste. Lisäksi meillä on opiskeluvuoden aikana useita saunailtoja sekä sitsejä yhdessä muiden ainejärjestöjen kanssa. Nyt poikkeusaikoina toimintamme on ollut luonnollisesti hiljaisempaa, mutta olemme pyrkineet aktivoimaan jäseniä etätapahtumilla. Alamme on hyvin monitieteinen, jossa jokainen saa koottua opinnoista mieluisan ja kattavan kokonaisuuden monipuolisen opintotarjonnan avulla.

Ainejärjestöllämme on myynnissä useita haalarimerkkejä, joita voit ostaa laittamalla sähköpostia osoitteeseen hallitus@jmyo.fi. Jatkossa merkkejä saa ostettua kätevästi nettisivujemme verkkokaupasta, joka julkaistaan myöhemmin keväällä nettisivu-uudistuksen yhteydessä.

Vallitsevasta tilanteesta huolimatta toivotamme kaikille hyvää kevättä, toivottavasti voimme tavata mahdollisimman pian tapahtumien merkeissä!

Meidät löytää myös somesta:

Joensuun Metsäylioppilaiden verkkosivut

Instagram: joensuunmetsaylioppilaat

Facebook: Joensuun Metsäylioppilaat ry

Nefa-Joensuu ry

Terkkuja Kulttuurintutkimuksen puolelta!

Nefa-Joensuu Ry on Itä-Suomen yliopiston kulttuurintutkijoiden oma aktiivinen ainejärjestö, joka järjestää toimintaa ja tapahtumia opiskelujen vastapainoksi ja valvoo opiskelijoidemme etuja yhteistyössä ISYY:n ja yliopiston kanssa. Olemme kenties pieni mutta sitäkin monipuolisempi porukka, joka ei jätä kylmäksi ja toivottaa kaikki osaksi perhettään! Meidät löytää facebookista, kotisivuilta, instagramista sekä discordista. Haalarimerkeissä pyrimme siihen että mahdollisimman moni eri alan opiskelija voisi niistä nauttia. Liittymällä jäseneksi saat alennusta merkeistä ja tapahtumista.

Linkki kuviin ja tilausohjeet löytyy tästä:

Nefan haalarimerkkimyynti

Optimi ry

Optimi ry on Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen kauppatieteilijöiden ainejärjestö. Mitä tämä pitkä litania sitten tarkoittaa? Optimi vastaa Joensuussa kauppatieteitä opiskelevien eduista ja järjestää aktiivisesti tapahtumia niin omille opiskelijoillemme kuin poikkitieteellisestikin.

Optimin toiminnasta vastaa hallitus ja sen jäsenten alla toimivat tiimit sekä kylteriyhdyshenkilö ja Pohjois-Karjalan Ekonomien yhteyshenkilö. Näkyvin tiimeistä on NESU-tiimi (Nordiska Ekonomie Studerandes Union). NESU-tiimin tehtävänä on järjestää tapahtumia, joihin on pääsy kaikilla Suomessa kauppatieteitä opiskelevilla. NESU järjestää myös poikkitieteellisiä sitsejä. Yrityssuhdetiimi tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuksia tutustua oman alansa työllistäjiin. Yritysyhteistyökumppaneiden kanssa järjestetään esimerkiksi case-iltoja, joissa opiskelijat pääsevät ratkaisemaan yritysten ongelmia. Yrityssuhdetiimi vastaa syksyllä järjestettävästä Susiraja Forumista, jonne kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet opiskelijat ovat tervetulleita.

Sporttitiimin aka Sporttimin vastuulla on urheilukokeilujen sekä liikuntavuorojen järjestäminen. Opiskelijat ovat päässeet kokeilemaan lajeja golfista aina ampumahiihtoon. Optimin urheilujengit ovat aktiivisesti mukana poikkitieteellisissä sarjoissa sekä turnauksissa. Valitettavasti salibandyjengi tippui rentosarjaan, mutta eiköhän sieltä nousta! Optimin oma jääkiekkojoukkue brändättiin 2019 keväällä uusiksi, ja se kantaa nimeä Optimi Badgers. Tapahtumatiimi järjestää bileitä ja huolehtii siitä, ettei wabu lopu. Myös poikkitieteellinen Joensuun Beerpong Tournament on tapahtumatiimin käsialaa.

Vuosijuhlatiimi huolehtii virallisemmista ja juhlavammista tapahtumista. Heidän päävastuullaan ovat vuosijuhlat sekä Syyscocktail. Osavuosikatsais on Optimin oma lehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Osavuosikatsauksen toimituksen ansiosta kiinnostavat aiheet eivät lopu kesken! Viestintätiimi vastaa sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä. Heidän tuotoksiin pääset tutustumaan alhaalta löytyvistä linkeistä.

Etujärjestöömme eli Suomen Ekonomeihin linkkinä toimii kylteriyhdyshenkilö, tuttavallisemmin “kylli”. Paikallisekonomeihin eli jo valmistuneihin alueella toimiviin kauppatieteilijöihin yhteyttä pitää Pohjois-Karjalan Ekonomien yhteyshenkilö eli PoKE-yhteyshenkilö. PoKE ja Kylli järjestävät yhdessä tapahtumia työelämään ja edunvalvontaan liittyen.

Tällä hetkellä Optimin yhtenä suurimpana tavoitteena on vahvistaa ja luoda suhteita muiden alojen ainejärjestöihin sekä opiskelijoihin Joensuussa. Toivotamme siis kaikki tervetulleiksi poikkitieteellisiin tapahtumiimme! 

Jos kauppatieteiden sivuainevalikoima kiinnostaa, tsekkaa se täältä: Kauppatieteiden sivuainevalikoima Weboodissa.

Kurkkaa meidän menoa somen puolelta!

Instagram: optimiry

Facebook: Optimi ry

Optimi ry:n verkkosivut

Kuvagalleria Flickr-palvelussa

Optimin lehti

Poikkeus ry

Poikkeus ry on erityispedagogiikan opiskelijoiden ainejärjestö. Ainejärjestönä olemme tiiviis ja iloinen porukka, jäsenistömme kutsuukin itseään erkkaperheeksi. Meidän ainejärjestömme tekee monipuolisesti yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa tapahtumien ja edunvalvonnan parissa. Edunvalvonnassa meidät tunnetaan edelläkävijöinä ja aktiivisina opiskelijoidemme etujen ajajina. Tunnettuja tapahtumia meillä on puolestaan erityisesti olleet Vappuleijonan metsästys, Educa/Metria kirppis ja erilaiset sitsit. Valitettavasti emme ole päässeet toteuttamaan näitä perinteisesti viimeisen vuoden aikana. Sen sijaan olemme toteuttaneet erilaisia etätapahtumia, kuten Random äänestys, musavisoja ja hyvinvointiviikkoja.

Meidän toimintaa voi käydä kurkkaamassa nettisivujen ja sometilien kautta.

Poikkeus ry:n verkkosivut

Sometilit löytyvät nimellä: poikkeusry

Praxis ry 

Praxis ry on yhteiskuntapolitiikan ja sosiologian pääaineopiskelijoiden ainejärjestö, jonka tarkoituksena on valvoa jäsentemme etuja ja järjestää heille erilaisia vapaa-ajan tapahtumia. Praxis ry on saanut alkunsa jo vuonna 1987, eli tänä vuonna järjestömme täyttää huikeat 34 vuotta! 

Käy tutustumassa toimintaamme lisää Instagramissa (@praxisry) sekä nettisivuillamme.

Oletko jo tutustunut Praxiksen haalarimerkkeihin? Järjestöpäivien kunniaksi olemme avanneet haalarimerkkimyynnin. Merkit maksavat 3€/kpl + 2€ postikulut/tilaus (max. 10 merkkiä/tilaus). Tästä linkistä pääset katselemaan ja tilaamaan merkkejä.

Tombolo ry

Tombolo ry on Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella toimiva maantieteen, yhteiskuntamaantieteen ja ympäristöpolitiikan opiskelijoiden yhteinen ainejärjestö. Tombolo ry on syntynyt vuonna 2015 kahden ympäristöalan ainejärjestön, Loikka ry:n ja Coriolis ry:n, yhdistyttyä. Olemme suhteellisen pieni mutta kasvava ainejärjestö. Meidät on helppo tunnistaa yksilöllisistä vihreistä haalareistamme, sekä menoissa mukana kulkevasta pingviinimaskotistamme.

Järjestömme pääasiallinen tavoite on ajaa jäsenistömme edunvalvontaa ja hyvinvointia. Järjestämme lisäksi jäsenistöllemme monipuolisia matalan kynnyksen tapahtumia opintojen vastapainoksi. Perinteisesti syksyllä järjestämme myös halloweenin aikaan poikkitieteelliset Night of horror -halloweenbileet. Ainejärjestömme haalarimerkkejä myymme normaalitilanteessa kahvivuoroillamme Metrialla viikoittain. Poikkeusolojen aikana ostaaksesi merkkejä otathan meihin yhteyttä sähköpostitse. Merkit ja tarkemmat ohjeet löydät täältä: Tombolon haalarimerkkimyynti.

Oppiaineidemme opinnot antavat opiskelijoille valmiuksia toimia työelämässä monipuolisesti erilaisissa suunnittelu-, kehittämis-, tutkimus- ja johtotehtävissä eri sektoreilla. Vapaita sivuaineopintoja meillä on tarjolla geoinformatiikasta, geospatiaalisesta analyysistä, maantieteestä ja yhteiskuntamaantieteestä sekä ympäristöpolitiikasta.

Meidän toimintaamme pääset seuraamaan useasta eri alle listatusta sosiaalisen median kanavasta. Hallituksemme saat parhaiten kiinni sähköpostin kautta.

Instagram: @tombolo_ry
Facebook: /tombolory
Verkkosivut: https://tombolo.fi/
Sähköposti: tombolo@uef.fi

Joensuu kerhot ja muut järjestöt

Animalia Joensuu


Animalia on eläinoikeusjärjestö, jonka päätoimintakohteet ovat tuotantoeläimet, turkiseläimet ja koe-eläimet. Joensuussa Animalia mm. järjestää kevättalkoita eläintilalle ja pitää Vegepiknikkejä kesällä. Toimintaa suunnitellaan vapaamuotoisissa kuukausitapaamisissa tällä hetkellä Zoomissa. Uudet ihmiset ja uudet ideat ovat tervetulleita toimintaamme. Tilaisuuksissamme kaikki ruoka on aina vegaanista. Possu-haalarimerkkejä ja pinssejä voi ostaa tämän linkin takaa: https://kauppa.animalia.fi/category/33/pienta-kivaa-pukeutumiseen

Lisätietoja:
Facebook: Animaliajns
Instagram: Animalia_jns
Verkkosivut: animalia.fi

ESN Joensuu

Did you know you are automatically a member of ESN Joensuu if you are a member of the Student Union? Our local ESN Joensuu section aims to introduce Finnish culture and lifestyle to international students as well as give Finnish students the opportunity to participate in international activities and events. Unfortunately, due to the current COVID situation, we haven’t been able to host our popular events like the TimeTravels trips, Pirates of the Baltics Sea Cruise, International Dinner, Vappu Picnic, or traditional Sitsit. However, when COVID restrictions are lifted, we hope to offer these events once again. You can follow ESN Joensuu on Facebook or Instagram to get notifications about future events.

JOOJAKU

JOOJAKU, Joensuun Opiskelijoiden Japanilaisen Kulttuurin kerho (ヨーヤク)

Kerhon aktiviteetit keskittyvät Japanin kieleen ja kulttuuriin liittyvään toimintaan, mm. japanilaiset pelit, elokuvat, origamit ja kalligrafia.

Osallistuminen kerhon toimintaan on maksutonta ja avointa kaikille Japanin kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille ISYYn jäsenille.

Korona-tilanne vaikuttaa myös JOOJAKU:n tämän hetkiseen toimintaan, kerhon aktiviteetit keskittyvät Discord-kanavalle.

JOOJAKU:n Facebook-sivu
JOOJAKU:n Discord-kanava

JOOJAKU, Japanese culture club for students in Joensuu (ヨーヤク) is located at Joensuu Campus, University of Eastern Finland. Our interests are Japanese language and culture, such as japanese games, movies, origami, and calligraphy.

Participating in club activities is free and open to all who are interested in Japanese culture and language.

The coronavirus situation has affected JOOJAKU's activities, so they mainly take place at our Discord channel.

JOOJAKU Facebook-page
JOOJAKU Discord-channel

 

Joensuun seudun vihreät nuoret ja opiskelijat ry


Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan! 

Toimiminen vihreissä on kannanotto maailman menoon. Meidän mukana olet muuttamassa maailmaa ja puolustamassa ihmisarvoa, ympäristöä ja heikommassa asemassa olevia.

Lisätietoa meistä ja tapahtumista Facebookissa ja Instagramissa @joensuunvihreatnuoret

In English:

Joensuu Area Young Greens

Warmly welcome to join our activities! 

Being a part of Greens is a way to take a stance on the ways of the world. With us you can work to chance it and defend human rights, environment and those vulnerable.

More information about us and our events can be found on Facebook and Instagram @joensuunvihreätnuoret.