Ajankohtaista

17.09.2018

Hyvinvointiviikkoa vietetään kampuksilla 1.–5.10.2018

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) ja Itä-Suomen yliopiston Hyvinvointiviikkoa vietetään yliopiston kampuksilla viikolla 40 eli 1.–5.10.2018. Viikko tutustuttaa opiskelijat ja yliopiston henkilökunnan paikallisiin hyvinvointitoimijoihin ja antaa vinkkejä oman ja läheisten hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Tänä syksynä Hyvinvointiviikon teemana on yksinäisyys.

Hyvinvointiviikolla ilahdutetaan jälleen myös koiruuksilla! Viime syksynä suuren suosion saaneet koiravierailut ovat osa Hyvinvointiviikon ohjelmaa myös tänä vuonna ja iloiset koiravieraat saapuvat kampuksille paijattaviksi yhtenä päivänä viikon aikana.

Viikon ohjelmassa on myös Hyvinvointimessut, liikuntailtapäivä sekä kampuskohtaisia tapahtumia. Samaan aikaan Hyvinvointiviikon kanssa vietetään myös ISYYn Hymy- ja valitusviikkoa, jonka aikana opiskelijoilla on mahdollisuus antaa ISYYn kautta palautetta yliopistolle, ylioppilaskunnalle sekä muille opiskeluun liittyville toimijoille.

Hyvinvointimessut, Koiravierailut ja liikuntailtapäivä

Hyvinvointimessut pidetään tiistaina 2.10.2018 Kuopiossa (Snellmanian ala-aula) klo 11–14 ja torstaina 4.10.2018 Joensuussa (Carelian ylä- ja ala-aula) klo 10–14. Hyvinvointimessuilla toiminnastaan ovat kertomassa mm. Fazer Food & Co sekä SYKETTÄ-palvelut. Molemmilla kampuksilla messuilla on mukana monipuolisesti myös muita hyvinvoinnin edistämisen toimijoita.

Kuopiossa pidetään tiistaina 2.10.2018 klo 16 YTHS:n terveystyöryhmän järjestämän Kaverikahvilan avajaiset Studentian kappelissa (Yliopistonranta 3, 2. krs.). Kaverikahvila on uudenlainen kohtaamispaikka kuopiolaisille opiskelijoille ja se järjestetään viikoittain tiistaisin. Kahvilassa on yleensä joku teema, josta keskustellaan yhdessä ja tarjolla on myös pientä purtavaa. Tervetuloa avajaisiin!

Liikuntailtapäivänä keskiviikkona 3.10.2018 on normaalin SYKETTÄ-liikunnan lisäksi tarjolla runsaasti liikunta-aktiviteetteja ja erikoistarjouksia opiskelijoille ja henkilökunnalle. Osa liikuntailtapäivän lajeista on maksullisia ja niihin otetaan rajattu määrä osallistujia. Liikuntailtapäivä on vapautettu opetuksesta klo 12.15 jälkeen ja siihen voi osallistua myös ilman SYKETTÄ-tarraa. Joensuussa ISYY järjestää päiväohjelman lisäksi myös liikuntailtapäivän jatkobileet Ilonassa.

Koiravierailuissa Kuopiossa ja Joensuussa on tarjolla todellista opiskelu- ja työstressin helpotusta! Tule silittelemään ja rapsuttelemaan koiravieraita Kuopiossa torstaina 4.10.2018 Studentian piha-alueella klo 10–12 ja Joensuussa torstaina 4.10. klo 10–14 Alkukivillä (Huom! Säävaraus).

Myös Kuopion järjestöpäivä torstaina 4.10.2018 on osa Hyvinvointiviikon ohjelmaa klo 11–14 Snellmanian aulassa. Järjestöpäivässä on mukana ainejärjestöjä ja ylioppilaskunnan kerhoja sekä muita hyvinvointiin liittyviä vapaaehtoisjärjestöjä.

Hyvinvointiviikon ohjelma kampuksilla

Joensuu:

– Liikuntailtapäivä ke 3.10.

– Liikuntailtapäivän jatkobileet ke 3.10. klo 22 alkaen Viihdemaailma Ilonassa.

– Hyvinvointimessut to 4.10. klo 10–14 Carelian aulassa. Paikalliset hyvinvointitoimijat esittelevät toimintaansa, mm. YTHS, Fazer Food & Co, SYKETTÄ.

Hymy- ja valitusviikon palauteenantopiste Hyvinvointimessuilla ISYY-ständillä to 4.10. klo 10–14 Carelian aulassa. Palautetta voi antaa koko viikon ajan (1.–5.10.2018) myös Agoran, Borealiksen, Carelian, Educan, Futuran, Metrian ja Naturan auloissa tai sähköisellä lomakkeella.

– Koiravierailu to 4.10. klo 10–14 Alkukivillä (Huom! Säävaraus). Tule rapsuttelemaan ja silittelemään koiravieraita ja poistamaan samalla opiskelu- tai työstressiä!

Kuopio:

– Hyvinvointimessut ti 2.10. klo 11–14 Snellmanian ala-aulassa. Paikalliset hyvinvointitoimijat esittelevät toimintaansa, mm. Fazer Food & Co, SYKETTÄ, Fressi ja Savon mielenterveysomaiset FinFami ry.

Hymy- ja valitusviikon palauteenantopiste Hyvinvointimessuilla ISYY-ständillä ti 2.10. klo 11–14 Snellmanian ala-aulassa. Palautetta voi antaa post it -lapuilla kampuksella myös muina päivinä Snellmanian ja Canthian auloissa tai sähköisellä lomakkeella.

– YTHS-terveystyöryhmän Kaverikahvilan avajaiset ti 2.10. klo 16 Studentian kappelissa (Yliopistonranta 3, 2. krs.).

Liikuntailtapäivä ke 3.10.

– Koiravierailu to 4.10. klo 10–12 Studentian nurmikolla (kelivarauksella Lukeman sisätilat, Yliopistonranta 3). Tule rapsuttelemaan ja silittelemään koiravieraita ja poistamaan samalla opiskelu- tai työstressiä!

– Järjestöpäivä to 4.10. klo 11–14 Snellmanian aulassa. Mukana ainejärjestöjä ja ylioppilaskunnan kerhoja sekä muita hyvinvointiin liittyviä vapaaehtoisjärjestöjä.

Lue lisää:

Aika antaa kiitosta tai noottia – ISYY:n Hymy- ja valitusviikko (17.9.2018)
Joensuun liikuntailtapäivä
Kuopion liikuntailtapäivä

Facebook-tapahtumat
Hyvinvointiviikon Facebook-tapahtuma
Liikuntailtapäivän Facebook-tapahtuma
Liikuntailtapäivän jatkobileet Facebook-tapahtuma
Hymy- ja valitusviikon Facebook-tapahtuma

Lisätietoja:

Ronja Mäkinen, hallituksen sosiaalipoliittinen- ja kehitysyhteistyövastaava, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, ronja.makinen@isyy.fi, puh. +358 44 576 8403