Ajankohtaista

07.04.2021

Tutustu Kuopion kerhoihin ja järjestöihin ISYYn järjestöpäivillä 7.-14.4.2021

ISYYn järjestöpäivät on molemmilla kampuksilla järjestettävä tapahtuma, jossa ISYYn kerhot ja erilaiset järjestöt esittelevät toimintaansa. Tapahtumassa opiskelijoilla on mahdollisuus löytää mukavaa tekemistä opintojen vastapainoksi. 

Tänä keväänä järjestöpäivät järjestetään etänä. ISYY on pyytänyt molempien kampusten kerhoja ja ainejärjestöjä sekä kampusjärjestöjä ja muita järjestöjä lähettämään lyhyet esittelyt itsestään ja tälle sivulle olemme koonneet Kuopion toimijoilta saamamme materiaalin. Tervetuloa tutustumaan kerhoihin ja järjestöihin! 

Järjestöpäivät ovat myös Facebookissa, jossa Joensuun ja Kuopion järjestöpäiville on omat tapahtumansa! Voit osallistua Facebook-tapahtumiin alla olevista linkeistä:

Facebook: Etäjärjestöpäivät kevät 2021 Joensuu // Remote Association days spring 2021 Joensuu

Facebook: Etäjärjestöpäivät kevät 2021 Kuopio // Remote Association days spring 2021 Kuopio

Kuopion ainejärjestöt

Fortis ry

TERVEISET FORTIKSELTA

Fortis ry on Itä-Suomen yliopiston farmasian opiskelijoiden oma ainejärjestö, jolla on reilusti yli 800 jäsentä. Fortislainen voi opiskella farmaseutiksi, proviisoriksi tai toksikologian maisteriksi. Ainejärjestömme järjestää niin opiskelijatapahtumia kuin alaamme liittyviä koulutuksiakin, kustantaa oppikirjoja, huolehtii jäsentensä hyvinvoinnista ja edunvalvonnasta sekä tarjoaa jäsenilleen apua mm. akuutin kahvihampaan kolotukseen. 

Jäsenemme tunnistaa tietysti fortiksenvihreistä haalareistaan tai Fortiksen logolla varustetusta college-paidastaan! Normaaliaikana fortislaisia voi bongata erityisesti Canthialla sijaitsevalta toimistoltamme, tyypillisesti tee- tai kahvimuki kädessä. Canthialla sijaitsee myös meidän ihana farmasian laitoksemme!

Farmasian alalta valmistuu terveydenhuollon ammattilaisia (farmaseutti ja proviisori), ja se tarjoaa mahdollisuuden työskennellä lääkkeiden, lääkehoidon ja lääkehuollon asiantuntijana niin apteekeissa, sairaaloissa, lääketeollisuudessa kuin eri organisaatioissakin. Opinnot ovat sekoitus monia eri tieteenaloja, ja ne sisältävät esimerkiksi farmaseuttista kemiaa, anatomiaa ja fysiologiaa, farmakologiaa ja lääkkeiden oikeaan käyttöön opastamista.

Ota seurantaan Instagram-tilimme @fortisry, niin kuulet ajankohtaisimmista asioistamme!

Fortiksen haalarimerkit: Fortis ry:n haalarimerkkitori

Hyeena ry

Hyeena ry on aktiivinen ainejärjestö ja tiivis yhteisö, Hyeenalauma. Hyeenathan ovat laumaeläimiä ja tämä lauma koostuu Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen sovelletun fysiikan ja ympäristötieteen opiskelijoista. Lauman tunnistaa punaisesta turkista sekä mitä todennäköisimmin kauas kantavasta ulvonnasta. Hyeenat ottavat uudet opiskelijat ja tuttavuudet avosylin vastaan yhteisöönsä, joten tätä laumaa kannattaa lähestyä, vaikka kauempaa voisikin näyttää hurjalta ja pelottavalta. Hyeenat arvostavat laumalaisiaan ja Sinua juuri sellaisena kuin olet!

Hyeena järjestää erittäin aktiivisesti tapahtumia sekä jäsenistölleen että poikkitieteellisesti myös etänä! Tunnetuimpia Hyeenan tapahtumia ovat syksyisin ja keväisin järjestettävät Ysärit ja Wabuseikkailu HopLopissa. Näistä perinteisistä tapahtumista ei kuitenkaan vielä päästä nauttimaan, mutta korvaavaksi toiminnaksi järjestämme mm. huippusuosittuja etäbingoja sekä etähengareita eri teemoilla.

Wabulle Hyeenalta tulee myös poikkitieteellinen etäwabubingo (ke 28.4.) sekä etäKuopio-Safari (to 29.4.)! Näistä lisää lähempänä!

Hyeenan myynnissä olevat haalarimerkit löytyvät uudistetuilta nettisivuilta. Laitathan sinäkin haalarit kuntoon! Kaikki merkit ovat hinnaltaan 3 €.

Hyeenalta saat nyt Wabun villeimmät haalarimerkit! Käy kurkkaamassa upouudet Bernien vappu, Koittakaa jaksaa ja Etätentti-merkit ja tietty vanhat klassikotkin, kuten Fuksivuosi – Huurteinen seikkailu! Haalarimerkkejä pääset tilaamaan oheisen lomakkeen kautta: Hyeenan haalarimerkkimyynti 

Hyeena toivottaa kaikille aurinkoista ja turvallista kevättä ja wabun odostusta! Kuten Hyeenassa on tapana sanoa: Haaskaa (etä)laamassa! AUUUUUUUU!!

*** In English ***

Hyeena ry is an active student organization and a close community, a Hyeena pack. Hyena is a gregarious animal and this pack consists of Applied Physics and Environmental Science students of the University of Eastern Finland at Kuopio campus. Members of the pack can be recognised by their red coat and often so loud howling. We Hyeenas receive new students and acquaintances with open arms so this pack is worth approaching although it may seem wild and loud from afar. Hyeenas appreciate their members and You just the way you are.

Hyeena actively organizes events (also in online) to its members and also interdisciplinary. The most famous events by Hyeena are twice a year organized Hyeena Loves the 90’s and Wabuseikkailu at Hoplop in spring. This year, however, Hyeena has largely replaced the indoor events with popular outdoor and online event alternatives such as virtual bingo and hanging out evenings with different themes.

On Vappu there will be an interdisciplinary bingo (Wednesday 28.4.) and Kuopio-Safari event (Thursday 29.4.) both held online. More information will be available later!

Hyeena’s overall patches for sale can be found on our websites! All the patches cost 3 €! You can order overall patches through the form:  Buy Hyeena Overall Patches

Hyeena wishes you all a sunny and safe spring! As in Hyeena is often said: Haaskaa(etä)laamassa! AUUUUUUUU!!


 

Kulti ry

TERVEISIÄ KULTILTA

Kulti ry on Itä-Suomen Yliopiston biolääketieteen ainejärjestö, ja meidän tavoitteena on pitää huolta jäsentemme hyvinvoinnista, oikeuksista ja eduista! Me järkkäillään huikeita tapahtumia, ollaan tiivisti yhteydessä biolääketieteen yksikköön koulutusohjelmaan ja kursseihin liittyvissä asioissa, ja tietysti mikä tärkeintä: pidetään jäsenten kahvihammas tyytyväisenä. 

Teemme tiivistä yhteistyötä alamme yritysten, alumnien sekä tietysti myös muiden ainejärjestöjen kanssa!

Kultilaisen tunnistaa yleensä punaisista haalareista (valkoisilla taskuilla!), labratakista tai upeasta kulticollegesta. Yliopistolla Kulteja voi useimmiten bongata Snellulta kultihuoneelta, labrasta tai meditorilta (vaikka toistaiseksi kultit pysyykin kiltisti etäopiskelemassa kotoa käsin).

Biolääketieteen koulutusohjelmassa yhdistyvät luonnontieteet sekä lääketiede: opintoihin kuuluu kaikkea genetiikasta fysiologiaan, mikrobiologiasta orgaaniseen kemiaan ja märkälabrasta bioinformatiikkaan. Isona meistä tulee molekyylilääketieteen asiantuntijoita, ja biolääketieteen koulutuksella voi tehdä kerrassaan vaikka mitä! Jokainen voi rakentaa omanlaisensa urapolun yliopistoissa, tutkimuslaitoksissa tai bio- ja terveysalan yrityksissä. Valmistuneet voivat mm. tehdä tiedettä tutkimuksen parissa, työskennellä kehitys- ja laadunvarmistustehtävissä, tai toimia vaikka yrittäjänä! 

Kulti ry:n haalarimerkkien tilauslomakkeella pääset tilaamaan itsellesi upeimmat merkit suoraan Itä-Suomesta: Kulti ry:n haalarimerkkimyynti

Kulti toivottaa kaikille tsemppiä etäopiskeluun ja rattoisaa etävappua!

KuoLO ry

KuoLO ry on Kuopion lääketieteen opiskelijoiden ainejärjestö, jonka jäsenet tunnistaa mustista haalareista ja hyvästä hengestä! Edunvalvonnan ja opiskelijapolitiikan lisäksi KuoLOn vuotta ryhdittävät perinteiset tapahtumat, kuten Toogat, Pikkujoulut sekä Tahko. Poikkitieteellistä menoa järjestää mm. sitsikerhomme KuoSi sekä aina tuorein kandivuosikurssi Hubailujen muodossa. Tekemistä KuoLOssa riittää lisäksi erilaisissa kerhoissa, urheilujoukkueissa ja kuorossa unohtamatta kansainvälisyyttä, hyväntekeväisyyttä sekä tietenkin Speksiä! Näin poikkeusaikana turvallisuus on tietenkin etusijalla, eikä kaikkea toimintaa voida järjestää. Korvaavia ratkaisuja toteutetaan kuitenkin innolla ja tapahtumarikkaampia aikoja odotellaan kuumeisesti. Seuraa meitä instagramissa @kuolory!  

Voit myös hankkia haalarimerkkejä - tai vaikka sukat - ja samalla tukea toimintaamme: KuoLon toimiston etämyyntilomake

Opiskelua ja meininkiä näkee alla olevasta videosta:


Preemio ry

Terve vaan kaikki Itä-Suomen yliopiston opiskelijat ja muut ISYY:n järjestöpäiville löytäneet tai eksyneet. Me olemme Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestö eli Preemio ry. Meidän riveihimme kuuluu lähes 700 jäsentä ja olemme yksi Kuopion katujen näkyvimpiä, ellei peräti se näkyvin, järjestö. Siis olimme ennen koronaa*. Nykyolosuhteissa toivomme ja uskomme, että preemiolaiset noudattavat uskollisesti Suomen valtioneuvoston asettamia ohjeita ja rajoituksia. Itse ainejärjestön lisäksi jäsenistömme pyörittää upeita vapaa-ajan kerhoja, kuten Preemion Liikuntakerhoa ja Sijoitusklubia a.k.a Preemio Investment Club:ia. Nämä kerhot ovatkin iso osa monen preemiolaisen elämää ja saamme olla niistä sekä niitä pyörittävistä aktiivijäsenistä hyvin ylpeitä. Meidät preemiolaiset jaetaan usein luonteemme mukaan kiltteihin ja häiriköihin, mutta totuushan on se, että jokaisessa preemiolaisessa piilee sekä kiltti että häirikkö :). Kiltistä ja häiriköstä saammekin mukavan aasinsillan haalarimerkkeihin, sillä nyt juuri sinulla on mahdollisuus ostaa Preemion upeita haalarimerkkejä, joihin lukeutuu mm. edellä mainitut KILTTI ja HÄIRIKKÖ haalarimerkit.

Merkkejä voit halutessasi ostaa Preemion Kide.appista Preemion haalarimerkit (kide.app).

Mukavaa ja työntäyteistä kevättä kaikille!

Socius ry

Socius ry on toiminut vuodesta 1984 lähtien Itä-Suomen Yliopiston Kuopion kampuksen yhteiskuntatieteiden opiskelijoiden ainejärjestönä. Pääaineitamme ovat sosiaalityö, sosiaalipsykologia ja hyvinvointi yhteiskunnassa. Tunnelmaa ainejärjestömme sisällä kuvaillaan yleensä hyvin lämpimäksi ja pyrimme toiminnassamme siihen, että jokainen voisi kokea olevansa tervetullut tovereiden joukkoon juuri omana itsenään. Sociuslaiset tunnistat iloisesta meiningistä ja keltaisista haalareista!

Löydät ainejärjestömme somessa mm. Facebookista, Instagramista ja Yammerista. Lisätietoa Sociuksesta, hallituksen yhteystiedot sekä ohjeet haalarimerkkien ostamiseen löydät verkkosivuiltamme.

Tsemppiä lukuvuoden loppuun, nähdään kevään poikkitieteellisissä etätapahtumissa!

Kuopion kerhot ja muut järjestöt

Loimun opiskelijat - Kuopio

Loimuttelevat terkut Loimun opiskelijat – Kuopiolta! 

Loimun opiskelijat – Kuopio eli tutummin LoKki on Loimun eli Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto ry:n opiskelijayhdistys sekä myös ISYY:n kampusjärjestö. LoKki järjestää jäsenistölleen erilaisia tapahtumia ympäri vuoden: tuutoripiknikiä, fuksikeilausta, saunailtoja, LoK-sitsejä sekä wabubrunssia yhteistyössä paikallisten ainejärjestöjen Hyeena ry:n ja Kulti ry:n sekä Loimu Pohjois-Savon kanssa. LoKki järjestää myös infoständejä ja koulutuksia vaihtuvilla teemoilla, jotka edistävät opiskelijoiden uravalmiuksia sekä työllistymistä.

Jäseneksi voit liittyä tämän linkin kautta: Liity Loimun jäseneksi 

Jos jokin asia askarruttaa mieltä, ota rohkeasti yhteyttä: loimunopiskelijatkpo@gmail.com 

LoKkiin voit tutustua tarkemmin:

Meidän IG: @loimunopiskelijatkuopio

Nettisivut: Loimun opiskelijat - Kuopio -verkkosivut

Facebook: Loimun opiskelijat - Kuopio -Facebookissa

LoKit toivottavat loimuavaa kevättä ja tsemppiä kaikille opintoihin (kohta on kesä)!

UEF Kuopion ylioppilaskuoro

Keväiset terveiset UEF Kuopion ylioppilaskuorolta!

UEF Kuopion ylioppilaskuoro on Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella toimiva sekakuoro. Kuoron johtajana toimii Richard Nicholls. Kuoron jäsenet ovat pääosin Itä-Suomen yliopiston opiskelijoita, mutta myös eri aloilta valmistuneita laulunharrastajia. Kuoron ohjelmisto on monipuolista ja haastavaa - tangosta aina kansanmusiikkiin ja moderneihin suomalaisiin teoksiin. Kuoro konsertoi yleensä kaksi kertaa vuodessa, jouluna ja keväällä. Konsertit ovat yleensä moniosaisia, joissa on jokin kantava yhdistävä teema. Lisäksi kuoro esiintyy yliopiston omissa juhlissa sekä ainejärjestöjen vuosijuhlissa ja muissa tapahtumissa. Lukukausien alussa järjestetään avoimia harjoituksia, joiden kautta kiinnostuneet pääsevät helposti tutustumaan kuoron toimintaan.

Keväällä 2021 kuoron toiminta on tauolla, mutta syksyllä jatketaan uusien ja isojen projektien parissa! Seuraa meitä someissa niin bongaat syksyn aloituksen ekojen joukossa!

Löydät meidät Instagramista @uef_kuopion_ylioppilaskuoro ja Facebookista Uefkuoro.

Kuoron toiminnasta voit lukea lisää nettisivuilta ja sähköpostilla meidät tavoittaa osoitteella yo-kuoro@uef.fi

Kuoro lähettää kaikille tsempit kevääseen! Musiikki tuo lohtua haastavissakin oloissa.