Ajankohtaista

11.03.2014

Haetaan opiskelija-airueita Joensuun ja Savonlinnan kampuksilta

Joensuun tai Savonlinnan kampuksen opiskelija, haluatko osallistua Itä-Suomen yliopiston järjestämään akateemiseen juhlaan?

Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen tohtoripromootio järjestetään 28.–30.8.2014. Kolmipäiväisessä juhlassa on useita erilaisia tilaisuuksia, joissa tarvitaan opiskelija-airuita avustamassa järjestelyissä.

Voit ilmoittautua opiskelija-airueksi sähköisellä lomakkeella 17.4.2014 mennessä.

Airuena toimiminen on kunniatehtävä

Airuet avustavat promootiotapahtumissa juhlamenojen ohjaajaa ja yliairutta. Heillä on monenlaisia tehtäviä, jotka jaetaan yliairuen johdolla. Airuet muun muassa kantavat lippua, opastavat osallistujia ja yleisöä eri tilaisuuksissa, ottavat promovendien tohtorinhatut vastaan ja järjestävät ne paikoilleen, ojentavat tohtorinhatun ja diplomin promoottorille promootioaktissa, ovat mukana promootiokulkueessa ja voivat osallistua tarvittaessa myös promootiotanssiaisiin promovendin tanssipartnerina.

Airuille laaditaan ohjeistus ja ohjelma, josta jokainen näkee oman tehtävänsä eri tilaisuuksissa. Airuille järjestetään myös tiivis koulutus elokuun viimeisellä viikolla juuri ennen promootiojuhlaa. Koulutuksen tarkemmista ajankohdista ilmoitetaan myöhemmin.

Tarjolla ruokaetu ja opintopisteitä

Airuet voivat osallistua juhlan ohjelmaan kuuluviin ruokailuihin maksutta torstaina ja perjantaina. Lauantain promootioristeilyllä on mukana neljä airutta, jotka voivat nauttia risteilylounaan veloituksetta. Lisäksi airuille jaetaan lounasliput yliopistokampuksen ravintolaan niille päiville, jolloin he osallistuvat promootioon.

Promootion ohjelma

Savonlinnan kampukselta tuleville opiskelija-airuille varataan tarvittaessa majoituspaikkoja yliopiston vierashuoneilta. Näitä voi kysyä promootiosihteeriltä, kaisu.kortelainen(at)uef.fi.

Airuet saavat 2 op laajuisen opintosuoritusmerkinnän: 1131006 Osallistuminen hallinto- ja työryhmätyöskentelyyn, 2 op, arvostelu hylätty/hyväksytty

Lisätietoja:

UEF:n verkkosivut: Ilmoittaudu airueeksi

 

 Kuvassa vuoden 2009 promootion airuita ja yliairut (Kuva: UEF)

 

Julkaistu 11.3.2014