Ajankohtaista

20.04.2020

Tutustu Joensuun kerhoihin ja järjestöihin ISYYn järjestöpäivillä

ISYYn järjestöpäivät on molemmilla kampuksilla järjestettävä tapahtuma, jossa ISYYn kerhot ja erilaiset järjestöt esittelevät toimintaansa. Tapahtumassa opiskelijoilla on mahdollisuus löytää mukavaa tekemistä opintojen vastapainoksi. 

Vallitsevasta tilanteesta huolimatta ISYY pitää yllä perinteitä ja järjestää parhaansa mukaan mahdollisuuden järjestöpäiviin osallistumiseen, vaikka fyysinen läsnäolo kampuksilla ei olisikaan mahdollista. ISYY on pyytänyt molempien kampusten kerhoja ja järjestöjä lähettämään lyhyet esittelyt itsestään ja tälle sivulle olemme koonneet Joensuun toimijoilta saamamme materiaalin.

Järjestöpäivät ovat myös Facebookissa, jossa Joensuun ja Kuopion järjestöpäiville on omat tapahtumansa! Voit osallistua Facebook-tapahtumiin alla olevista linkeistä

Facebook: Järjestöpäivät Joensuu goes ETÄ

Facebook: Järjestöpäivät Kuopio goes ETÄ

 

Joensuu ainejärjestöt

Echo ry

Echo ry on englanninopiskelijoiden ainejärjestö, joten jäseniimme kuuluu kaikenlaisia englanninkielisen viestinnän ja kulttuurin asiantuntijoita opettajista ja tutkijoista kääntäjiin sekä tulkkeihin. Pidämme huolta jäsenistömme edunvalvonnasta ja järjestämme mahtavia tapahtumia lukuvuoden ympäri! 

In English: Echo is the English students' association so you can find all kinds of professionals in English (language and culture) and intercultural commmunication among our members: teachers, researchers, translators, interpreters, you name it! We organise various events and help our members with university-related problems.

Haalarimerkkimyynti/overall patches: Haalarimerkit/Overall patches

 

Joraus ry

Joraus on aineenopettajaksi opiskelevien oma edunvalvontapainotteinen ainejärjestö Itä-Suomen yliopistossa. Joraus ry:n jäseniksi voivat liittyä kaikki Itä-Suomen yliopistossa aineenopettajaksi opiskelevat, jotka on hyväksytty suorittamaan opettajan pedagogisia opintoja. Katso liittymisohjeet blogistamme!

Yhdistyksemme on perustettu vuonna 1971, ja sen tarkoituksena on valvoa aineenopettajaopiskelijoiden etuja sekä luoda yhteishenkeä tulevien aineenopettajien välille. Joraus on Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liiton SOOL ry:n jäsenyhdistys, joten jäsenemme voivat liittyä myös SOOLiin. Kuvassa on maskottimme Mango!

Haalarimerkkejämme voit tilata täältä: Haalarimerkit 

Seuraa myös Jorauksen somekanavia ja vilkaise blogiimme!

Facebook: Joraus ry

Instagram: @jorausry

Blogi: jorausry.blogspot.com

 

Judica ry

Judica ry on oikeusnotaarin tai oikeustieteen maisterin tutkintoa Itä-Suomen yliopistossa Joensuun kampuksella suorittavien opiskelijoiden ainejärjestö. Järjestämme jäsenillemme sekä vapaa-ajanviettoon että opintoihin ja työllistymisen edistämiseen liittyviä tapahtumia. Tapahtumien ohessa valvomme jäsentemme etuja niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Yhdistyksen toiminnasta vastaa hallitus. Lisäksi yhdistykseen kuuluu toimihenkilöitä ja toimikuntia.

Judicalaisen tunnistat bolognanpunaisista haalareista, leveästä hymystä sekä rinnalla olevista judistikavereista — meillä kaikki ovat kuin yhtä suurta perhettä

Haalarimerkkien myynti: www.judica.fi/kauppa

Legio Ostiensis ry

Legio Ostiensis ry eli Legio on Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa oikeustieteiden laitoksella erikoisjuristeiksi opiskelevien ainejärjestö.

Legion haalarimerkkejä voit tilata oheista lomaketta käyttämällä.

Kaikki ohjeet löytyvät lomakkeen alusta: Haalarimerkit

 

Nefa-Joensuu ry

Nefa-Joensuu Ry on Itä-Suomen yliopiston kulttuurintutkijoiden oma aktiivinen ainejärjestö, joka järjestää toimintaa ja tapahtumia opiskelujen vastapainoksi ja valvoo opiskelijoidemme etuja yhteistyössä ISYY:n ja yliopiston kanssa.

Olemme kenties pieni mutta sitäkin monipuolisempi porukka, joka ei jätä kylmäksi ja toivottaa kaikki osaksi perhettään! Meidät löytää facebookista, kotisivuilta sekä instagramista. Haalarimerkeissä pyrimme siihen, että mahdollisimman moni eri alan opiskelija voisi niistä nauttia. Liittymällä jäseneksi saat alennusta merkeistä ja tapahtumista.

Linkki kuviin ja tilausohjeet löytyy tästä: nefajoensuu.net/toiminta/haalarimerkit

 

Oidipus ry

Oidipus ry on psykologian opiskelijoiden ainejärjestö Joensuussa, Itä-Suomen yliopistossa. Järjestön toiminnan tarkoitus on järjestää kaikenlaista vapaa-ajanvietettä psykologian opiskelijoille sitseistä seminaareihin. Teemme myös paljon yhteistyötä eri ainejärjestöjen kanssa, ja pyrimme järjestämään mahdollisimman usein poikkitieteellisiä tapahtumia. Haalarimerkkimyynti on tällä hetkellä valitettavasti tauolla, mutta viimeistään syksyllä merkkejä voi jälleen tilata, ohjeet tilaamiseen löytyvät nettisivuilta osoitteesta oidipusry.blogspot.com. Oidipuksen löydät myös Instagramista nimellä @oidipusry.

 

Opossumi ry

Opossumi ry on Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella toimiva ohjauksen koulutuksen opiskelijoiden oma ainejärjestö. Pienen, mutta eloisan ainejärjestömme toiminnan lähtökohtana ovat jäseniemme tarpeet ja toiveet: ajamme opo-opiskelijoidemme etuja, organisoimme mielenkiintoisia tapahtumia ja järjestämme virkistävää vapaa-ajan ohjelmaa opiskelun vastapainoksi. Tervetuloa mukaan opossumilaisten iloiseen joukkoon!

 

Optimi ry

Optimi ry on Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen kauppatieteilijöiden ainejärjestö. Mitä tämä pitkä litania sitten tarkoittaa? Optimi vastaa Joensuussa kauppatieteitä opiskelevien eduista ja järjestää aktiivisesti tapahtumia niin omille opiskelijoillemme kuin poikkitieteellisestikin.

Optimin toiminnasta vastaa hallitus ja sen jäsenten alla toimivat tiimit sekä kylteriyhdyshenkilö ja Pohjois-Karjalan Ekonomien yhteyshenkilö. Näkyvin tiimeistä on NESU-tiimi (Nordiska Ekonomie Studerandes Union). NESU-tiimin tehtävänä on järjestää tapahtumia, joihin on pääsy kaikilla Suomessa kauppatieteitä opiskelevilla. NESU järjestää myös poikkitieteellisiä sitsejä. Yrityssuhdetiimi tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuksia tutustua oman alansa työllistäjiin. Yritysyhteistyökumppaneiden kanssa järjestetään esimerkiksi case-iltoja, joissa opiskelijat pääsevät ratkaisemaan yritysten ongelmia. Yrityssuhdetiimi vastaa syksyllä järjestettävästä Susiraja Forumista, jonne kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet opiskelijat ovat tervetulleita.

Sporttitiimin aka Sporttimin vastuulla on urheilukokeilujen sekä liikuntavuorojen järjestäminen. Opiskelijat ovat päässeet kokeilemaan lajeja golfista aina ampumahiihtoon. Optimin urheilujengit ovat aktiivisesti mukana poikkitieteellisissä sarjoissa sekä turnauksissa. Valitettavasti salibandyjengi tippui rentosarjaan, mutta eiköhän sieltä nousta! Optimin oma jääkiekkojoukkue brändättiin 2019 keväällä uusiksi, ja se kantaa nimeä Optimi Badgers. Tapahtumatiimi järjestää bileitä ja huolehtii siitä, ettei wabu lopu. Myös poikkitieteellinen Joensuun Beerpong Tournament on tapahtumatiimin käsialaa, Toivotammekin kaikki tervetulleiksi kisailemaan taas syksyllä!

Vuosijuhlatiimi huolehtii virallisemmista ja juhlavammista tapahtumista. Heidän päävastuullaan ovat vuosijuhlat sekä Syyscocktail. Osavuosikatsais on Optimin oma lehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Osavuosikatsauksen toimituksen ansiosta kiinnostavat aiheet eivät lopu kesken! Viestintätiimi vastaa sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä. Heidän tuotoksiin pääset tutustumaan alhaalta löytyvistä linkeistä.

Etujärjestöömme eli Suomen Ekonomeihin linkkinä toimii kylteriyhdyshenkilö, tuttavallisemmin “kylli”. Paikallisekonomeihin eli jo valmistuneihin alueella toimiviin kauppatieteilijöihin yhteyttä pitää Pohjois-Karjalan Ekonomien yhteyshenkilö eli PoKE-yhteyshenkilö. PoKE ja Kylli järjestävät yhdessä tapahtumia työelämään ja edunvalvontaan liittyen.

Tällä hetkellä Optimin yhtenä suurimpana tavoitteena on vahvistaa ja luoda suhteita muiden alojen ainejärjestöihin sekä opiskelijoihin Joensuussa. Toivotamme siis kaikki tervetulleiksi poikkitieteellisiin tapahtumiimme!

Jos kauppatieteiden sivuainevalikoima kiinnostaa, tsekkaa se täältä: Sivuaineopas

Kurkkaa meidän menoa somen puolelta!

Instagram: optimiry

Facebook: Optimi ry

Nettisivut: www.optimiry.fi 

Kuvagalleria: Kuvat

Lehtemme: www.optimiry.fi/category/osavuosikatsaus/ 

Jos sinulle jäi jotain kysyttävää niin laita viestiä: sihteeri@optimiry.fi

 

Praxis ry

Praxis ry on Itä-Suomen yliopistossa Joensuun kampuksella yhteiskuntapolitiikkaa, sosiologiaa ja filosofiaa opiskelevien ainejärjestö, joka on perustettu 1987. Toimintaamme kuuluu jäsentemme edunvalvonta sekä monipuolinen tapahtumien järjestäminen ympäri vuoden. Syksyn Back to School -bileiden lisäksi järjestämme nyt myös keväisin vuoden kovimmat poikkitieteelliset tipattoman tappajaiset Back to School 2! Praxiitin tunnistat mustista haalareista.

Nyt voit myös tilata haalarimerkkejämme postitse järjestöpäivillä! Tilaaminen tapahtuu lomakkeella ja merkit maksavat 3€/kpl + 2€ postikulut/tilaus (max. 10 merkkiä/tilaus). Linkki lomakkeeseen, jossa myös kuvat kaikista merkeistä: Haalarimerkit

​​​​​​​

 

Tombolo ry

Tombolo ry on Joensuussa toimiva maantieteen, yhteiskuntamaantieteen ja ympäristöpolitiikan opiskelijoiden yhteinen ainejärjestö, joka sai alkunsa vuonna 2015, kun kaksi perinteikästä ympäristöalan ainejärjestöä, Loikka ry ja Coriolis ry, yhdistyivät yhdeksi kokonaisuudeksi. Maantieteen ja ympäristöpolitiikan opiskelijoilla on Joensuussa siis jo ennestään pitkät perinteet, joita Tombolo nyt jatkaa uudella ilmeellä. Aktiivisuudessa voitamme varmasti kampuksen isoimmatkin ainejärjestöt. Yksilöllisen väriset vihreät haalarit ja sympaattinen pingviinimaskotti ovat ainejärjestömme tunnuksia, jotka ovat helppoja erottaa väkijoukosta vuoden lukuisissa tapahtumissa.

Ohessa olevasta linkistä voit käydä tilaamassa Tombolo ry:n omia haalarimerkkejä ja kangaskasseja: Haalarimerkit ja kangaskassit

 

Täky ry

Täky ry on Itä-Suomen yliopiston suomen kielen ja kirjallisuuden opiskelijoiden ainejärjestö, jonka jäsenet pukeutuvat suomenlipunsinisiin haalareihin. Jo vuodesta 1973 Täky on tarjonnut monipuolista virkistystä jäsenilleen ja järjestänyt tapahtumia myös poikkitieteellisesti: viimeisimpänä talvinen rastitapahtuma Lähtee lapasesta, joka kokosi maaliskuun alussa yhteen monen ainejärjestön opiskelijoita. Täkyllä on yliopistossamme pitkät perinteet, joista tunnetuimpana lienee jokavuotinen Alkukivien lakitus. Tänä vuonna lakitus tapahtuu etänä, pysykää siis kuulolla!

Täkyllä on laaja valikoima erilaisia haalarimerkkejä, joita on hankittu myös eri puolilta Suomea. Lisäksi joukossamme on ansioituneita täkyläisiä, jotka ovat itse suunnitelleet valikoimaamme upeita merkkejä.

Linkki merkkeihin: Haalarimerkit

Tervetuloa seuraamaan toimintaamme Facebookista (Täky ry) ja Instagramista (@takyry). Lisää meistä löytyy nettisivuiltamme www.taky.fi 

 

Varnitsa ry

Moikka! Me ollaan Itä-Suomen yliopiston historian opiskelijoiden ainejärjestö eli tuttavallisemmin Varnitsa ry. Nimemme viittaa suolankeittäjien heimoon, minkä monet opiskelijamme ovat saaneet huomata erinäisissä yhteyksissä.

Perinteitä kunnioittaen meiltä löytyy järjestöpäiviä varten myytäviä haalarimerkkejä:

Huippusuosittua varokaa heikkoa päätä -merkkiä jäljellä enää 15 kpl! Tilaa omasi nopeasti!
Lisäksi myynnissä Punavihreä kupla, Napoleon, Kukkahattutäti ja Leningissä -haalarimerkit.
Hinnat 3,00 € / kpl ja postimaksu 1,60 €

Maksuohjeet ja lisätietoja voi kysellä rahastonhoitajaltamme Antonio Candelalta (antonc@student.uef.fi)

 

Joensuu kerhot ja muut järjestöt

Animalia Joensuu

Animalia on eläinoikeusjärjestö, jonka päätoimintakohteet ovat tuotantoeläimet, turkiseläimet ja koe-eläimet. Joensuussa Animalia mm. osallistuu tammikuun Vegaanihaasteeseen, järjestää kevättalkoita eläintilalle, pitää Vegepiknikkejä kesällä ja järjestää Kynttilämuistotilaisuuden syksyllä. Possu-haalarimerkkejä, Kettu-heijastimia ja pinssejä voi ostaa tämän linkin takaa: kauppa.animalia.fi

Lisätietoja: www.facebook.com/animaliajns/ 

 

ESN Joensuu

ESN Joensuu is a non-profit student organisation part of ESN and ISYY. All ISYY members are our members – both Finnish and international students! Since we are an international club, we operate in English.

Our mission is to represent international students and provide opportunities for cultural understanding and self-development under the principle of Students Helping Students. We introduce Finnish culture and lifestyle to international students and give Finnish students an opportunity to gain international experiences in Joensuu by arranging diverse events and activities. These include, for example, Get to Know Each Other Party, Sitsit parties, Board Game Nights, International Dinner and trips to Lofoten, St. Petersburg, Stockholm and Lapland. You can also buy our student overalls and different kinds of badges for them from ISYY office.

New participants, active members and board members are always welcome to join ESN Joensuu! To contact us, send an email to esnjoensuu@esnfinland.eu.

 

Joensuun seudun Pohjola-Nordenin nuoret

Joensuun seudun Pohjola-Nordenin nuoret ry (JSPNN) toimii osana Pohjola-Nordenin Nuorisoliittoa. Toimintaamme voivat osallistua 15–29-vuotiaat. Päämääränämme on edistää Pohjoismaiden kulttuurien tuntemusta Joensuun alueella. Pyrimme järjestämään erilaisia Pohjoismaihin liittyviä tapahtumia, kuten fika-hetkiä, kielikursseja, elokuvalippuarvontoja, matkoja yms. Mainittakoon, ettei JSPNN ole pelkästään nimenomaan ruotsin kielestä kiinnostuneille, vaan toivotamme kaikki Pohjoismaista kiinnostuneet mukaan toimintaamme. Esimerkiksi, tällä hetkellä toiminnassamme on mukana psykologian, yhteiskuntatieteiden, oikeustieteiden ja kielten opiskelijoita.

Lähetämme 30 ensimmäiselle, jotka liittyvät jäseneksemme, meidän nuorisoliittomme söpön haalarimerkin! Jäsenyys on ilmaista. Voit liittyä jäseneksi tämän linkin kautta tai osoitteessa pnn.fi: Liity jäseneksi

Kirjoitathan varmuuden vuoksi ”JSPNN” kohtaan ”Lisätietoja (esim. yhdistys, johon haluan liittyä)”.

Jotta haalarimerkki löytäisi perille, lähetä meille osoitetietosi osoitteeseen joensuu.pnn@gmail.com.

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook: www.facebook.com/jspnn/ 

Instagram: @joensuu.pnn

 

Joensuun vihreät nuoret ja opiskelijat ry

Joensuun vihreät nuoret ja opiskelijat ry on paikallinen vihreiden nuorten yhdistys, joka pyrkii edistämään vihreitä arvoja esimerkiksi kannanotoin, mielenosoituksiin osallistuen ja muutoin vaikuttaen. Tavallisesti järjestämme monenlaisia tapahtumia, kuten kantapöytiä, sitsejä ja rentoja hengailuiltoja erilaisin teemoin. Nyt suunnitelmissamme on myös järjestää toimintaa etänä ja parhaiten pysytkin perillä tapahtumistamme seuraamalla sosiaalisen median tilejämme:

www.instagram.com/joensuunvihreatnuoret/

www.facebook.com/joensuunvihreatnuoret

Tervetuloa mukaan toimintaan, nähdään tapahtumissa!

 

Leo Club Joensuu

Leo Club Joensuu on 12-35 -vuotiaille tarkoitettu Lionsien nuorisojärjestö. Leoja löytyy kansainvälisesti yli 176 000 henkeä ja kaivataan kovasti lisää jäseniä tänne Suomen itärajalle. Leot järjestää erilaisia tapahtumia, joiden tarkoituksena on auttaa muita ihmisiä, ympäristöä tai tuoda vaan hyvää mieltä muille. Joensuussa on järjestetty roskien keruuta, päivätavaroiden keräystä vähävaraisille, pääsiäismunajahtia päiväkodissa sekä heijastinpuu Ystävyydenpuistoon. Leo-toiminta vie sinulta sen verran aikaa, kun olet sille halukas antamaan. Tuu tutustumaan!

Osoite: leo-clubs.fi

Facebook: www.facebook.com/Leo-Club-Joensuu/

 

Teatterikerho Kansankynttilä

Tervetuloa pitämään hauskaa kanssamme teatteriin Joensuun kampukselle. Toivotamme tervetulleiksi kaikki teatterista kiinnostuneet. Et siis tarvitse ollenkaan kokemusta teatterin tekemisestä, kunhan sinulla on vain innostusta teatterin tekemiseen. Nyt on saatavilla rajoitettu määrä Teatterikerho Kansankynttilän haalarimerkkejä! Laita sähköpostia saralah@student.uef.fi, mikäli haluat itsellesi haalarimerkin. Vastauksena saat maksuohjeen haalarimerkistä, mikäli niitä on jäljellä.

 

SYY-Joensuu

SYY-Joensuu on Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat SYY ry:n paikallisyhdistys, joka toimii Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella hallinto- ja yhteiskuntatieteitä opiskelevien yhteistoimintajärjestönä. Järjestämme lukuvuoden aikana erilaista toimintaa, jonka tarkoituksena on lisätä opiskelijoiden työelämä- ja liittotietoutta. Asiapitoisten tapahtumien ja infotilaisuuksien lisäksi toimintaamme kuuluvat myös rennommat illanvietot. SYY-Joensuun ajankohtaiset kuulumiset ja tapahtumat löydät yhdistyksen Facebook-sivulta ja Instagramista!

Ota yhteyttä: syy.joensuu(at)gmail.com

Lisätietoja: www.yhteiskunta-ala.fi/syy-joensuu/ 

Facebook: SYY-Joensuu

Instagram: syy_joensuu

 

Lisätietoja:

Liisa Kainulainen, järjestöasiantuntija, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, 044 576 8419, jarjestoasiantuntija(at)isyy.fi

Juuso Myller, hallituksen jäsen, kansainväliset asiat ja järjestöt, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, 044 576 8402, juuso.myller(at)isyy.fi