Ajankohtaista

07.08.2018

UEFin kampusalueiden pysäköinti muuttuu maksulliseksi 1.9.2018 – Pysäköintiluvan voi hankkia 1.8. alkaen

Itä-Suomen yliopiston Joensuun ja Kuopion kampusalueiden pysäköinti muuttuu maksulliseksi 1.9.2018 alkaen. Aiemmin myönnetyt yliopiston pysäköintiluvat (esimerkiksi opiskelijoiden vihreät pysäköintiluvat) eivät ole enää voimassa, kun pysäköinti muuttuu maksulliseksi 1.9.2018 alkaen.

Pysäköinti on maksullista syyskuusta toukokuuhun ma-pe klo 7-16. Muina aikoina pysäköinti yliopiston alueella on maksutonta.

Pysäköintilupavarausten tekeminen ja hinnat

Pysäköintilupavarauksia voi tehdä 1.8. alkaen osoitteessa eparking.fi.  Sivustolla on tarkempaa tietoa palvelusta ja asiakaspalvelun yhteystiedot. Henkilöstö ja opiskelijat tunnistautuvat eParking-palveluun UEF-tunnuksilla (HAKA-kirjautuminen).

Opiskelijoille jatkuvan 12 kk:n luvan hinta on 90 euroa. Opiskelijan määräaikainen pysäköintilupa on 12 euroa / kuukausi. Opiskelijaluvalla voi pysäköidä opiskelijapysäköintiin varatuille alueille. Lyhytaikaisen pysäköinnin tuntihinta on 1 euroa, enimmillään kuitenkin 6 euroa / vrk.

Pysäköintilupa 12 kuukauden laskutusvälillä on jatkuva ja sen voimassaolo uudistetaan maksamalla uusi lasku eräpäivään mennessä. Tieto avoinna olevasta laskusta tulee sähköpostiin. Lyhytaikaisen pysäköinnin maksun voi suorittaa maksuautomaattiin tai mobiilimaksuna.

Henkilöstö- ja opiskelijaluvan pysäköintioikeuden voi laajentaa koskemaan pysäköintiä kotikampuksen lisäksi myös toisella kampuksella.

Maksullinen pysäköintilupa perustuu rekisteritunnukseen ja se on ajoneuvokohtainen. Pysäköintiluvan voi asettaa aktiiviseksi yhdelle rekisterinumerolle kerrallaan, mutta luvan rekisterinumeroa voi vaihtaa niin usein kuin on tarvetta, jos luvanhaltijalla on käytössään useampi auto. Uuden rekisterinumeron asettaminen tai vaihtaminen onnistuu eParkingin verkkosivulla tai mobiiliapplikaatiolla.

Lue lisää:

Lisätietoja, eParking-ohje ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Heimon palveluissa​: Pysäköinti.

UEF: Itä-Suomen yliopiston kampusalueiden pysäköinti muuttuu maksulliseksi (6.6.2018)

Lue myös:

Kannanotto: Ainejärjestöjen ja ylioppilaskunnan yhteinen kannanotto koskien pysäköinnin maksullistumista yliopiston paikoitusalueilla (11.6.2018)