Ajankohtaista

01.10.2015

ISYY:n edustajistovaalien ehdokasmäärä kasvoi reilusti

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)
Tiedote 1.10.2015

Vapaa julkaistavaksi: heti

ISYY:n edustajistovaalien ehdokasmäärä kasvoi reilusti

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajistovaalit järjestetään tänä syksynä kaikilla kampuksilla Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa. Edustajistovaaleilla valitaan 39-jäseninen ylioppilaskunnan edustajisto, joka päättää muun muassa ylioppilaskunnan talousarviosta, jäsenmaksusta, toimintasuunnitelmasta ja säännöistä. Vaalien ehdokasasettelu on päättynyt ja vaalien ehdokaslistat on julkaistu. Uuden edustajiston kokoonpano selviää vaalien jälkeen 4.11.

Tänä vuonna ISYY:n edustajistovaaleissa on ehdolla yhteensä 173 ehdokasta 13 eri ehdokaslistalta. Edellisiin, vuonna 2013 järjestettyihin vaaleihin verrattuna ehdokkaiden määrä nousi reilusti. Edellisvaaleissa ehdolla oli yhteensä 141 ehdokasta 11 eri ehdokaslistalta. Nyt ehdolla olevista ehdokaslistoista seitsemän on sitoutumattomia ja kuudella on sidoksia poliittisiin taustajärjestöihin.

– On todella hienoa, miten innokkaasti jäsenemme aktivoituivat ja lähtivät ehdolle vaaleihin. Meillä on nyt kasassa monipuolinen tarjonta eri kampuksilta ja niin sitoutumattomista kuin poliittisistakin ehdokaslistoista, vaaleja koordinoivan keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Anu Arosanervo summaa.

– Ehdokaslistat ovat nyt selvillä ja tästä alkaa todellinen kampanjointi. Ehdokkaat voivat kampanjoida kampuksilla ennalta ilmoitettuina ajankohtina ja lisäksi järjestämme vaalipaneeleja. Eikä sovi unohtaa vaalikoneen merkitystä sopivimman ehdokkaan etsimisessä, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri Anna-Kristiina Mikkonen kertoo.

ISYY:n edustajistovaalien ennakkoäänestyspäivät ovat 21.–23.10. ja 26.–29.10.2015. Varsinaiset äänestyspäivät ovat 3.–4.11.2015. Edustajistovaalit käydään täysin sähköisesti.

– Tavoitteenamme on edelleen nostaa äänestysprosenttia verrattuna edellisiin edustajistovaaleihimme. Ehdokasmäärän kasvun perusteella olemme oikealla tiellä, mutta vielä on paljon tehtävää ennen marraskuun alun finaalia, Arosanervo toteaa.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kaikkiin ISYY:n edustajistovaalien tapahtumiin. ISYY antaa myös mielellään haastatteluja vaaleihin liittyen. Haastattelupyynnöt pyydämme osoittamaan Anu Arosanervolle tai Anna-Kristiina Mikkoselle.

Lisätietoja:
Anu Arosanervo
Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja
p. 040 7271 357, evpj2@isyy.fi

Anna-Kristiina Mikkonen
Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri
p. 044 576 8417, paasihteeri@isyy.fi

Edustajistovaalien ehdokaslistat
Edustajistovaalien tapahtumapäivät
Edustajistovaalien vaalisivusto

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on noin 13 000 opiskelijan etu- ja palvelujärjestö, jonka tavoitteena on edistää jäsentensä yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä pyrkimyksiä. ISYY toimii Itä-Suomen yliopiston kolmella kampuksella Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa.