Ajankohtaista

05.11.2019

Uskalla puhua - kerro kokemuksesi häirinnästä

ISYY toteuttaa marras-joulukuussa häirintää vastustavan kampanjan somekanavissaan. Kampanjan tarkoituksena on lisätä tietoisuutta siitä, mitä häirintä on sekä tuoda esiin keinoja ja toimia häirintää kohdatessa. Kampanjaa varten keräämme opiskelijoiden kokemuksia häirintätilanteista anonyymisti. Viikkojen 45 ja 46 aikana opiskelijat saavat kirjoittaa kokemuksistaan kampusten wc-tiloista löytyville julisteille.

Ymmärräthän, että kirjoittaessasi häirintäkokemuksestasi julisteelle ISYY voi käyttää tapausta esimerkkinä häirintätilanteesta kampanjassaan omissa viestitäkanavissaan. Pidäthän myös itse kirjoittamasi kokemuksen anonyymeinä kaikkien osapuolien osalta. Kaikki kokemukset tullaan anonymisoimaan siten että kokemuksen kertoja tai henkilöt eivät ole tunnistettavissa.

Kokemuksia tullaan jakamaan ISYYn somekanavissa marras-joulukuun aikana. Asiantuntijat kertovat häirinnänvastaisista toimista ilmitulleisiin häirintätilanteisiin.

UEF on julkaissut vuonna 2019 toimintamallin opiskelussa esiintyviin epäasiallisen kohtelun ja häirinnän tilanteisiin. ISYY vaikutti toimintamallin luomiseen vuonna 2018 muun muassa julkaisemallaan kannanotolla. Kampanjan tavoitteena on myös tuoda toimintamallia opiskelijoiden tietoisuuteen. 

Lue lisää:

Kamu.uef.fi: Toimintamalli opiskelussa esiintyviin epäasiallisen kohtelun ja häirinnän tilanteisiin Itä-Suomen yliopistossa 
Facebook.com: ISYY - Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta
Instagram.com: @isyyuef

Lisätietoja:

Susanna Remes, hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, puh. 044 576 8403, susanna.remes(at)isyy.fi