Ajankohtaista

27.05.2021

UEF tiedottaa: Itä-Suomen yliopistossa palataan normaaliin opiskeluun ja työntekoon syksyyn mennessä

Koronavirustilanne Suomessa on kohentunut merkittävästi ja myös rokotusohjelma on hyvässä vauhdissa. Tämä mahdollistaa paluun normaaliin opiskeluun ja työntekoon kesän aikana ja syksyyn mennessä – mahdolliset viranomaismääräykset toki huomioon ottaen.

Opetuksessa valmistaudutaan syyslukukauteen 2021 ilman fyysiseen läsnäoloon, tiloihin tai osallistujamääriin liittyviä rajoitteita. Myös opiskelijavaihto avautuu, eli opiskelijavaihtoon (tutkinto- ja vaihto-opiskelijat) on mahdollista sekä lähteä että saapua syyslukukaudella 2021 yliopiston, THL:n ja ulkoministeriön sekä vaihtokohteiden maiden ja oppilaitosten ohjeita noudattaen.

Riskiryhmiin kuuluvat henkilöt voivat palata kampukselle 21 päivää 1. rokoteannoksen saamisesta, mikäli heidät on rokotettu Comirnaty- tai Moderna-rokotteella, tai 14 päivää 2. rokoteannoksen saamisesta, mikäli heidät on rokotettu Astra Zeneca -rokotteella.

Sykettä-yliopistoliikunta on myös avautunut siten, että ulkona tapahtuva ryhmäliikunta on jälleen mahdollista. Sisätiloissa tapahtuvaa ryhmäliikuntaa ja lajeja pyritään myös avaamaan syksyyn mennessä.  Yliopiston omat kuntosalit avautuvat 1.6.2021. Muista avauksista tiedotetaan erikseen Sykettä-liikunnan omissa kanavissa sekä Yammerissa.

Kasvomaski- ja turvavälisuositusten purkamisessa noudatetaan alueellisten koronakoordinaatioryhmien ja THL:n ohjeistuksia.

Lue lisää:

UEF Kamu, avautuu uuteen välilehteen: Itä-Suomen yliopistossa palataan normaaliin opiskeluun ja työntekoon syksyyn mennessä

SYKETTÄ Kuopio, avautuu uuteen välilehteen: SYKETTÄ Kuopio Tilat

SYKETTÄ Joensuu, avautuu uuteen välilehteen: SYKETTÄ Joensuu Ajankohtaista