Ajankohtaista

01.10.2013

Hyvinvointiviikko ja liikuntailtapäivä

Opiskelijan hyvinvoinnin puolesta pahaa oloa ja väsymystä vastaan!

Alkaako syksy jo painaa ja opiskelustressi puskea päälle? Tuntuuko, että oma hyvinvointi ja liikunta ovat jääneet liian vähälle? Haluaisitko välillä helliä itseäsi ja kehoasi? Ei hätää, ISYY:n Hyvinvointiviikkoa vietetään viikolla 40 eli 30.9.–6.10.2013. Liikuntailtapäivä 1.10. on osa Hyvinvointiviikkoa. Rehtorin päätöksellä liikuntailtapäivä on opetuksesta vapaa klo 12.15 alkaen.

Hyvinvointiviikon tarkoituksena on tarjota ISYY:n eri kampusten opiskelijoille mukavaa tekemistä liikunnan ja kulttuurin parissa. Luvassa on muun muassa retkeilyä, erilaisia liikunta-aktiviteetteja, järjestöpäivät sekä kulttuuririentoja. Ja bilettämäänkin pääsee, tietysti!

Osa Hyvinvointiviikon toiminnoista on maksullisia, osa ilmaisia. Löydät tiedon tästä aina kyseisen aktiviteetin kohdalta.

Löydät tietoa Hyvinvointiviikosta sekä liikuntailtapäivästä ja niiden ohjelmasta eri kampuksilla kootusti täältä. Seuraa myös ilmoittelua ISYY:n Facebook-sivulla, Wiikko-Ärsykkeissä ja Uljaassa sekä sähköpostilistoilla.

 

JOENSUU:


Ohjelmaa pitkin viikkoa:

Joensuun kaupunginteatteri, Kaupungintalo, Rantakatu 20, 80100 Joensuu
Naperonäytelmä Vaavin salattu elämä
Seuraavina esityspäivinä opiskelijalippu saman päivän esitykseen äkkilähtöhintaan a 3,50 euroa (norm. 7 €):
– keskiviikkona 2.10. klo 9.30, 11 ja 18
– torstaina 3.10. klo 9 ja 10.30
Liput esityspäivinä Carelicumista, Koskikatu 5, p. 013 267 5222 tai teatterin ovilipunmyynnistä, tuntia ennen esityksiä, kaupungintalo, Rantakatu 20, jos esityksiin on tilaa.

Kristian Smedsin käsikirjoittama Sad Songs from the Heart of Europe
Seuraavina esityspäivinä opiskelijalippu saman päivän esitykseen äkkilähtöhintaan a 8 euroa (norm. 16 €):
– torstaina 3.10. klo 18.30
– perjantaina 4.10. klo 18.30
– lauantaina 5.10. klo 14.30 ja 18.30
Liput esityspäivinä Carelicumista, Koskikatu 5, p. 013 267 5222 tai teatterin ovilipunmyynnistä, kaupungintalo, Rantakatu 20 tuntia ennen esityksiä, jos esityksiin on tilaa

Taideyhdistys Harhan galleria
Kauppakatu 44
– ti–pe 13–18
– la 11–15
Harhan galleriassa näyttely veistoksia sekä katutaiteesta ammentavia kuvia.

Kulttuurin kohteisiin voit tutustua Kulttuurin kätköjen kautta eli Joensuun seutukirjasto ja Pohjois-Karjalan museo ovat tuottaneet kulttuurikävelyn Joensuun ruutukaavalla.

Karttakoordinaatit ohjaavat kaupungin historiallisille paikoille. Reittiohjeet voi noutaa Joensuun pääkirjastosta (Koskikatu 9) tai Carelicumista (Koskikatu 5) tai tulostaa verkkosivuilta.

Joensuun keskusta-alueen liikuntamahdollisuuksiin voi tutustua QR-suunnistuksen kautta:
QR-koodein ohjattu Mehtimäen ja keskusta-alueen liikuntapaikkojen esittelyreitti on kokonaisuudessaan n. 4,5 km pitkä. Mehtimäen urheilupuiston kohteisiin (rastit 2–11) tutustuminen QR-suunnistaen vie aikaa n. 45 minuuttia. Reitin ensimmäinen rasti sijaitsee urheilutalolla, mutta reitin kiertämisen voi aloittaa myös esimerkiksi Virkistysuimala Vesikosta – yliopiston kampuksen lähinaapurista – osoitteesta Uimarintie 1. QR-koodi sijaitsee pääoven viereisellä ilmoitustaululla.

QR-suunnistuksen suorittamiseen tarvitaan älypuhelin ja toimiva nettiyhteys sekä joihinkin puhelimiin (maksuton) erikseen ladattava ohjelmisto, jolla lukea koodeja.

Reittiin liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä Joensuun kaupungin liikuntapalveluihin: liikuntasuunnittelija Sari Jormanainen p. 050 354 3385.


Maanantai 30.9.

Järjestöpäivä vol I klo 10–15 Carelian aulassa
Hyvinvointiviikon ensimmäisessä järjestöpäivässä toimintaansa esittelevät mm. ISYY:n kampusjärjestöt, kerhot ja muut opiskelijoille ajankohtaiset toimijat. Tule tutustumaan mm. ISYY:n alaisten kerhojen, jaostojen ja yhdistysten toimintaan. Löydä uusia harrastuksia ja tutustu vaikka erilaisten yhdistysten tarjoamiin palveluihin!


Tiistai 1.10.

Liikuntailtapäivä 1.10. klo 12.15 alkaen.
Liikuntailtapäivän ohjelma


Keskiviikko 2.10.

Mahdollisuus tutustua Joensuun kaupunginorkesterin toimintaan, klo 09.45 esittely ja klo. 10.00 harjoitusten seuraaminen, Carelia. Orkesterin esittelyyn kokoontuminen Carelia-salin yläaulassa eli luentosali C1:n ulkopuolella.

Laulettu opaskierros Pohjois-Karjalan museossa on valitettavasti peruttu.


Torstai 3.10.

Järjestöpäivä vol II klo 10–14 Carelian aulassa.
Toisessa järjestöpäivässä etusijalla ovat ISYY:n ainejärjestöt. Tule tutustumaan ainejärjestöjen, kerhojen ja kampusjärjestöjen toimintaan.

Taideyhdistys Harha järjestää vertaistukiryhmän tapaamisen taiteentekijöille ja siitä kiinnostuneille klo 19.00 Ravintola Sointulassa.

Klo 15 alkaen noin tunnin kierrätys teatterin tiloissa, 1 euro/henkilö, HUOM. max 20 henkilöä, kokoontuminen kaupungintalon ala-aulassa lipunmyyntitiskin luona, Rantakatu 20. Ilmoita itsesi mukaan Carelian ilmoitustaululla olevaan lappuun 1.10 mennessä.


Perjantai 4.10.

Taidemuseoon Happy Hour eli ilmainen sisäänpääsy klo 14–16.

Carelicum – Pohjois-Karjalan museossa Happy Hour eli ilmainen sisäänpääsy klo 15–17.

 

KUOPIO:


Maanantai 30.9.

Pyöräretki klo 18.00 Kuopiossa ohjaajan avulla. Matkan pituus n. 10 km. Lähtö Studentialta ns. liikuntatilojen oven edestä. Reitti kulkee Särkiniemen kautta Leväselle ja sieltä Kolmisopen kautta takaisin Lukemalle. Ohjaajana Jani Loponen.
Säävaraus eli sateella ei lähdetä pyöräilemään.


Tiistai 1.10.

Kuopion taidemuseossa klo 10–17. Näyttelyt: Taiteilijan matkassa ja Karua kauneutta Juho Rissasen seurassa
Opiskelijalippu Kuopion museo 4 €, Kortteli 3 € ja taidemuseo 3 €. Muille kuin opiskelijoille Museoiden yhteislippu, jonka voi ostaa kaikista kaupungin museokohteista, 9 €. Lippu on voimassa vuoden ostopäivästä, lipulla kerran sisäänpääsyt Kuopion museoon, Korttelille ja taidemuseoon. (Peruspääsymaksut: 7 / 5 / 5)

Liikuntailtapäivä klo 12.15–16.00
Liikuntailtapäivän ohjelma
Huomioithan, että liikuntailtapäivän maksullisiin ohjelmiin on ilmoittautumiset ja ilmoittautuminen suurimpaan osaan niistä päättyy torstaina 26.9. klo 16.00.

Opi tanssimaan minuutissa -työpaja (non-stop) / Anja Lappi
Tanssiteatteri Minimi Studentialla Lukeman kokoushuoneessa (1.krs./ylioppilaskunnan tilat) klo 13–16.
Paikalla lisäksi: Maijariitta Karhulahti ja Miehen Kuolema käsikirjoittaja ja esiintyjä Miko Kivinen

YTHS:n hemoglobiinin ja verenpaineen mittauspiste Studentialla klo 13–15.


Keskiviikko 2.10.

Vanhusten päiväkonserttiin ovat tervetulleita myös nuoremmat henkilöt ke 2.10. klo 13.00 Kuopion Musiikkikeskukselle. Liput 6 e/hlö. Konsertoimassa Kuopion kaupunginorkesteri: Kari Kropsu, kapellimestari, Anna Immonen, sopraano.
Vanhusten päiväkonsertissa soi suomalaisia tuntoja mm. Jean Sibeliuksen sävelin. Konsertissa kuullaan säveltäjän unohtumattomia yksinlauluja, joita tulkitsee kesän 2012 Kangasniemen laulukilpailun voittaja Anna Immonen.

Kuopion taidemuseossa klo 10–17. Näyttelyt: Taiteilijan matkassa ja Karua kauneutta Juho Rissasen seurassa.
Opiskelijalippu: Kuopion museo 4 €, Kortteli 3 € ja taidemuseo 3 €. Muille kuin opiskelijoille Museoiden yhteislippu, jonka voi ostaa kaikista kaupungin museokohteista, 9 €. Lippu on voimassa vuoden ostopäivästä, lipulla kerran sisäänpääsyt Kuopion museoon, Korttelille ja taidemuseoon. (Peruspääsymaksut: 7 / 5 / 5)

Kirjailijavierailu klo 18.00–n. 19.15 (Studentia-rakennuksen 2.krs. ns. kappelin tiloissa)
Satumainen Kuopio – Marja-Sisko Aalto ja Tatu Kokko kertovat Kuopion merkityksestä uutuuskirjoissaan Murha tuomiokapitulissa ja Heinäkuun päivä.


Torstai 3.10.

Kuopion Mieslaulajat pitää kenraaliharjoitukset yliopistolla L2/Canthialla klo 16.00–16.30.
Ns. normaalit kuoroharjoitukset, joissa äänen avauksen jälkeen tutustutaan Balladi Saimaalta -aiheisiin lauluihin. Tämän jälkeen kuorolla kenraaliharjoitukset illan keikkaa varten. Yleisö saa seurata niitä. Mukaan voi tulla vain kuuntelemaan/laulamaan ja tutustumaan toimintaan.

Kuopion taidemuseossa klo 10–17. Näyttelyt: Taiteilijan matkassa ja Karua kauneutta Juho Rissasen seurassa.
Opiskelijalippu Kuopion museo 4 €, Kortteli 3 € ja taidemuseo 3 €. Muille kuin opiskelijoille Museoiden yhteislippu, jonka voi ostaa kaikista kaupungin museokohteista, 9 €. Lippu on voimassa vuoden ostopäivästä, lipulla kerran sisäänpääsyt Kuopion museoon, Korttelille ja taidemuseoon. (Peruspääsymaksut: 7 / 5 / 5)

Yösähly on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.


Perjantai 4.10.

Kuopion taidemuseossa klo 10–17. Näyttelyt: Taiteilijan matkassa ja Karua kauneutta Juho Rissasen seurassa.
Opiskelijalippu Kuopion museo 4 €, Kortteli 3 € ja taidemuseo 3 €. Muille kuin opiskelijoille Museoiden yhteislippu, jonka voi ostaa kaikista kaupungin museokohteista, 9 €. Lippu on voimassa vuoden ostopäivästä, lipulla kerran sisäänpääsyt Kuopion museoon, Korttelille ja taidemuseoon. (Peruspääsymaksut: 7 / 5 / 5)

Kuopion Vilimit esittää: JÄNIKSENÄ VARKAUDESSA klo 18 elokuvateatteri Kuvakukossa.
Liput ISYY:n toimistosta 4 e/kpl.
Jäniksenä Varkaudessa -dokumentti perustuu Jänisten valokuvaajasuvun ainutlaatuisiin arkistofilmeihin, joihin on tallennettu Varkauden teollisuusyhteisöä yli sadan vuoden ajalta. Elokuva kuvaa väkevästi ja henkilökohtaisesti hyvinvointiyhteiskunnan nousun, uhon ja tuhon. Vaikuttavan paperikoneiden ääniä hyödyntävän musiikin on säveltänyt Tuomas Kallio.
Ohjaus, käsikirjoitus ja leikkaus: Matleena Jänis. Musiikki: Tuomas Kallio. Kuvaus: Pauli Jänis, Paavo Jänis, Juho Jänis, Siviä Jänis, Vieno Jänis, Matleena Jänis. Suomi 2013. 58 min. S

Kuopion kaupunginteatterissa
Niskavuoren nuori emäntä
Paikka: Kuopion Yhteiskoulu
Aika: klo 19.00

Liput yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille puoleen hintaan 12,50 €/kpl, kun ostat lippusi suoraan teatterin lippukassalta. Lippukassa avoinna ma–la klo 12–17 ja tunti ennen esitystä Yhteiskoululla.


Lauantai 5.10.

Kuopion Vilimit esittää: 21 TAPAA PILATA AVIOLIITTO klo 15.30 elokuvateatteri Kuvakukossa.
Liput ISYY:n toimistosta 4 e/kpl.
Johanna Vuoksenmaan uusin kokoillan komedia 21 tapaa pilata avioliitto nousi nopeasti katsotuimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi keväällä 2013. Elokuva kertoo epäluuloisesti rakkauteen suhtautuvasta tutkijasta, Sannasta, jonka mielestä pitkä avioliitto on nykyihmiselle luonnoton olotila. Itse Sanna pysyttäytyy seksisuhteissaan yhden kerran periaatteessaan kunnes elokuvan mittaan oivaltaa, että varmin tapa pilata avioliitto on se, ettei uskalla rakastaa.
Ohjaus ja käsikirjoitus: Johanna Vuoksenmaa. Kuvaus: Jan Nyman. Musiikki: Kerkko Koskinen. Pääosissa: Armi Toivanen, Riku Nieminen, Essi Hellén ja Aku Hirviniemi. Suomi 2013. 93 min. K7

Kuopion kaupunginteatterissa
Niskavuoren nuori emäntä
Paikka: Kuopion Yhteiskoulu
Aika: klo 19.00

Liput yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille puoleen hintaan 12,50 €/kpl, kun ostat lippusi suoraan teatterin lippukassalta. Lippukassa avoinna ma–la klo 12–17 ja tunti ennen esitystä Yhteiskoululla.


Sunnuntai 6.10.

Kuopion Vilimit esittää: METSÄN TARINA klo 13.15
Liput ISYY:n toimistosta 4e/kpl.
Metsän tarina on koko perheen elokuva monimuotoisesta suomalaisesta metsästä. Pääosissa ovat satoja vuosia vanhat puut ja metsän asukkaat, sen lukuisat eläimet. Metsän tarina on nousi kevään 2013 aikana Suomen kaikkien aikojen katsotuimmaksi kotimaiseksi dokumentiksi. Sen on käsikirjoittanut Ville Suhonen, joka muistetaan myös menestyselokuvasta Poika ja Ilves. The International Film Music Critics Association palkitsi Panu Aaltion musiikin vuoden 2012 parhaana dokumenttielokuvaan tehtynä sävellyksenä.
Ohjaus, käsikirjoitus: Ville Suhonen, Kim Saarniluoto. Kuvaus: Hannu Siitonen, Mikko Pöllänen, Teemu Liakka. Musiikki: Panu Aaltio. Suomi 2012. 75 min. S

Kuopion Vilimit esittää: KEKKONEN TULEE! klo 15.45 elokuvateatteri Kuvakukossa.
Liput ISYY:n toimistosta 4e/kpl.
Kekkonen tulee! -elokuva vie keskelle 1970-luvun lappilaisen pikkukylän elämää. Tieto presidentti Urho Kaleva Kekkosen vierailusta saa ihmiset sekaisin: muutoksen tuulet alkavat puhaltaa ja suuret tunteet kuohahtavat esiin. Täyttymättömät toiveet toimivat suomalaisen hulluden käyttövoimana. Tuloksena on irvaileva, mustan huumorin sävyttämä komedia, jota on kuvattu suomalaisen elokuvan parhaimmistoon kuuluvaksi. Marja Pyykön ohjaama elokuva pohjautuu Pia Pesosen Urho Kekkonen Strasse -kokoelman tarinoihin.
Ohjaus: Marja Pyykkö. Käsikirjoitus: Elias Koskimies. Kuvaus: Konsta Sohlberg. Pääosissa: Merja Larivaara, Marjaana Maijala, Wilma Rosenqvist, Aake kalliala, Kristiina Elstelä ja Jukka Puoltia. Suomi 2013. 85 min. K12

 

SAVONLINNA:

Koko viikon ohjelmassa:

Olavinlinna
Linna on avoinna arkisin 10.00–16.00, viikonloppuisin klo 11.00–16.00. Viimeinen opastus alkaa 15.00. Lipunmyynti päättyy klo 15.15, jolloin viimeiselle opastetulle kierrokselle pääsee vielä mukaan.
Pääsymaksu: Opiskelijakorttia esittämällä 2,50 € (normaali opiskelijahinta 6 €).

Savonlinnan maakuntamuseo, Riihisaari
Avoinna ti–su 10–17
Riihisaaressa on esillä perusnäyttelyt:
– LAITURILLA, Elämää Saimaan rannoilla
– NESTORI, Saimaan luontonäyttely
1.10.2013 alkaen näyttely: MUUTTUVA SAVONLINNA, Vanhoja valokuvia ja filmejä
Pääsymaksu: opiskelijat 3 €, kulttuuripassilla 50 opiskelijaa ilmaiseksi (nämä liput etukäteen yo-kunnan toimistolta)

Uimahalli Pikku-Saimaa ja Uimahallin kuntosali
Liput ylioppilaskunnan toimistolta ostettuna:
– uintilippu 2,80 € (kulttuuripassilla 50 opiskelijaa ilmaiseksi, liput yo-kunnan toimistolta)
– kuntosalilippu 3,10 € (kulttuuripassilla 50 opiskelijaa ilmaiseksi, liput yo-kunnan toimistolta)


Maanantai 30.9.

Normaalit liikuntavuorot:
klo 17–18.15 Kuntopiiri/Jumppa + venyttelyt, Normaalikoulu
klo 18.15–19.30 Jooga, Normaalikoulu
klo 20.30–22 Säbä, OKL-halli
klo 18.30–19.45 Kuntojumppa (SaVoLi, maksu 4€), Lyseon lukion sali
klo 19.30–20.30 Kuntojumppa (SaVoLi ,maksu 4€), Pihlajaniemen koulu

SaVoLi on Savonlinnan voimistelu ja liikunta seura, joka tarjoaa matalan kynnyksen jumppia kaikille ilman sitoumuksia. Lisätietoja SaVoLin sivuilta.

Elokuvateatterit Killa ja Olavi, alennettu lipunhinta iltanäytöksiin 8,50 €, ohjelmisto


Tiistai 1.10.

Liikuntailtapäivä 12.15–16.00
Liikuntailtapäivän ohjelma


Keskiviikko 2.10.

YTHS:n ständi 2. krs. aulassa klo 10–14

Silmäasema 2. krs. aulassa klo 10–14
– Maksuttomia näöntarkastuksia ja silmänpaineen mittauksia ilman ajanvarausta

Jääkiekko-ottelu SaPKo–K-Vantaa klo 18.30 Talvisalon Jäähallissa.
Opiskelijalippu: 7 € (kulttuuripassilla 50 opiskelijaa 2 €/lippu, liput yo-kunnan toimistolta)

Normaalit liikuntavuorot
klo 17 Jumppa + lihaskunto, Normaalikoulu
klo 18 Venyttelyt, Normaalikoulu
klo 18.30–19.30 Kuntojumppa (SaVoLi, maksu 4 €), Lyseon lukion sali
klo 21.45 –22.45 Kaukalopallo, Jäähalli


Torstai 3.10.

Keilaus
klo 19–20 OKL:n opiskelijoille on varattuna 5 rataa Keilahallilta. Käy kirjaamassa nimesi yo-kunnan toimistossa olevaan keilaratojen varauslistaan! Max. 4 henkilöä/rata. Ratamaksuista saatikka kenkävuokrista ei tarvitse välittää, vaan keilaus on kyseisinä ajankohtina opiskelijoille ilmaista! Ilmoittautumislistat löydät yo-kunnan toimistosta ti 24.9. klo 10 – pe 27.9. klo 13 saakka.

Savonlinnan ylioppilasteatterin prosessidraamailta klo 16–18 luokassa A304.
Toiminta on osallistavaa katsojille. Prosessidraaman nimi on Köyhän miehen kylpylä, teemana on stressi ja kuormittumisen purkaminen.

Normaalit liikuntavuorot:
klo 17–19 Lentopallo, Normaalikoulu
klo 18.30–19.30 Kuntojumppa (SaVoLi, maksu 4 €), Lyseon lukion sali
klo 19.30–20.30 Palloiluvuoro/futsal, Lyseon lukion Sali

Mammuttifudis
Paikka ja aika: Heikinpohjan kenttä, klo 18 eteenpäin
Ilmoita joukkueesi ENNAKKOON kisaan! Yliopistolaiset ilmoittautuvat osoitteeseen pedary.sokl@gmail.com. Kerro ilmoituksessa joukkueesi nimi, kapteeni sekä joukkueen henkilömäärä. Ilmoittaudu sähköpostitse 2.10 mennessä! Joukkueessa on oltava sekä tyttöjä, että poikia ja VÄHINTÄÄN 5 henkilöä. Parhaiten pukeutuneelle joukkueelle, sekä tietenkin voittajajoukkueelle luvassa palkinnot!
Mammuttifudis pelataan yhdessä tuumin MAMK:n kanssa!

Elokuvateatterit Killa ja Olavi alennettu lipunhinta iltanäytöksiin 8,50 €, ohjelmisto


Perjantai 4.10.

Savonlinnan Teatteri
– Opastettu teatterikierros klo 17–18. Kokoontuminen teatterin ala-aulassa.
– Satumaa – tangonäytelmä klo 19. Näytelmä suomalaisesta tangosta ja Unto Monosesta. Liput: 10 €, vain 2 h ennen esitystä (normaali opiskelijahinta 20 €).

Savonlinnasali
Johanna Kurkelan konserttikiertue klo 19
Lippu: 32,50 € (kulttuuripassilla 10 opiskelijaa omavastuuhintaan 15 €, liput varattava yo-kunnan toimistolta)


Sunnuntai 6.10.

Yleisöluistelu klo 10.45–11.45 (maksu 2 €), Jäähalli

 

Julkaistu 18.9.2013, viimeksi päivitetty 1.10. klo 15:28