Ajankohtaista

28.09.2020

Tutustu Kuopion toimijoihin syksyn 2020 järjestöpäivillä

ISYYn järjestöpäivät on molemmilla kampuksilla järjestettävä tapahtuma, jossa ISYYn kerhot ja erilaiset järjestöt esittelevät toimintaansa. Tapahtumassa opiskelijoilla on mahdollisuus löytää mukavaa tekemistä opintojen vastapainoksi. 

Tänä syksynä järjestöpäivät järjestetään etänä. ISYY on pyytänyt molempien kampusten kerhoja ja ainejärjestöjä sekä kampusjärjestöjä ja muita järjestöjä lähettämään lyhyet esittelyt itsestään ja tälle sivulle olemme koonneet Kuopion toimijoilta saamamme materiaalin. Tervetuloa tutustumaan kerhoihin ja järjestöihin! 

Järjestöpäivät ovat myös Facebookissa, jossa Joensuun ja Kuopion järjestöpäiville on omat tapahtumansa! Voit osallistua Facebook-tapahtumiin alla olevista linkeistä

Kuopion kerhot

ESN KISA - Kuopio International Students' Association

ESN KISA is a local meeting platform for international and Finnish students. We organize various cultural events, festivities and trips to other cities and countries. Our goal is to make students' time in Kuopio fun and memorable in an awesome international atmosphere.

ENS KISA membership is free for ISYY members! You can join our club in ISYY office, Lukema, where you can also buy our lovely overall patches and ESN KISA bags. 

To learn more check out our Facebook (ESN KISA), Instagram (@enskisa) and web page (www.esnkisa.eu).

Can't wait to see you at our events!

 

Kuopion ylioppilasteatteri

Kuopion ylioppilasteatteri on Kuopiossa vuodesta 1977 asti toiminut harrastajateatteri, joka toimii Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella. Kuopion ylioppilasteatteri on pyrkinyt edistämään nuorten aikuisikäisten teatteriharrastusta tuottamalla ennakkoluulotonta, nuorta ja kunnianhimoista teatteria.

KUOPION YLIOPPILASTEATTERI ESITTÄÄ RUUMIS -NÄYTELMÄN!

"Jos sinä olet siinä, niin…"
"Kuka ihme makaa siellä ojassa?"
Keskenään riitaisat vanhat mafiasuvut, Luodot ja Holmit, ovat aikoinaan saaneet sovittua yhteisestä rauhansopimuksesta. Pitkäikäinen rauha kuitenkin yllättäen vaarantuu, kun sukujen maiden raja-alueella, ei kenenkään maalla, makaa tunnistamaton ruumis.

Ensi-ilta Pe 2.10, klo 18.00.
Muut esitykset
La 3.10, klo 14.00
To 8.10, klo 18.00
Pe 9.10, klo 18.00
La 10.10, klo 14.00
Liput: 6 € / 4 € (alennusryhmät opiskelijat, työttömät, eläkeläiset)
Lippuja saatavilla ovelta puolta tuntia ennen esityksen alkua (vain käteinen).
Esityspaikka: Itä-Suomen yliopiston Kuopion Kampus, rakennus Canthia, sali CA101
Ruumis -näytelmän facebook

SINUSTAKO TEATTERILAINEN?

Kuopion ylioppilasteatteri hakee uusia teatterilaisia joukkoonsa!
Vuoden 2020 Starttiviikko:
- KYT-info
Tule kuuntelemaan, keitä me olemme ja mitä me teemme. Tule myös juomaan Kuopion ylioppilasteatterin tarjoamat kahvit ja kyselemään nykyisiltä jäseniltämme kiperiä kysymyksiä.
TI 20.10. klo 18.00 - 20.00
Lukema, Studentia (Yliopistonranta 3, C-ovi)
- Aloitusviikonloppu ja rekrytointi
 Viikonlopun aikana tutustumme teatterin toimintaan, tulevaan produktioon ja tietysti toisiimme. Uusille jäsenille järjestämme pienen ja soman valintatilaisuuden.
LA 24.10. klo 14.00 - 19.00 & SU 25.10. klo 12.00 - 17.00
Lukema, Studentia (Yliopistonranta 3, C-ovi)
Starttiviikon Facebook

www.kuopionylioppilasteatteri.net
kuopionylioppilasteatteri@gmail.com
044 576 8416
Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa!

 

Kuopion ainejärjestöt

Hyeena ry

Hyeena ry on pienehkö ainejärjestö, mutta sitäkin suurempi ja tiiviimpi yhteisö, Hyeenalauma. Hyeenathan ovat laumaeläimiä ja tämä lauma koostuu Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen sovelletun fysiikan ja ympäristötieteen opiskelijoista. Lauman tunnistaa punaisesta turkista sekä mitä todennäköisimmin kauas kantavasta ulvonnasta. Hyeenat ottavat uudet opiskelijat ja tuttavuudet avosylin vastaan yhteisöönsä, joten tätä laumaa kannattaa lähestyä, vaikka kauempaa voisikin näyttää hurjalta ja pelottavalta. Hyeenat arvostavat laumalaisiaan ja Sinua juuri sellaisena kuin olet! 🥰

Hyeena järjestää erittäin aktiivisesti tapahtumia sekä jäsenistölleen että poikkitieteellisesti. Tunnetuimpia Hyeenan tapahtumia ovat syksyisin ja keväisin järjestettävät Ysärit ja Wabuseikkailu HopLopissa. Tänä vuonna Hyeena on kuitenkin pääsääntöisesti siirtynyt sisätiloista ja isoista poikkitieteellisestä tapahtumista ulkotiloihin ja etäyhteyksien äärelle.

Vuonna 2020 Hyeena täyttää jo 45 vuotta eli vietämme tänä vuonna juhlavuotta, vaikka itse vuosijuhlia ja vuosijuhlaviikkoa emme tänä syksynä pääsekään viettämään. Juhlitaan, kun se on jälleen turvallista! 🥳

Hyeenan myynnissä olevat haalarimerkit löytyvät uudistetuilta nettisivuilta! Laitathan sinäkin haalarit kuntoon! Kaikki merkit ovat hinnaltaan 3 €.

Haalarimerkkejä pääset tilaamaan nettisivuilta löytyvän lomakkeen kautta:
Hyeena ry:n haalarimerkit

Hyeena toivottaa kaikille aurinkoista ja turvallista kevättä! Kuten Hyeenassa on tapana sanoa: Haaskaa (etä)laamassa! AUUUUUUUU!!

*** In English ***

Hyeena ry is a relatively small student organization but an even greater and close community, a Hyeena pack. Hyena is a gregarious animal and this pack consists of Applied Physics and Environmental Science students of the University of Eastern Finland at Kuopio campus. Members of the pack can be recognised by their red coat and often so loud howling. We Hyeenas receive new students and acquaintances with open arms so this pack is worth approaching although it may seem wild and loud from afar. Hyeenas appreciate their members and You just the way you are. 🥰

 

Hyeena actively organizes events to its members and also interdisciplinary. The most famous events by Hyeena are twice a year organized Hyeena Loves the 90’s and Wabuseikkailu at Hoplop in spring. This year, however, Hyeena has largely moved from indoor and large interdisciplinary events to outdoor spaces and remote connections.

 

Hyeena’s overall patches for sale can be found on our websites! All the patches cost 3 €!

You can order overall patches through the form on the website:
Overall patches of Hyeena ry

Hyeena wishes you all a sunny and safe spring! As in Hyeena is often said: Haaskaa(etä)laamassa! AUUUUUUUU!!

 

Kulti ry

Kulti ry on Itä-Suomen Yliopiston biolääketieteen ainejärjestö, ja meidän tavoitteenamme on pitää huolta jäsentemme hyvinvoinnista ja eduista! Me järjestämme huikeita tapahtumia, sekä teemme tiivisti yhteistyötä alamme yritysten sekä biolääketieteen yksikön kanssa koulutusohjelmaan ja työelämään liittyvissä asioissa. Meidät kultit tunnistaa useimmiten labratakista tai punaisista haalareista (valkoisilla taskuilla), ja meitä voi yleensä bongata Snellulta labrasta tai kultihuoneelta.

Kultin haalarimerkkejä voit ihailla ja tilata tällä lomakkeella: 
Kulti ry:n haalarimerkit

Kulti toivottaa kaikille tsemppiä (etä)opiskeluun ja rattoisaa syksyä!

Kuva: Jani Telatie Photography

 

KuoLO ry

KuoLO ry on Kuopion lääketieteen opiskelijoiden ainejärjestö, jonka jäsenet tunnistaa mustista haalareista ja hyvästä hengestä! Edunvalvonnan ja opiskelijapolitiikan lisäksi KuoLOn vuotta ryhdittävät perinteiset tapahtumat, kuten Toogat, Pikkujoulut sekä Tahko. Poikkitieteellistä menoa järjestää mm. sitsikerhomme KuoSi sekä aina tuorein kandivuosikurssi Hubailujen muodossa. Tekemistä KuoLOssa riittää lisäksi erilaisissa kerhoissa, urheilujoukkueissa ja kuorossa unohtamatta kansainvälisyyttä, hyväntekeväisyyttä sekä tietenkin Speksiä! Näin poikkeusaikana turvallisuus on tietenkin etusijalla, eikä kaikkea toimintaa voida järjestää. Korvaavia ratkaisuja toteutetaan kuitenkin innolla ja tapahtumarikkaampia aikoja odotellaan kuumeisesti. Seuraa meitä instagramissa @kuolory!

Voit myös hankkia haalarimerkkejä - tai vaikka sukat - ja samalla tukea toimintaamme:
KuoLOn toimiston etämyyntilomake 

 

Retikka ry

Retikka ry on Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen opiskelijoiden oma ainejärjestö. Jo vuodesta 1984 Retikka on yhdistänyt Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen opiskelijoita, huolehtinut jäsentensä oikeuksista ja hyvinvoinnista sekä parantanut opiskelijoiden yhteyksiä työelämään.

Retikkalaisten ylpeytenä ja tunnusmerkkinä on ehtymätön ruokatarjoilu ja tietenkin ruokahalu! Hallitus vastaa koko Retikan toiminnasta ja tapahtumien järjestämisestä: illanvietot, lajikokeilut, kulttuuritapahtumat, yritysvierailut, ekskursio sekä muu enemmän ja vähemmän viihteellinen toiminta täyttää jäsenistön almanakat ympäri satokauden. Soppaa sekoittamassa ovat myös yritys- ja yhdistysyhteistyökumppanit tapahtumineen sekä mahtavat opiskelijatoverit – hyvän ruuan kera, tietenkin!

Haalarimerkkejä voi tilata meidän verkkokaupastamme osoitteesta: holvi.com/shop/retikkary/ 

 

Socius ry

Socius ry on perustettu vuonna 1984. Olemme Itä-Suomen Yliopiston Kuopion kampuksen yhteiskuntatieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Tunnelmaa ainejärjestömme sisällä kuvaillaan yleensä hyvin lämpimäksi ja pyrimme toiminnassamme siihen, että jokainen voisi kokea olevansa tervetullut tovereiden joukkoon juuri omana itsenään. Sociuslaiset tunnistaa iloisen keltaisista haalareistaan sekä iloisesta ja hyväntuulisesta meiningistä! 

Socius ry is the student organization for students of Social Sciences on the Kuopio campus of UEF. Our atmosphere is warm and we welcome everyone to join us as themselves. You can recognize us from our yellow overalls with purple pockets.

Osta Socius ry:n haalarimerkkejä/ 
Buy overall patches of Socius ry

TERHO ry

TERHO ry on hoitotieteen, terveystaloustieteen, sosiaali- ja terveyshallintotieteen, sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon sekä terveyden edistämisen etu- ja yhteistyöjärjestö. Meidät tunnistaa sinisistä haalareista.

TERHOssa huolehdimme jäsentemme edunvalvonnasta ja järjestämme erilaisia tapahtumia ympäri vuoden, joihin perinteisesti kuuluvat alkukevään Spring Break Tahkolla ja Terho Survivor vaihtelevine lajikokeiluineen. TERHOn toimintaan pääset tutustumaan Facebookissa (@TERHOry), Instagramissa (@terhory) ja nettisivuillamme osoitteessa terhory.fi/. Myynnissä olevat haalarimerkkimme löytyvät nettisivuiltamme ja niiden osto tapahtuu TERHO-huoneella, jonne voi samalla tulla vaikka kahvittelemaan ja vaihtamaan kuulumisia muiden terholaisten kanssa.

Voit myös ottaa yhteyttä TERHOn hallitukseen, jos haluat tilata haalarimerkkejä postitse. Hallituksen saat kiinni osoitteessa: terhonhallitus@lists.uef.fi. Tulethan huoneelle ja tapahtumiimme vain terveenä sekä turvavälit ja hygienia huomioiden. Mukavaa syksyä!

 

Kuopion kampusjärjestöt ja muut järjestöt

Kuopion Demarinuoret ja -opiskelijat

Kuopion Demarinuoret ja -opiskelijat on paikallinen nuorisoyhdistys, joka pyrkii edistämään sosialidemokraattisia arvoja sekä tarjoamaan nuorille vaikuttamisen paikkoja järjestämällä erilaista paikallistoimintaa, vaikuttamisiltoja ja julkaisemalla kannanottoja. Järjestämme monenlaisia tapahtumia, kuten hengailuiltoja, koulutuksia, kokouksia ja rentoa yhdessäoloa erilaisin teemoin. 

Lisätietoja meistä löydät:

 

Kuopion Rotaract

Rotaract kokoaa nuoria aikuisia klubi- ja palvelutoimintaan verkostoitumaan, harjoittelemaan johtamis- ja yhteistyötaitojaan ja vaikuttamaan ympäristönsä hyvinvointiin erilaisten palveluprojektien avulla. 

Rotaractklubin ohjelmassa voi olla yritysvierailuja, yhteisöpalveluprojektien suunnittelua ja toteuttamista sekä, verkostoitumistapaamisia paikkakunnalla, kansallisesti tai kansainvälisesti. Kansallisen ja maailmanlaajuisen verkoston ja tapaamisten kautta on mahdollisuus solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti. Rotaractklubien jäsenet hoitavat ja hallinnoivat omaa klubiaan ja päättävät toiminnastaan ja palveluprojekteistaan. Klubin apuna on klubia sponsoroiva kummirotaryklubi. 

Mikäli kiinnostuit Rotaractin toiminnasta. Kuopion Rotaractiin voi ottaa yhteyttä sähköpostilla: rotaract.kuopio@gmail.com

tai

Facebook Kuopion Rotaract
Instagram: rotaract.kuopio

Kuva Rotaract konferenssista Tampereelta 2020

 

Loimun opiskelijat Kuopio

Loimuavat terveiset Loimun opiskelijat – Kuopiolta!

Loimun opiskelijat – Kuopio eli tutummin LoKki on Loimun eli luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liiton opiskelijayhdistys sekä ISYY:n kampusjärjestö. LoKki järjestää jäsenistölleen erilaisia tapahtumia ympäri vuoden: tuutoripiknikiä, fuksikeilausta, saunailtoja, LoK-sitsejä sekä wabubrunssia yhteistyössä paikallisten ainejärjestöjen Hyeena ry:n ja Kulti ry:n sekä Loimu Pohjois-Savon kanssa. LoKki järjestää myös infoständejä ja koulutuksia vaihtuvilla teemoilla, jotka edistävät opiskelijoiden uravalmiuksia sekä työllistymistä.  

Eihän se syksy olisi mitään ilman Loimun perinteistä fuksikampanjaa, mikä tarkoittaa sitä, että fuksina saat Loimun opiskelijajäsenyyden ilmaiseksi! Ilmainen jäsenyys edellyttää, että olet kuluvana lukuvuotena aloittanut ensimmäisen kandidaatin tutkintosi opiskelun. Tänä syksynä aloittaneena maksat siis Loimun opiskelijajäsenmaksun (24 €/vuosi) vasta vuoden 2022 alusta!

Jäseneksi voit liittyä tämän linkin kautta:
Liittymislomake opiskelijajäsenelle 

Jos jokin asia askarruttaa mieltä, ota rohkeasti yhteyttä: loimunopiskelijatkpo@gmail.com  

LoKkiin voit tutustua tarkemmin: 

LoKki toivottaa loimuavaa syksyä ja tsemppiä kaikille opintoihin!