Ajankohtaista

20.04.2020

Tutustu Kuopion kerhoihin ja järjestöihin ISYYn järjestöpäivillä

ISYYn järjestöpäivät on molemmilla kampuksilla järjestettävä tapahtuma, jossa ISYYn kerhot ja erilaiset järjestöt esittelevät toimintaansa. Tapahtumassa opiskelijoilla on mahdollisuus löytää mukavaa tekemistä opintojen vastapainoksi. 

Vallitsevasta tilanteesta huolimatta ISYY pitää yllä perinteitä ja järjestää parhaansa mukaan mahdollisuuden järjestöpäiviin osallistumiseen, vaikka fyysinen läsnäolo kampuksilla ei olisikaan mahdollista. ISYY on pyytänyt molempien kampusten kerhoja ja järjestöjä lähettämään lyhyet esittelyt itsestään ja tälle sivulle olemme koonneet Kuopion toimijoilta saamamme materiaalin.

Järjestöpäivät ovat myös Facebookissa, jossa Joensuun ja Kuopion järjestöpäiville on omat tapahtumansa! Voit osallistua Facebook-tapahtumiin alla olevista linkeistä

Facebook: Järjestöpäivät Joensuu goes ETÄ

Facebook: Järjestöpäivät Kuopio goes ETÄ

 

Kuopio ainejärjestöt

Fortis ry

Väkevä & vahva Fortis ry on farmasian alan opiskelijoiden oma ainejärjestö, jonka voi tunnistaa tummanvihreistä haalareista.  Fortis on toiminut Kuopion kampuksella jo 46 vuotta, ja toimii edelleen aktiivisesti opiskelijoiden tapahtumien, edunvalvonnan, oppikirjojen kustantamisen sekä kouluttamisen parissa. Fortiksen oma toimisto löytyy Canthian 1.kerroksesta, jossa voit nauttia hyvästä seurasta teen tai kahvikupposen kera. Tervetuloa syksyllä, kun toimiston ovet taas avautuvat!

Haalarimerkkien myyntilinkki: Haalarimerkit 

Ottakaa yhteyttä sähköpostiin essiala@student.uef.fi, mikäli lomake ei toimi.

 

Hyeena ry

Hyeena ry on pienehkö ainejärjestö, mutta sitäkin suurempi ja tiiviimpi yhteisö, Hyeenalauma. Hyeenathan ovat laumaeläimiä ja tämä lauma koostuu Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen sovelletun fysiikan ja ympäristötieteen opiskelijoista. Lauman tunnistaa punaisesta turkista sekä mitä todennäköisimmin kauas kantavasta ulvonnasta. Hyeenat ottavat uudet opiskelijat ja tuttavuudet avosylin vastaan yhteisöönsä, joten tätä laumaa kannattaa lähestyä, vaikka kauempaa voisikin näyttää hurjalta ja pelottavalta. Hyeenat arvostavat laumalaisiaan ja Sinua juuri sellaisena kuin olet!

Hyeena järjestää erittäin aktiivisesti tapahtumia sekä jäsenistölleen että poikkitieteellisesti. Tunnetuimpia Hyeenan tapahtumia ovat syksyisin ja keväisin järjestettävät Ysärit ja Wabuseikkailu HopLopissa. Vaikka tänä vuonna Wabuseikkailu jää välistä koronan vuoksi, niin ensi vuonna seikkaillaan tämänkin vuoden edestä!

Hyeenan myynnissä olevat haalarimerkit löytyvät oheiselta lomakkeelta ja merkkien postitus on jälleen käynnissä. Kaikki merkit ovat hinnaltaan 3 €. Järjestöpäivien kunniaksi päätimme laittaa teille tarjouksen, jolla saat 4 haalarimerkkiä 3 hinnalla!

Haalarimerkkejä pääset tilaamaan tämän lomakkeen kautta Haalarimerkit 

Hyeena toivottaa kaikille aurinkoista ja turvallista kevättä! Kuten Hyeenassa on tapana sanoa: Haaskaa(etä)laamassa! AUUUUUUUU!!

 

Kulti ry

Kulti ry on Itä-Suomen Yliopiston biolääketieteen ainejärjestö, ja meidän tavoitteenamme on pitää huolta jäsentemme hyvinvoinnista ja eduista! Me järjestämme huikeita tapahtumia, sekä teemme tiivisti yhteistyötä alamme yritysten sekä biolääketieteen yksikön kanssa koulutusohjelmaan ja työelämään liittyvissä asioissa. Meidät kultit tunnistaa useimmiten labratakista tai punaisista haalareista (valkoisilla taskuilla), ja meitä voi yleensä bongata Snellulta labrasta tai kultihuoneelta.

Kulti ry:n haalarimerkkien tilauslomakkeella saat tilattua itsellesi upeimmat merkit suoraan Itä-Suomesta: Haalarimerkit 

Kulti toivottaa kaikille tsemppiä etäopiskeluun ja rattoisaa etävappua!

Kuva: Jani Telatie Photography

 

KuoLO ry

KuoLO ry on Kuopion lääketieteen opiskelijoiden ainejärjestö, jonka jäsenet tunnistaa mustista haalareista ja hyvästä hengestä! Edunvalvonnan ja opiskelijapolitiikan lisäksi KuoLOn vuotta ryhdittävät perinteiset tapahtumat, kuten Toogat, Pikkujoulut sekä Tahko. Poikkitieteellistä menoa järjestää mm. sitsikerhomme KuoSi sekä aina tuorein kandivuosikurssi Hubailujen muodossa. Tekemistä KuoLOssa riittää lisäksi erilaisissa kerhoissa, urheilujoukkueissa ja kuorossa unohtamatta kansainvälisyyttä, hyväntekeväisyyttä sekä tietenkin Speksiä! Seuraa meitä instagramissa @kuolory!

Haalarimerkkien myynti: Haalarimerkit 

 

Preemio ry

Preemio ry on Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen kauppatieteilijöiden ainejärjestö. Olemme 600 innokkaan jäsenen myötä saavuttaneet Kuopiossa jo aktiivisimman opiskelijajärjestön statuksen, mikä näkyy ja kuuluu mukavan puheensorinan ja viininpunaisten haalareiden merkeissä Kuopion katukuvassa.

Yksi tärkeimmistä asioista meille preemiolaisille on yhteisöllisyys. Me preemiolaiset pidämme yhtä niin koulussa kuin vapaa-ajalla, ja tuemme ja kannustamme toisiamme aina tilanteesta riippumatta. Preemiolaisista kasvaa opintojen edetessä luotettavia ja asiantuntevia kaupallisen alan ammattilaisia, ja tiiviin yhteisömme myötä kaikkeen vapaa-ajan toimintaan on helppo lähteä mukaan.

Näin korona-aikana haluammekin kannustaa kaikkia opiskelijoita aktiiviseen etätekemiseen ja löytämään tasapainon etäopiskelun ja vapaa-ajan välille. Tuoreimmasta Riskipreemio-jäsenlehdestämme löydätkin jos jonkinmoista etätekemistä piristämään kotona vietettävää arkea: ota vappubingo haltuun tai pelaa videoyhteyden välityksellä leikkimielistä “Opiskelijan kevät” -peliä kavereiden kesken: issuu.com/riskipreemio

Voimia ja jaksamisia kaikille, pysykää terveenä <3

 

Retikka ry

Retikka ry on Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen opiskelijoiden oma ainejärjestö. Jo vuodesta 1984 Retikka on yhdistänyt Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen opiskelijoita, huolehtinut jäsentensä oikeuksista ja hyvinvoinnista sekä parantanut opiskelijoiden yhteyksiä työelämään.

Retikkalaisten ylpeytenä ja tunnusmerkkinä on ehtymätön ruokatarjoilu ja tietenkin ruokahalu! Hallitus vastaa koko Retikan toiminnasta ja tapahtumien järjestämisestä: illanvietot, lajikokeilut, kulttuuritapahtumat, yritysvierailut, ekskursio sekä muu enemmän ja vähemmän viihteellinen toiminta täyttää jäsenistön almanakat ympäri satokauden. Soppaa sekoittamassa ovat myös yritys- ja yhdistysyhteistyökumppanit tapahtumineen sekä mahtavat opiskelijatoverit – hyvän ruuan kera, tietenkin!

Haalarimerkkejä voi tilata meidän verkkokaupastamme osoitteesta: holvi.com/shop/retikkary

HUOM! Kun tilaat haalarimerkkejä, muista ostaa myös postimaksu ja ilmoittaa postitustiedot, sillä haalarimerkkien noutaminen Retikan huoneelta ei ole tällä hetkellä mahdollista. Postitus maksaa 1-10 merkille 1,60€ ja yli 10 merkille 3,20€.

 

Socius ry

Socius ry on perustettu vuonna 1984. Olemme Itä-Suomen Yliopiston Kuopion kampuksen yhteiskuntatieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Tunnelmaa ainejärjestömme sisällä kuvaillaan yleensä hyvin lämpimäksi ja pyrimme toiminnassamme siihen, että jokainen voisi kokea olevansa tervetullut tovereiden joukkoon juuri omana itsenään. Sociuslaiset tunnistaa iloisen keltaisista haalareistaan sekä iloisesta ja hyväntuulisesta meiningistä! 

Socius ry is the student organization for students of Social Sciences on the Kuopio campus of UEF. Our atmosphere is warm and we welcome everyone to join us as themselves. You can recognize us from our yellow overalls with purple pockets.

Haalarimerkkien myynti: www.sociusry.com/haalarimerkit

TERHO ry

TERHO ry on hoitotieteen, terveystaloustieteen, sosiaali- ja terveyshallintotieteen, sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon sekä terveyden edistämisen etu- ja yhteistyöjärjestö. Meidät tunnistaa sinisistä haalareista. TERHOssa huolehdimme jäsentemme edunvalvonnasta ja järjestämme erilaisia tapahtumia ympäri vuoden, joihin kuuluvat perinteisesti alkukevään Spring Break Tahkolla ja TerhoSurvivor vaihtelevine lajikokeiluineen.

TERHOn toimintaan pääset tutustumaan Facebookissa (@TERHOry), Instagramissa (@terhory) ja nettisivuillamme osoitteessa https://terhory.fi/. TERHOn hallitukseen saat yhteyttä sähköpostitse: terhonhallitus@lists.uef.fi. Kunhan tilanne normalisoituu, pääsee terholaisten kanssa viettämään aikaa TERHO-huoneella Canthian kellarikerroksessa!

Haalarimerkkien myynti: terhory.fi/haalarimerkit/

 

Kuopio kerhot ja muut järjestöt

Kuopion Keskustaopiskelijat ry

Kuopion Keskustaopiskelijat ry on valtakunnallisen Keskustaopiskelijat ry:n paikallisosasto. Pyrimme aktiivisesti herättämään kiinnostusta yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja opiskelijapolitiikkaan. Järjestämme erilaisia tapahtumia rennoista keilaus- ja saunailloista syväluotaaviin keskustelu- ja koulutustapahtumiin, sekä kaikkea siltä väliltä. Kanssamme voit siis viettää aikaa monin tavoin. Tapahtumamme ovat avoimia kaikille opiskelijoille. Tervetuloa tutustumaan!

 

Loimun opiskelijat – Kuopion tervehdys luonnontieteilijöille!

Loimun opiskelijat – Kuopio eli tutummin LoKki on Loimun eli luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liiton opiskelijayhdistys sekä ISYY:n kampusjärjestö. LoKki järjestää jäsenistölleen erilaisia tapahtumia saunaillasta wabubrunssiin sekä auttaa työelämään pääsemisessä. Tämän hetkisen tilanteen vuoksi kevään perinteisiä tapahtumia ei voida järjestää, mutta pyrimme järjestämään korvaavia tapahtumia syksyllä!

Mietityttääkö, miten korona vaikuttaa kesätöihisi tai onko työsopimuksesi purettu koronan vuoksi? Loimu on koonnut sivuilleen kattavan tietopaketin koronan vaikutuksista kesätöihin ja opintoihin, johon pääset tästä linkistä: https://www.loimu.fi/korona-tyosuhde/kesatyot-ja-opinnot

Poikkeusoloista huolimatta vappu tulee ja niin myös Loimun perinteinen vappukampanja, jolloin 27.4.–10.5.2020 liittyneet opiskelijat saavat työttömyyskassattoman opiskelijajäsenyytensä ilmaiseksi loppuvuodeksi! Jäseneksi voi liittyä tämän linkin kautta: www.loimu.fi/opiskelijat/liity-opiskelijajaseneksi

Jos jokin asia askarruttaa mieltä, ota rohkeasti meihin yhteyttä: loimunopiskelijatkpo@gmail.com
LoKkiin voit tutustua tarkemmin:

loimunopiskelijatkuopio.wordpress.com

www.instagram.com/loimunopiskelijatkuopio

www.facebook.com/loimunopiskelijatkuopio

LoKki toivottaa Loimuavaa kevättä ja tsemppiä kaikille!

 

UEF Kuopion ylioppilaskuoro

UEF Kuopion ylioppilaskuoro on Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella toimiva sekakuoro. Kuoron johtajana toimii Richard Nicholls. Kuoron jäsenet ovat pääosin Itä-Suomen yliopiston opiskelijoita, mutta myös eri aloilta valmistuneita laulunharrastajia.

Kuoron ohjelmisto on monipuolista ja haastavaa - tangosta aina kansanmusiikkiin ja moderneihin suomalaisiin teoksiin. Kuoro konsertoi yleensä kaksi kertaa vuodessa, jouluna ja keväällä. Konsertit ovat yleensä moniosaisia, joissa on jokin kantava yhdistävä teema. Lisäksi kuoro esiintyy Yliopiston omissa juhlissa sekä ainejärjestöjen vuosijuhlissa ja muissa tapahtumissa. Lukukausien alussa järjestetään avoimia harjoituksia, joiden kautta kiinnostuneet pääsevät helposti tutustumaan kuoron toimintaan.

 

Lisätietoja:

Liisa Kainulainen, järjestöasiantuntija, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, 044 576 8419, jarjestoasiantuntija(at)isyy.fi

Juuso Myller, hallituksen jäsen, kansainväliset asiat ja järjestöt, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, 044 576 8402, juuso.myller(at)isyy.fi