Ajankohtaista

12.05.2015

Hae KENKKUun toimikaudeksi 2015–2016!

Kiinnostaako kehitysyhteistyö? Haluatko oppia monia työelämän kannalta relevantteja taitoja, kuten projektihallintoa? Tahdotko parantaa maailmaa?
Hae KENKKUun toimikaudeksi 2015–2016!

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta, tuttujen kesken KENKKU, koostuu ylioppilaskuntien nimeämistä vapaaehtoisista, joiden tehtäviin kuuluu SYL:n kehitysyhteistyöhankkeiden hallinnossa avustaminen, kuten raportointi, hankkeiden talousseuranta ja yleinen hankkeen etenemisen seuranta. KENKKU kokoontuu kerran kuussa lukuvuoden aikana Helsingissä yleensä maanantaisin tai perjantaisin. Kokousten välillä asioita valmistellaan sähköpostitse. Jokainen KENKKUn jäsen kuuluu myös maaryhmään, jossa hän tutustuu tarkemmin yhteen SYL:n hankkeeseen ja osallistuu kyseiseen hankkeeseen paremmin. KENKKUn tehtäviin kuuluu myös kehitysyhteistyöstä tiedottaminen, kuten blogin kirjoittaminen ja ylioppilaskuntavierailut.

Voit hakea KENKKUun vapaamuotoisesti hakemuksella, joka toimitetaan oman ylioppilaskuntasi vastaavalle henkilölle 20.5.2015 klo 16.00 mennessä:

Piia Tiainen
piia.tiainen@isyy.fi

Kuvaile hakemuksessa omaa osaamistasi ja motivaatiotasi sekä kerro, miten kehittäisit oman ylioppilaskuntasi tietämystä SYL:n kehitysyhteistyöasioista. Kerro myös mahdollisesta ulkomaanvaihdosta, harjoittelusta tai työstä, ja sen vaikutuksista toimintaan osallistumiseen. KENKKUlaiselta edellytetään sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa.

Lue, mitä nykyiset KENKKUlaiset ajattelevat KENKKUssa työskentelystä:

”KENKKU on täydellinen esimerkki poikkitieteellisestä yhteistyöstä, ja siitä miten mahtavia projekteja syntyy, kun laitetaan samaan soppaan valtiotieteilijöitä, yritysosaamista, oikeustieteellistä näkemystä, muutama sosiologi ja kourallinen muita tulevia erityisosaajia.”

”KENKKU tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kehitysyhteistyöhön liittyvän työkokemuksen kartuttamiseen jo opiskeluaikana. SYL:n hankkeiden kautta myös opiskelijat ylioppilaskunnista, joissa ei ole omia hankkeita, pääsevät mukaan kehytoimintaan. ”

”KENKKUn tarjoama kokemus hankehallinnosta on hyödyllistä hyvinkin monessa kontekstissa. Suosittelen lämpimästi.”

Tule mukaan KENKKUilemaan!

Lisätiedot:

Janne Hälinen Johanna Ursin-Escobar
SYL:n hallituksen kehitysyhteistyövastaava SYL:n kehitysyhteistyökoordinaattori
janne.halinen@syl.fi johanna.ursin-escobar@syl.fi
044 906 5003 044 780 0220

http://kehitysyhteistyo.syl.fi/